Ücret almayan bankalar hangileri? Paranız cebinizde kalsın! 2020 EFT havale ücretleri kaç TL oldu?

Aynı banka içerisinde gerçekleşen para transferi olan havale ve farklı bankalar arasında gerçekleşen para transfer olan EFT ücretleri her yıl güncelleniyor. Çoğunlukla havale işlemleri için bankalar kendi müşterileri oldukları için herhangi bir havale ücreti talep etmemektedir. Ancak hesap özelliklerine ve havale miktarlarına göre değişiklik gösterebilir. EFT ise başka bir banka hesabına para transfer işlemlerinin gerçekleştirilmesinden dolayı çoğunlukla ücretli olarak yapılmaktadır. Günümüzde havale ve EFT ücreti almayan bankalar arasında ilk sırada yer almaktadır. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

Giriş Tarihi 15 Temmuz 2020, 10:12 Güncelleme 15 Temmuz 2020, 10:12
Ücret almayan bankalar hangileri? Paranız cebinizde kalsın! 2020 EFT havale ücretleri kaç TL oldu?

İÇİNDEKİLER

Ücretsiz para transferi yapılabilecek. Bu bağlamda 2020 yılı için EFT ve havale ücreti almayan bankalar listesi oldukça merak ediliyor. Ücretsiz olarak EFT veya havale yapmak için öncelikle bankanızın size sağladığı avantajlarda haberdar olmanız gerekmektedir. Örneğin çoğu banka emekliler için havale ve EFT işlemleri başta olmak üzere birçok hizmet için ek ücret veya komisyon almamaktadır. EFT başka bir banka hesabına, başka bir banka hesabından yapılan para transferi işlemidir. Havale ise aynı bankaya ait hesaplar arasında gerçekleştirilen para transferidir. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de


2020 Denizbank havale ve EFT ücreti

Denizbank havale işlemlerini şubeden yapmak isterseniz 35 TL, Mobil bankacılık üzerinden yapmak için 2 TL, ATM şubelerinden yapmak için 7 TL ödemelisiniz. Denizbank EFT işlemlerini şubeden yapmanın bedeli 55 TL, İnternet bankacılığı üzerinden yapmanın bedeli ise 5,5 TL'dir.

2020 Garanti Bankası havale ve EFT ücreti

Garanti Bankası EFT işlemlerinde, işlem başına ödeme alır. Mobil bankacılık üzerinden yapılan işlemlerde işlem başına 2,5 TL işlem bedeli kesilir. İnternet üzerinden tanımlayacağınız işlemlerde işlem başına 1 TL kesinti yapılır. Şubeler üzerinden yapılan para transferlerinde 60 TL transfer ücreti kesilir.

2020 İş Bankası havale ve EFT ücreti

İş Bankasından başka bir bankaya para aktarırken aktaracağınız paranın dışında bir miktar EFT giderleri için hesabınızda paranın bulunması gerekir. 2020 EFT ve havale ücretleri tercih edilen hizmet kanallarına göre değişiklik göstermektedir. İş Bankası şubelerini ziyaret ederek havale işlemini gerçekleştirmek isterseniz 35 TL transfer ücreti kesilir. İşlemlerinizi hesap üzerinden bir isme yapmak isterseniz 45 TL ödemeniz gerekir. İnternet şubesi üzerinden işlem yapacaksanız 3 TL, mobil şubeyi kullanmak isterseniz 2 TL kesinti yapılır. ATM üzerinden yapılan transferlerde 9 TL kesinti yapılır. Şube üzerinden hesaptan hesaba yapacağınız para transferlerinde 55 TL kesinti yapılır. Hesap üzerinden bir isme transfer yapmak isterseniz en az 55 TL en fazla 525 TL kesinti yapılır. İnternet bankacılığı için 5 TL, mobil bankacılıkta 6 TL kesinti yapılır.

2020 Ziraat Bankası havale ve EFT ücreti

Ziraat Bankası'ndan EFT yapmanın bedeli 7 TL'dir. Banka şubelerinde bu ücret transfer edilecek miktara göre değişir. Havale yapılması istenen ücret 250 TL ve üzeri ise ödenmesi gereken işlem tutarı 30 TL'dir. İnternet bankacılığı kullanarak işlem yaptınız zaman miktara bakılmaz. Yapılan işlem başına 2 TL ödeme kesilir. Mobil bankacılık ile yapılan havale işlemlerinde 1,75 TL kesinti yapılır.

2020 Vakıfbank havale ve EFT ücreti

Vakıf Bankası üzerinden havale ve EFT işlemlerini farklı yollarla yapabilirsiniz. Şube ve çağrı merkezlerinden yapılan işlemlerde 50 TL kesinti yapılır. Hesaptan başka bir isme gönderilecekse bu durumda 45 TL kesinti yapılır. İnternet bankacılığı kullanıyorsanız havale ve EFT işlemlerini daha ucuza yapabilirsiniz. Mobil bankacılıkta transfer ücreti 2,5 TL'dir. Transferi ATM üzerinden yapacaksanız transfer miktarı 50 TL ve üzeriyse 9 TL işlem bedeli kesilir.

2020 Akbank havale ve EFT ücreti

Akbank havale işlemini banka şubelerinden yapmak isterseniz ödemeniz gereken tutar 35 TL'dir. Akbank Direk kullanıyorsanız daha uygun fiyata havale ve EFT işlemleri yapabilirsiniz. Akbank Direk mobil ve internet bankacılığı üzerinden kullanalabilirsiniz. Akbank Direkt üzerinden yaptığınız havale işlemlerde 3 TL işlem bedeli ödemeniz gerekir. ATM üzerinden yapılan havale işlemlerinde 10 TL hizmet bedeli kesilir. EFT işlemini banka şubelerinden yapmak isterseniz 60 TL hizmet bedeli kesilir. Akbank direkt üzerinden yapılan EFT işlemlerinde 6 TL kesinti yapılır. ATM üzerinden yapılan EFT işlemlerinde 15 TL kesinti yapılır.

EFT ve Havale ücreti almayan bankalar

Ülkemizde faaliyet gösteren yaklaşık 30 banka var. Bu bankaların birçoğu müşterilerinin yaptığı para transferlerinde ( Havale-EFT) ödeme almamaktadır. Yani havale ve EFT işlemini ücretsiz yapmaktadır. Ülkemizde faaliyet gösteren 30 banka içinde havale ve EFT ücreti almayan bankalar şunlardır:

ENPARA (Finansbank İnternet Bankacılığı ile işlem sağlanır)

Kuveyt Türk Bankası

Albaraka Türk Bankası

Fibabanka

Cepte TEB

EFT ve Havale Saatleri Nelerdir?

EFT bir bankadan başka bir bankaya yapılan para transferidir. Havale ise aynı banka üzerinde bulunan hesaplar arasında yapılan transfer işlemidir. Bu nedenle EFT işlemi daha uzun sürede ve ücretli olarak gerçekleştirilebilir. EFT işlemleri için bankaların hafta içi çalışma saatleri içinde işlem gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Ancak havale işlemleri için herhangi bir saat sınırlaması yoktur.

EFT saatleri: 08.00 – 17.00 olarak belirlenmiştir. Söz konusu saatler bankaların çalışma prensiplerine göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle işlem gerçekleştirmeden önce bankanızın EFT ve havale saatleri hakkında bilgi almanız gerekir.