Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatırılacak? Kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) ne kadar uzatıldı?

Koronavirüs pandemisi kapsamında devreye alınan kısa çalışma ödeneğinin ne kadar süreyle uzatıldığı ve ödemelerin ne zaman hesaplarda olacağı merak edilmeye başlandı. Kısa çalışma ödeneğine dair alınan Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatırılacak? Kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) ne kadar uzatıldı? İşte konu hakkında merak edilen tüm bilgiler ve detaylar...

Giriş Tarihi 02 Eylül 2020, 15:43 Güncelleme 02 Eylül 2020, 15:43
Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatırılacak? Kısa çalışma ödeneği KÇÖ ne kadar uzatıldı?

İÇİNDEKİLER

Kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) ne kadar uzatıldı? Koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında devreye alınan kısa çalışma ödeneğinin uzatılıp uzatılmadığı çalışanlar tarafından merak ediliyor. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla ödeneğin uzatıldığı tarihe dair detaylar belli oldu. Aynı zamanda ödeme alanlar ise "Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatırılacak?" sorusuyla ilgili araştırma yapıyor.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ağustos ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 3 Eylül tarihinden itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Bakan Selçuk, "Ağustos ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerini 3 Eylül'den itibaren T.C. Kimlik Numaralarının son hanesine göre vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız." dedi.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ (KÇÖ) NE KADAR UZATILDI?

Cumhurbaşkanı Kararıyla kısa çalışma ödeneğinin süresi iki ay daha uzatıldı. Kararla Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında 26 Mart 2020'de başlatılan kısa çalışma ödeneği uygulaması, mevcut faydalananlar için iki ay daha uzatıldı.

Cumhurbaşkanı Kararıyla kısa çalışma ödeneğinin süresi iki ay daha uzatıldı.

Yeni Koronavirüs (Kovid-19) Nedeniyle Dışsal Etkilerden Kaynaklanan Dönemsel Durumlar Kapsamındaki Zorlayıcı Sebep Gerekçesiyle Kısa Çalışma Uygulanan İşyerleri İçin Kısa Çalışma Ödeneğinin Süresinin Uzatılması Hakkındaki Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kararla Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında 26 Mart 2020'de başlatılan kısa çalışma ödeneği uygulaması, mevcut faydalananlar için iki ay daha uzatıldı.

Böylece, başladıkları tarih esas alınarak işverenlerin büyük bir bölümü kısa çalışma ödeneğinden 31 Ekim'e kadar yararlanmaya devam edecek.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ KİMLER ALABİLİR?

İşçilerin ödenekten yararlanabilmesi için;
• İşverenin kısa çalışma talebinin uygun bulunması,
• İşçinin kısa çalışmaya tabi tutulması ve
• Kısa çalışmanın başladığı tarih itibarıyla son 60 gün hizmet akdine tabi olması ve son 3 yılda en az
450 gün süreyle prim ödeme şartlarını taşıması gerekmektedir.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE KADAR?

Kısa çalışma ödeneği tutarı; sigortalının son 12 aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının %60'ı olarak belirlenir. Bu şekilde hesaplanan kısa çalışma ödeneği tutarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının %150'sini geçemez. Bu kapsamda, işçilerin çalışmadıkları günler için ödeme yapılacak olup, tamamen faaliyetin durdurulması halinde yapılan ödemeler her halükarda üst sınır olan 4.380,99 TL'yi aşamaz.