Borsa İstanbul'da hangi sektörler koronavirüs aşısı haberlerinden etkilenecek? Uzman isimden çarpıcı tahmin!

Borsa İstanbul koronavirüsün ekonomik etkilerine rağmen rekor üstüne rekor kırdı. Tarihin en yüksek seviyelerini gören Borsa İstanbul’da yatırımcılar bir sorunun cevabını merak eder oldu. Koronavirüs aşısı bulundu haberleri Borsa İstanbul’daki hangi sektörleri etkiler? Ata Yatırım Araştırma Direktörü Murat Barışık dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Giriş Tarihi 12 Ağustos 2020, 17:45 Güncelleme 12 Ağustos 2020, 17:48
Borsa İstanbul’da hangi sektörler koronavirüs aşısı haberlerinden etkilenecek? Uzman isimden çarpıcı tahmin!

İÇİNDEKİLER

İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve giderek yayılan yeni tip koronavirüs dünya genelinde 20 milyonu aşkın kişiye bulaştı. Damlacıklar ile bulaşan koronavirüs küresel ekonomiyi de derinden etkiledi. Küresel ekonomi koronavirüsün etkisiyle düşüş gösterirken Borsa İstanbul tarihi rekorlara imza attı. Peki aşı haberleri Borsa İstanbul'da hangi sektörleri etkileyecek? İşte detaylar...

Ata Yatırım Araştırma Direktörü Murat Barışık A Para'da aşı haberleri ışığında Borsa İstanbul hakkında dikkat çeken açıklamalar yaptı.

"AŞI AÇIKLAMALARI UMUT VERECEKTİR"
Piyasalarda gündemin aşı olacağını ifade eden Barışık, "Özellikle devlet başkanlarının çıkıp açıklama yapması, dün Rusya ve ABD tarafından yapılan açıklamalar umut verecektir. Özellikle çok geride kalmış olan, bankacılık sektörü, havacılık sektörü olmak üzeri bu iki sektör pozitif etkilenecektir diye düşünüyoruz" dedi.

"SALGIN RİSKİ KALKARSA BANKA HİSSELERİ RAHATLAYACAKTIR"
"Piyasayı sürükleyecek sektör bankacılık sektörü olabilir mi" sorusunu yanıtlayan Barışık, "Önümüzdeki dönemde ekonomiler 2. Salgında ekonomiler durmaz ise, bunu engellemek için konu yine aşıya dönecek. Eğer aşı çıkarsa ve salgın durumu olmaz ise bankalardaki büyük risk kalkacak bir rahatlama olacak diye söyleyebiliriz" dedi.