Milyonlar oradan gelecek habere kulak kesildi! Flaş gelişme gerçekleşirse bir ilk olacak

Milyonlarca emekli vatandaş Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı beklemeye başlandı. Toplantıdan çıkacak kararları bekleyen emekli vatandaşlar hangi taleplerin görüşüleceğini merak ediyor. Toplu sözleşmede karara bağlanmayan talepler, Kamu Personeli Danışma Kurulu'na taşınıyor. Milyonlarca emekli şimdi görüşülecek kararları merak etmeye başladı. Taleplerin sadece memur emeklileri için değil, tüm emekliler için hayata geçirilmesi beklentiler arasında yer alıyor. İşte milyonları ilgilendiren 5 talep...

Giriş Tarihi 18 Ağustos 2020, 19:10 Güncelleme 22 Ağustos 2020, 15:50
Milyonlar oradan gelecek habere kulak kesildi! Flaş gelişme gerçekleşirse bir ilk olacak

İÇİNDEKİLER

Son günlerde emeklileri ilgilendiren önemli bir gelişme meydana geldi. Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) hazırlıklarının başlamasıyla birlikte milyonlarca emekli hangi taleplerin masada görüşüleceğini merak etmeye başladı. Emekliler; aile yardımı, intibak, yaşı bekleyenlere sağlık hizmeti, ücretsiz ulaşım ve indirimli tatil gibi taleplerin masaya gelip karara bağlanmasını istiyor. Peki, hangi talepler görüşülecek? İşte gündemde yer alan o maddeler...

5 TALEP GÜNDEME GELİYOR

Emekliler, memur konfederasyonları tarafından toplu sözleşme masasına taşınan 5 talebin KPDK gündemine alınıp karara bağlanmasını bekliyor.

Talepler kabul edilirse, sadece memur emeklileri için değil, tüm emekliler için hayata geçirilmesi bekleniyor.

İşte emeklilerin KPDK'da ele alınıp sonuçlandırılmasını istediği talepler:

5 TALEP VAR

■ Emeklilere de memurlar gibi aile yardımı verilsin.

■ Emekli kamu görevlileri, yaş sınırı olmaksızın toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlandırılsın.

■ Aynı unvanlı kadro ya da görevden emekli olanlar arasında kurum kaynaklı emekli maaşı farkının giderilmesi amacıyla; düşük maaş sahiplerine aradaki fark kadar ilave ödeme gerçekleştirilsin.

■ Emekli kamu görevlileri, kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen tüm eğitim ve dinlenme tesislerinden yüzde 50 indirimli yararlansın.

■ Emekli aylığı bağlanabilmesi için gerekli olan koşulları yaş koşulu dışında sağlayarak kendi isteği ile görevinden ayrılanlar Genel Sağlık Sigortası'ndan yararlandırılsın.

428 TL AİLE YARDIMI

Talepler hayata geçerse memurlara verilen aile yardımından emekliler de yararlanacak. Çalışmayan eş için 351,09, 6 yaş üstü çocuk için 38,62 lira ödenecek. Eşi çalışmayan, 6 yaş üstü 2 çocuğu olan emekli, aylık 428 lira aile yardımı alacak.