Emekliye en az 1.800 TL! Yeni formülle birlikte en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli aylıklarını artıracak yeni formül gündemde. Türkiye Emekliler Derneği, gösterge sistemine geçilmesini ve yüzde 35 olan alt sınır aylık bağlama oranının 70’e yükseltilmesini istedi. Buna göre en düşük maaş bin 800 lirayı bulacak. İşte emeklilerin merak ettiği tüm detaylar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ağustos 2020 Güncelleme 06 Ağustos 2020, 07:16
Emekliye en az 1.800 TL! Yeni formülle birlikte en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

İÇİNDEKİLER



Emekliler
son yıllarda önemli kazanımlar elde ederken, yeni talepler de gündeme geliyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), gösterge sistemine geçilmesini ve mevcutta yüzde 35 olan alt sınır aylık bağlama oranının yüzde 70'e yükseltilmesini talep ediyor.


Bu talep hayata geçerse, en düşük emekli aylığı bin 800 liraya kadar yükselebilecek.


SEYYANEN ZAM TALEBİ
TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün,
emekli aylıklarına 6 aylık enflasyon oranındaki yüzdelik zamların yerine seyyanen zam istediklerini belirterek, şöyle konuştu: "TÜFE oranındaki yüzdelik zamlar yetersiz kalıyor. Emekli aylıklarına seyyanen zam yapılmalı. 5510 sayılı Kanun'un 55. Maddesi değiştirilmeli ve seyyanen zamlar ile birlikte refahtan da pay verilmeli. Bunun yanında, emekli aylıklarında norm ve standart birliğinin sağlanması için 506 Sayılı Kanun döneminde olduğu gibi gösterge sistemine geçilsin. Mevcutta yüzde 35 olan alt sınır aylık bağlama oranı 2 kat artırılarak yüzde 70 olarak belirlensin. Bu yapılırsa en düşük emekli aylığı bin 800 liraya kadar yükselir."