Görenleri çok şaşırtıyor! Baklavayı 24 ayar altınla kapladı! Kilo fiyatını duyanlar...

Hayatımızın birçok yerinde özellikle de düğünlerde karşımıza çıkan altın bu kez baklavada kullanıldı. Bursa'nın İznik ilçesinde 24 ayar altın kaplamalı baklava herkesi şaşırttı. Fiyatıyla çoğu kişinin dikkatini çeken altın kaplamalı baklavanın dilimi 550 liradan satılıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan baklavacı Argün Gürol, "İki gün önce ürettik. İnsanların ilgisini çekiyor. Baklavayı merak edip, görmek isteyenler var. Altını sarraflarda özel olarak çektiriyoruz. Tadı aynı" dedi.

Giriş Tarihi 14 Eylül 2020, 21:28 Güncelleme 14 Eylül 2020, 21:28
Görenleri çok şaşırtıyor! Baklavayı 24 ayar altınla kapladı! Kilo fiyatını duyanlar...

İÇİNDEKİLER

24 ayar altınla kaplanan baklava sosyal medyada çok konuşulan arasındaki yerini aldı. Bursa'nın İznik ilçesinde 24 ayar altın kaplamalı baklava yapıldı. Altın kaplamalı baklavanın dilimi 550 liradan satılıyor. Altın kaplamalı baklavanın dilimini 550 lira olarak belirleyen Gürol, amaçlarının, baklavanın ne kadar değerini göstermek olduğunu dile getirdi.

DİLİMİ 550 LİRA

Görenlerin dikkatini çeken altın kaplamalı baklavanın dilimi 550 liradan satılıyor.

İKİ GÜN ÖNCE ÜRETİLDİ

Baklavacı Argün Gürol, "İki gün önce ürettik. İnsanların ilgisini çekiyor. Baklavayı merak edip, görmek isteyenler var. Altını sarraflarda özel olarak çektiriyoruz. Tadı aynı" dedi.

Altın kaplamalı baklavanın dilimini 550 lira olarak belirleyen Gürol, amaçlarının, baklavanın ne kadar değerini göstermek olduğunu dile getirdi.

BAKLAVA HAKKINDA

Baklava, Türk, Orta Doğu, Balkan ve Güney Asya mutfaklarında yer etmiş önemli bir hamur tatlısıdır. İnce yufkaların arasına yöreye göre ceviz, antep fıstığı, badem veya fındık konarak yapılır. Genel olarak şeker şerbeti ile tatlandırılır. Ayrıca bal şerbeti de kullanılabilir. Bazı ticari firmalar kendi özel şerbetlerini kullanırlar.

AB Komisyonu tarafından 8 Ağustos 2013 tarihinde baklavanın Türk tatlısı olduğu tescil edilmiştir.

TÜRKİYE'DE BAKLAVA

Türkiye'de, Gaziantep baklavasıyla tanınan şehirdir. İçerisinde kullanılan malzeme, Gaziantep baklavasında antep fıstığı olsa da, bu coğrafi olarak büyük farklılıklar gösterir. Evde yapılan baklavalarda, Güneydoğu Anadolu'da antep fıstığı, Karadeniz'de fındık, İç Anadolu'da ceviz, Kıyı Ege'de badem, Edirne ve Trakya'da ise susam kullanılır.

Genelde arananı antep fıstıklı tipi olsa da ekonomik nedenlerle sık sık cevizlisine de rastlanır. Yalın servis edilebileceği gibi, sade dondurma veya kaymakla da servis edilebilir. Baklavanın yufkalarının ince açılmış olması, ceviz veya fıstığının bol olması ve şerbetinin tam kıvamında olması o baklavanın kaliteli olduğunu gösterir.

Baklava denince akla ilk önce Gaziantep gelir. Orijinal Gaziantep Baklavası ustadan çırağa öğretilerek, üretim şekli ve lezzeti ile diğer baklavalardan farklılaşmıştır. Temel olarak bu farkı ortaya koyan en önemli özellik kullanılan hammaddelerdir.

Baklavaya giden yolda ilkin Harran Ovasının susuz tarlalarında yetişen sert buğdayından elde edilmiş un Gaziantep'in suyuyla bir araya getirilir. Böylelikle ortaya çıkan hamur Antepli ustaların elinde, mutlaka armut ağacından imal oklavalarla, her biri kâğıttan daha ince 40 kat yufkaya dönüştürülür.