Emeklilere bayram ikramiyelerinin ödenme tarihleri belli oldu!

SGK-SSK ve Bağkur emeklileri son dakika bayram ikramiye ödeme tarihi açıklandı! Bakan Selçuk; "Emeklilerimize Kurban Bayramı İkramiyelerini 17-29 Temmuz arasında yatıracağız" Hükümet, 30 Nisan 2018'de emeklilere, dul ve yetimlerine her yıl iki dini bayramda 1.000'er lira ikramiye verilmesini kararlaştırmıştı.

Giriş Tarihi 13 Temmuz 2020, 10:16 Güncelleme 19 Temmuz 2020, 09:36
Emeklilere bayram ikramiyelerinin ödenme tarihleri belli oldu!

İÇİNDEKİLER

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaklaşık 12 milyon emeklinin Kurban Bayramı ikramiyelerinin 17-29 Temmuz tarihleri arasında ödeneceğini açıkladı. Bakan Selçuk, emekli ve hak sahiplerinin farklı tarihlerde bankaya giderek mağduriyet yaşamaması için Kurban Bayramı ikramiyelerinin emekli aylıkları ile birlikte hesaplara yatırılacağını bildirdi. Bayram ikramiyeleri, emeklilerin maaş hesaplarına yatırılacak. 65 yaş üstü emeklilerin ikramiyeleri istekleri halinde evlerine teslim edilecek. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

Emeklilere bayram ikramiyelerinin ödenme tarihleri belli oldu!

Bakan Selçuk, zamlı Temmuz aylıkları ile Kurban Bayramı ikramiyelerinin, SSK'lı emeklilerimiz için 17-26 Temmuz tarihleri arasında, Bağkur'lu emeklilerimiz için de 25-28 Temmuz tarihleri arasında aylık ödeme günlerinde hesaplara yatırılacağını ifade etti.

Ayrıca, Bakan Selçuk Emekli Sandığı kapsamında olan vatandaşlarımızın Ağustos ayına ilişkin aylıklarının, Kurban Bayramına denk gelmesi nedeniyle Temmuz aylık farkının, Ağustos aylıklarının ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin birlikte ödeneceğini kaydetti.


Bu kapsamda Ziraat Bankası'ndan her ayın 1. ve 2. gününde aylıklarını alanlara 28 Temmuz'da, 3. 4. ve 5. Gününde aylıklarını alanlar da 29 Temmuz'da ödemeler gerçekleştirilecek. Aylıklarını diğer bankalardan alan emeklilerimize ise 28 Temmuz'da ödeme yapılacak.

"Emeklilerimizin Yanında Olmaya Devam Edeceğiz"Emeklilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Bakan Selçuk, "Çalışarak ülkemizin kalkınmasına katkı sunan, üreten, alın teri döken, ülkemizin her bir karışında emeği ve hizmeti olan emeklilerimize ikramiyelerinin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Şimdiden aileleri ile birlikte hayırlı bayramlar geçirmelerini diliyorum." dedi.

Bu ay zamlı maaş da var

Emekliler bu ay sadece bayram ikramiyesi almayacak. Zamlı maaşlar da en geç 28 Temmuz'a kadar emeklinin hesabına geçmiş olacak. SSK ve Bağkur emeklisi maaşını 17-28 Temmuz arasında çekecek. Memur emeklisi yüzde 1.75'lik farkı da 15 Temmuz sonrası alabilecek. SGK net tarihi açıklayacak.

Kim ne kadar alacak?

Emekli hayattaysa ikramiyeyi tam (1.000 lira) alıyor. Vefat eden sigortalılardan dolayı aylık almakta olan hak sahiplerinin (dul, yetim) bayram ikramiyesi ödemesi hak sahiplerinin hisseleri oranında yapılıyor. Örneğin; eşinin vefat etmesi nedeniyle yüzde 50 hisse oranı ile eşe, yüzde 25 hisse oranı ile yetim çocuğa maaş ödeniyorsa; 1.000 TL tutarındaki ikramiye hak sahiplerine hissesi oranı esas alınarak ödeneceğinden, eşe 500 TL, yetim çocuğa ise 250 TL tutarında bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyor.

Bir işte çalışmadığı, kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık almadığı için eşinin aylığının yüzde 75'ini almakta olan dul eşe ise 750 lira ikramiye ödenecek. İkramiye tutarına yeniden değerleme oranında zam yapılması da gündemde tartışılan konular arasında.