Milli Eğitim Bakanlığı’ndan özel okullara indirim uyarısı

Özel okullarda KDV'nin yeni eğitim-öğretim yılı için yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesinin ardından, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) da devreye girdi. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan özel okullara KDV uyarısı geldi: İndirimi yansıtın. Erken ödeyene farkı iade edin. Uymayana ceza var

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Eylül 2020 Güncelleme 05 Eylül 2020, 07:01
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan özel okullara indirim uyarısı

İÇİNDEKİLER



Özel
okullarda KDV'nin yeni eğitim-öğretim yılı için yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesinin ardından, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) da devreye girdi. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nce il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda, 1 Eylül 2020 ile 30 Haziran 2021 arasında verilen eğitim ve oğretim hizmetleri için vergi oranının yüzde 1 olarak uygulanacağı anımsatıldı.


Yazıda, şöyle denildi: "Yapılan bu değişikliğin gereği olarak ilgili kanun kapsamında faaliyet gösteren özel öğretim kurumlarının sözü edilen tarihler arasında verecekleri eğitimöğretim hizmetinin karşılığı olarak belirledikleri öğrenim ücretlerine KDV oranını yüzde 1 olarak yansıtmaları, 1 Eylül 2020-30 Haziran 2021'de (bu tarihler dahil) verilecek eğitim ve öğretim hizmetleri için öğrenim ücretini önceden alan kurumların ise KDV farkını öğrenci velisine veya kursiyere iade etmesi gerekmektedir. Bu hususa riayet etmediği tespit edilen kurumlara Özel Öğretim Kurumları Kanunu gereğince idari para cezası uygulanacak."