Uzmanlardan yatırımcılara 'gümüş' uyarısı: 50 dolar olur ama risk var

Son dönemde altınla birlikte gümüşe de yatırım yapanların sayısı arttı. Fiyatı hızla yükselen gümüş ile ilgili uzmanlar “riskli” uyarısı yapıyor. Dikkat!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2020 Güncelleme 29 Ağustos 2020, 07:00
Uzmanlardan yatırımcılara ’gümüş’ uyarısı: 50 dolar olur ama risk var

İÇİNDEKİLER

COVID-19 ile altın günlerini yaşamaya başlayan sarı metaldeki hızlı çıkışa son dönemde gümüş de eşlik etmeye başladı. Fiyatı hızla artan gümüşteki bu hızlı çıkış gerek yurt içi gerekse yurt dışında özellikle "altında treni kaçırdım" diye düşünenlerin alımlarıyla yakalandı. Para dergisinin haberine göre gümüş altından çok farklı bir değerli metal. Özellikle son dönemde fiziki olarak ulaşılması çok daha zor hale gelen gümüşte sağlıklı bir piyasa ve borsa yok. Bu nedenle fiziki olarak gümüş satın almak isteyenler, çok fahiş fiyatlarla karşı karşıya kalabiliyor.



Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Kamar, altın ve gümüşe yatırım yapmayı düşünenleri uyarıp, sözlerini şöyle sürdürdü: Dünyada agresif şekilde fiziki uzun dönemli gümüş pozisyonu alan fonlar var. Bunların alımlarıyla gümüş 19 dolarlar seviyesinden, 29 dolara kadar yükseldi. Ama 11 Ağustos tarihinde son yedi yılın zirvesi olan 29.15 ons/ dolar seviyesinden bir günde yüzde 22 değer kaybederek 24.34 seviyesine geriledi. Unutmayın ki gümüşte çok büyük oyuncular var. Çok riskli bir yatırım aracı; hem riski yüksek hem getiri potansiyeli yüksek. Gümüşte şu anda ikinci dalga alımları yapılıyor. Belki bu alımlarla gümüş önümüzdeki dönem 40-50 dolarlara kadar yükselebilir. Ancak özellikle küçük yatırımcılar için riskli. Büyük spekülatörler var. Gümüşün onsu 24'ten 14'lere iner ve 10 yıl beklersiniz.


BORSADA DİKKATLİ OLUN
Uzmanlar
borsada yatırım yapan küçük yatırımcıları da uyararak hisse senedi seçerken çok dikkatli olmalarını istediler. Uzmanlar, sosyal medyadan yapılan tavsiyelere kulak verilmemesi gerektiğini önemle belirtirken, "Borsada eğer yeni iseniz bildiğiniz tanıdığınız şirketleri seçmenizde fayda var" dediler.