Emekliye 2725 TL! Ek ödemelerle birlikte en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Tüm emekliler her ay maaşlarıyla birlikte yüzde 4 ek ödeme alırken, emekli doktorlara üçüncü bir ödeme daha var. Üstelik bu ödeme 2 bin 725 liraya yükselebilecek. Peki, ek ödemelerle birlikte en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte emeklilerin merak ettiği tüm detaylar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ağustos 2020 Güncelleme 19 Ağustos 2020, 06:59
Emekliye 2725 TL! Ek ödemelerle birlikte en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

İÇİNDEKİLER



Emekliler her ay maaşlarıyla birlikte yüzde 4-5 oranında ek ödeme alıyor. Emekli doktorlara da üçüncü bir ödeme daha var. Emekli Sandığı kapsamındakilere her ay ilave ödeme yapılıyor. Ödeme; uzman olmayanlarda 2 bin 7, uzmanlarda 2 bin 625 lira seviyesinde bulunuyor. Ocak'ta tüm ödemeler değişecek. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına ikinci 6 aylık enflasyon oranında zam yapılırken; memur emeklilerine yüzde 3 artış ve ikinci 6 aylık enflasyon yüzde 4'ü aşarsa fark yansıtılacak.


Beklenti anketindeki enflasyon tahminine göre zam oranı SSK ve Bağ-Kur'lularda yüzde 4.79, memur emeklilerinde yüzde 3.79 olacak. Maaşlar artacağı için ek ödemeler de yükselecek. Emekli doktorların ilave ödemeleri ise uzmanlarda 2 bin 725, uzman olmayanlarda 2 bin 84 liraya çıkabilecek.


KİMLER ALIYOR?
● Aylıklarıyla birlikte makam tazminatı ödemesine hak kazanamamış olanlar yararlanabiliyor.

● Sigortalı olarak herhangi bir işte çalışmaya başlanırsa ilave ödeme kesiliyor.

● Eğer doktor vefat etmişse, ilave ödeme, hak sahibi yakınlarına veriliyor. Bu kişiler aylık bağlama oranları doğrultusunda ödemeden yararlanabiliyor. Örneğin; vefat eden uzman doktorun yüzde 50 oranında aylık bağlanan eşine bin 312, yüzde 25 oranında aylık bağlanan çocuğuna 656,46 lira veriliyor.