İş yerlerine ayda 1103 TL çalışan desteği

Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Covid-19 ile mücadele sürecinde işyerlerine ve çalışanlara verilen desteği 'Normalleşme Desteği' adı altında sürdüreceklerini, böylece istihdamı korumaya devam edeceklerini söyledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ağustos 2020 Güncelleme 25 Ağustos 2020, 07:00
İş yerlerine ayda 1103 TL çalışan desteği

İÇİNDEKİLER

Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Covid-19 ile mücadele sürecinde işyerlerine ve çalışanlara verilen desteği 'Normalleşme Desteği' adı altında sürdüreceklerini, böylece istihdamı korumaya devam edeceklerini söyledi. Selçuk, desteğin detaylarını şöyle açıkladı:

● KİMLER YARARLANACAK?:
Destekten, kısa çalışma ödeneğinden veya nakdi ücret desteğinden faydalandırılan sigortalıların, normal çalışma düzenine geçmeleri halinde yararlanılabilecek.


● NE KADAR SÜRECEK?:
3 ayı geçmemek şartıyla, her ay için kısa çalışma veya ücretsiz izinde geçen aylık ortalama gün sayısı ve asgari ücret üzerinden hesaplanan işçi ve işveren primi tutarında mahsuplaşma yapılacak.

● NASIL UYGULANACAK?: Normal çalışma düzenine geçen çalışanın, kısa çalışma ödeneği veya nakdi ücret desteği aldığı aylık ortalama gün sayısının 30 gün olması durumunda, işverenlerin SGK'ya ödeyecekleri primlerden 1.103,63 lira mahsuplaşma yapılacak.

● BAŞVURU NASIL OLACAK?
Ağustos'ta çalışmaya devam eden sigortalılar için SGK prim belgeleri 1-26 Eylül arasında düzenlenecek. 25 Ağustos'ta işverenler için tanımlama ekranı açılacak.