Son dakika: Tüketici kredisi vadesi ne kadar oldu? Tüketici kredisi vadesi kaç ay oldu?

Tüketici kredisi vadesi özellikle BDDK'nın kararının ardından merakla araştırılmaya başlandı. Tüketici kredisi vadesi kaç ay oldu sorusunun yanıtı az önce yapılan açıklamanın ardından belli oldu. Son dakika haberine göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, tüketici kredilerinde vadeyi 60 aydan 36 aya indirdi.

Giriş Tarihi 04 Eylül 2020, 18:32 Güncelleme 04 Eylül 2020, 18:47
Son dakika: Tüketici kredisi vadesi ne kadar oldu? Tüketici kredisi vadesi kaç ay oldu?

İÇİNDEKİLER

Tüketici kredisi vadesi ne kadar oldu sorusunun yanını özellikle şu saatlerde merakla araştırılıyor. Tüketici kredisi vadesi kaç ay oldu sorusunun yanıtı BDDK'nın kararının açıklanmasının ardından netlik kazandı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, tüketici kredilerinde vadeyi 60 aydan 36 aya indirdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Kararı
Karar Sayısı: 9131 Karar Tarihi: 04.09.2020

Kurulun 04.09.2020 tarihli toplantısında, 04.09.2020 tarih ve 24049440- 045.01[4/5]-E.13116 sayılı yazı ve ekinin incelenmesi neticesinde;
- Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmeliğin (Kredi Yönetmeliği) 12/A maddesinin altıncı fıkrası ile Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmeliğin (Finansal Kurumlar Yönetmeliği) 11/A maddesinin beşinci fıkrası uyarınca, Kredi Yönetmeliğinin 12/A maddesinin üçüncü fıkrası ile Finansal Kurumlar Yönetmeliğinin 11/A maddesinin ikinci fıkrasında düzenlenen tüketici kredilerine ilişkin genel vade sınırının altmış aydan otuz altı aya indirilmesine,

- Bu Kararın Kuruluş Birliklerine duyurulmasına ve Kurumun internet sitesinde yayımlanmasına karar verilmiştir.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tüketici kredileri için vade sınırının 60 aydan 36 aya indirdiğini duyurdu.

BDDK, 9131 sayılı kurul kararı ile tüketici kredilerine ilişkin genel vade sınırının 60 aydan 36 aya indirilmesine karar verildiğini bildirdi.

BDDK FİNANSAL İSTİKRARI DESTEKLEYİCİ ROLÜNÜ ETKİN BİÇİMDE KULLANIYOR

Öte yandan BDDK'nın, ekonomide konjonktürel etkileri dengeleyici, finansal istikrarı destekleyici rolünü etkin biçimde kullandığını belirten analistler, BDDK'nın kredi ve kredi kartı taksit sınırlamaları ile büyümenin hızlandığı dönemlerde güçlenen talebin makroekonomik dengelere olumsuz yansımasının önüne geçerken, büyümenin yavaşladığı dönemlerde tüketim dengelerini rahatlatıcı kararlar uyguladığını kaydetti.