İlave tediye ödemeleri ne zaman yatacak? 3. tediye ödemesi hangi tarihte? Taşeron ve kamu işçileri...

Kadroya geçen taşeron ve kamu işçilerine ödenen tediyelerin 3. taksitlerinin ne zaman hesaplarda olacağı merak ediliyor. Kurban Bayramı için geri sayım devam ederken "İlave tediye ödemeleri ne zaman yatırılacak?" sorusunun yanıtı çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Bu yıla ait ilave tediyelerinin ilk taksiti 31 Ocak'ta, ikinci taksiti ise 22 Mayıs'ta ödendi. Peki, Taşeron ve kamu işçileri 3. tediye ödemesi ne zaman? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 10 Temmuz 2020, 20:29 Güncelleme 10 Temmuz 2020, 20:29
İlave tediye ödemeleri ne zaman yatacak? 3. tediye ödemesi hangi tarihte? Taşeron ve kamu işçileri...

İÇİNDEKİLER

İlave tediye ödemeleri ne zaman yatırılacak sorusunun yanıtı Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber merak edilmeye başlandı. Bilindiği üzere kadroya geçen taşeron ve kamu işçilerine her yıl 52 günlük ücretleri tutarında ilave tediye ödemeleri dört taksitle yapılıyor. Bu kapsamda ilk iki ödemeleri alan işçiler, üçüncü taksit ödemelerin yapılacağı tarihi öğrenmek için araştırmalarını sürdürüyor. Peki, taşeron ve kamu işçileri 3. tediye ödemesi hangi tarihte? İşte konu hakkında derlediğimiz bilgiler

TEDİYE ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Tediye ödemeleri her yıl dört taksitle ödeniyor. 2020 yılına ait ilave tediyelerinin ilk taksiti 31 Ocak'ta, ikinci taksiti ise 22 Mayıs'ta ödendi.

2020 yılına ait 3. ve 4. taksit ödemelerin ise ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Ancak tediyelerin ödeneceği tarih henüz belli olmadı. Bu yıl Kurban Bayramı 31 Temmuz - 3 Ağustos 2020 tarihleri arasında idrak edilecek. Tediyelerin üçüncü taksiti bayram öncesinde ödenebilir.

Böyle olursa kamu işçileri bayram öncesi ilave tediyelerini alabilirler. Resmî Gazete'de Cumhurbaşkanı kararı yayımlanınca tediyelerin ödeneceği tarih netleşecek.

HANGİ KURUMLARDA ÇALIŞANLARA TEDİYE ÖDEMESİ YAPILIR?

6772 sayılı Devlet ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İlave Tediye Yapılması Hakkındaki Kanunun içinde olan aşağıdaki kapsama giren kurumlardaki kadrolu kamu işçilerine ilave tediye ödemesi yapılır:

Genel ve katma bütçeli kurumlar,

Özel bütçeli idareler,

Sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan kurum ve kuruluşlar,

Kamu iktisadi teşekkülleri,

Belediye ve özel idareler "hizmet akdi" ile çalışan işçiler.

İLAVE TEDİYE NEDİR?

6772 sayılı kanun kapsamında kamu işçilerine yılda 52 günlük ilave tediye ödeneceği hüküm altına alınmıştır. İlave tediye kanunla güvence altına alınmış bir haktır ve bütün kamu işçileri bu haktan yararlanmaktadır.

Genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinde kadroya geçen işçilere, ayrı bir tüzel kişiliği bulunmaksızın devlet tüzel kişiliği içerisinde yer alan genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerine ait olan bir kurumlarda kadroya geçen işçilere yılda 52 günlük tediye ödenmesi gerekmektedir.