Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: Türkiye ekonomisi küresel krizden daha da güçlenerek çıkacak

Son dakika haberi... Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: Türkiye, hanehalkı ve kamu borçluluğu gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere kıyasla çok daha iyi durumdadır. Türkiye ekonomisi, dünden bugüne nasıl direncini koruyarak nice badirelere göğüs gerdiyse bu küresel krizden de daha da güçlenerek çıkacaktır.

Giriş Tarihi 17 Ağustos 2020, 16:39 Güncelleme 17 Ağustos 2020, 16:49
Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: Türkiye ekonomisi küresel krizden daha da güçlenerek çıkacak

İÇİNDEKİLER

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "Ekonomi ve kriz yönetimi konusunda sabıkası kabarık olup Türkiye'ye karanlık günler yaşatanlar, BUGÜN 'borçluluk' üzerinden ortaya koydukları yalanlarla kendilerince yıpratma politikası izliyor. Türkiye'de hanehalkı borçluluğunda kişi başına düşen borç miktarı 1.291 dolardır.



Gelişmekte olan ülkelerde 26.680 dolar olan bu rakam; 6.271 dolar olan dünya ortalamasının çok altındadır. Kamu borçluluğunda ise Türkiye'nin rakamları dünya ortalamasının üçte biridir.

Türkiye, hanehalkı ve kamu borçluluğu gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere kıyasla ÇOK DAHA İYİ DURUMDADIR. Türkiye ekonomisi, dünden bugüne nasıl direncini koruyarak nice badirelere göğüs gerdiyse bu küresel krizden de daha da güçlenerek çıkacaktır." dedi.