Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat kredi yapılandırması başladı mı?

Ziraat Bankası-Vakıfbank-Halkbank tarafından konut kredisi faiz oranları 0.64 - 0.74 aralığına çekildi. Bu anlamda daha önce kredi kullanan vatandaşlar konut kredisi yapılandırması istiyor. Konut kredisi yapılandırma başlığı Twitter'da gündem oldu. Konut kredi faizlerinin düşürülmesi ile birlikte kredi kullanan pek çok kişi konut kredisi yeniden yapılandırma işlemlerinin ne olduğunu merak ediyor.

Giriş Tarihi 23 Haziran 2020, 09:52 Güncelleme 29 Haziran 2020, 09:06
Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat kredi yapılandırması başladı mı?

İÇİNDEKİLER

Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat kredi yapılandırma ekranı için vatandaşlar internet üzerinden aramalarına devam ediyor. Sosyal medyada da gündem olan kredi yapılanmasının yüksek faizle kredi kullananlar çıkmasını bekliyor. Bilindiği gibi Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan tarihi konut kredisi paketi ile sıfır konutlara yüzde 0.64 ve ikinci el konutlara yüzde 0.74 faiz oranı ile konut kredisi vereceğini belirtmişti. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

KONUT KREDİSİ YAPILANDIRMA OLACAK MI?

Konut kredisinde faiz oranları 0.64 - 0.74 aralığında olacak. Daha önce kredi çeken vatandaşlar ise konut kredisi yapılandırması müjdesi bekliyor. Konut kredisi yapılandırması için henüz bir açıklama yapılmadı. Ev sahibi olabilmek için banka kredisi kullananların son dönemlerde sık sık aradığı konulardan biri de konut kredisi yapılandırması.

KREDİ YAPILANDIRMA İLE NELER YAPILABİLİR?

- Bugünün faiz oranları üzerinden borcunuz yeniden şekillenir ve daha az faiz ödersiniz.

- Taksitlerinizi azaltabilirsiniz.

KONUT KREDİSİ YAPILANDIRMASI NASIL OLUR?

Kredi çektiğiniz dönem ile bugün arasında faiz oranı farkı varsa (Bu fark yeniden yapılandırmaya değecek oranda olmalı) kredi borcunuzun yapılandırılması için krediyi çektiğiniz bankaya başvurabilirsiniz. Bankadan yeniden yapılandırma masrafı ve erken kapama cezası bedeli ile beraber kalan borcun yeniden hesaplanması istenir. Eğer hesap edilen rakamda zarar edilmiyorsa borcu yeniden yapılandırmak tercih edilebilir. Eğer sizin kredi çektiğiniz banka dışında bir bankada faiz düşüşü olduysa yine borcunuzu başka bankaya taşıyabilirsiniz. Ancak orada da farklı giderler ortaya çıkabilir.

YENİDEN YAPILANDIRMA HESAPLAMASI

Kredi yapılandırma hesaplaması için basit bir örnek verelim.

Bir bankadan kredi faiz oranı yüzde 1,24 olan 120 ay vadeli ve 100 bin TL'lik bir konut kredisi aldığınızı düşünelim.

Kredinizin aylık taksiti 1,606.01 TL ve 12 ay ödediğinizi varsayalım kalan toplam ödemeniz 173.449,082 TL

Bankanızın sunduğu yapılandırma faiz oranı ise 120 ay vade için yüzde 0,99 olursa ve %2.00 kredi kapama cezası ödenmesi şartı olduğunu DA varsayalım, masraflar hariç aylık ödeyeceğiniz tutar 1.360,61 TL olur. Kalan toplam borcunuz yapılandırma sonrası 163,273.20 TL'ye düşer. Böylece 8.269,97 TL kar etmiş olursunuz.

* Bu hesaplamada bankanın masraf ücreti ya da varsa diğer giderler hesap edilmemiştir.

KONUT KREDİSİ FAİZİ 0,64'E İNDİ!

Birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımlarında düşük faiz oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan 15 yıla varan vade ile finansman imkanı sunulacak. Bankalardan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Bu tarihi imkandan daha geniş kesimlerin istifade edebilmesi için müşteri başına verilebilecek kredi miktarı sınırlandırılmış olup; üç büyük ilimizde (İstanbul, Ankara ve İzmir) krediye konu olacak konutlar için 750 bin TL, diğer şehirlerimiz için ise en fazla 500 bin TL'ye kadar kredi kullandırılabilecektir. Kredi kullanımında %10'dan başlayan, düşük özkaynak/peşinat oranı uygulanacaktır.