Büyük müjde! 13 bankadan faiz indirimi duyurusu (garanti-teb-ıng-yapı kredi-iş bankası-akbank-qnb-ziraat-halk-vakıf)

Kredi çekerek ev, araba ve nakit ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlara güzel haberler geldi. Kamu ve özel bankalar, Merkez Bankası'nın politika faizini indirmesi ve korona sonrası devletin faiz indirimi çağrısına kulak verdi ve konut, çeyiz, taşıt ile ihtiyaç kredisinde faizleri düşürdü. 0,49 'lara kadar düşen kredi faizlerinde en uygun faizli kredi veren bankaları haberimizde detaylı olarak verdik. Hayatımızda hepimizin anlık parasal sıkıntıları, istekleri, hayalleri olabilir. Bunların giderilmesi için bankalar tarafından sunulan bireysel ihtiyaç kredileri günümüzde; eş, dost, komşu yerine tercih edilen bir yöntemdir. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

Giriş Tarihi 19 Haziran 2020, 09:13 Güncelleme 19 Haziran 2020, 09:14
Büyük müjde! 13 bankadan faiz indirimi duyurusu garanti-teb-ıng-yapı kredi-iş bankası-akbank-qnb-ziraat-halk-vakıf

İÇİNDEKİLER

Kredi faiz indirimi açıklaması art arda geldi. Merkez Bankası'nın faiz indirimi sonrası harekete geçen bankalar, ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi faiz oranlarında indirime gitti. Kamu bankalarını kredi destek paketi kapsamında faizleri düşürmesi sonrası harekete geçen özel bankalar, kredi faizlerinde indirim uygulamaya başladı. İşte en uygun konut , taşıt ve ihtiyaç kredisi. Konut kredisi kısa sürede birikim yapmadan ev sahibi olmak için en fazla tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Konut kredisi sayesinde çok fazla kişi ev sahibi olmuştur. Fakat bu kredi türünü kullanmak için bankanın gerekli gördüğü bazı şartları sağlamanız gerekmektedir. Öncelikle konut kredisi çekmek istediğiniz ev krediye uygun bir durumda olmalıdır. Aksi takdirde konut kredisi başvurunuz onaylanmaz. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

VAKIFBANK GÜNCEL KREDİ FAİZ ORANLARI:

Sıfır konut kredisinde faiz oranı: 0.64
İkinci el konut kredisinde faiz oranı: 0.74
Sıfır araç kredisinde faiz oranı:0.49-0.69
İkinci el araç kredisinde faiz oranı: 0.82

HALKBANK GÜNCEL KREDİ FAİZ ORANLARI:

Sıfır konut kredisinde faiz oranı: 0.64
İkinci el konut kredisinde faiz oranı: 0.74
Sıfır araç kredinde faiz: 0.49-0.69
İkinci el araç kredisinde faiz oranı: 0.82
İhtiyaç kredisinde faiz oranı ise : 1.07

ZİRAAT BANKASI GÜNCEL KREDİ FAİZ ORANLARI:

Sıfır konut kredisinde faiz oranı: 0.64
İkinci el konut kredisinde faiz oranı: 0.74
Sıfır araç kredisinde faiz oranı: 0.49-0.69
İkinci el araç kredisinde faiz oranı: 0.82

Ziraat ve Vakıf Katılım bankaları da kredi destek paketi kapsamında yukarıdaki faiz oranlarından kredi veriyor.

AKBANK GÜNCEL KREDİ FAİZ ORANLARI:

Direkt kredi faiz oranı:: 1.45
İhtiyaç kredisinde faiz oranı:: 1.45
Taşıt kredisinde faiz oranı: 1.10
Konut kredisinde faiz oranı: 0.92

ING BANK GÜNCEL KREDİ FAİZ ORANLARI:

İhtiyaç kredisinde faiz oranı: 0,79
Taşıt kredisinde faiz oranı:: 0,82
Konut kredisinde faiz oranı: 0.89

İŞ BANKASI GÜNCEL KREDİ FAİZ ORANLARI:

İhtiyaç kredisinde faiz oranı: 0.94
Taşıt kredisinde faiz oranı: 0.87
Ev kredisinde faiz oranı: 0.87

GARANTİ BBVA GÜNCEL KREDİ FAİZ ORANLARI:

İhtiyaç kredisinde faiz oranı: 0.99
Konut kredisinde faiz oranı: 0.91
Taşıt kredisinde faiz oranı: 1.14

YAPI KREDİ GÜNCEL KREDİ FAİZ ORANLARI:

İhtiyaç kredisinde faiz oranı: 1.59
Konut kredisinde faiz oranı: 0.89
Taşıt kredisinde faiz oranı: 0.94

TEB GÜNCEL KREDİ FAİZ ORANLARI:

İhtiyaç kredisinde faiz oranı: 0.89
Taşıt kredisinde faiz oranı: 0.9
Konut kredisinde faiz oranı: 0.89

QNB FİNANSBANK GÜNCEL KREDİ FAİZ ORANLARI:

İhtiyaç kredisinde faiz oranı: 0.79
Konut kredisinde faiz oranı: 1.18
Taşıt kredisinde faiz oranı: 1.45

Konut Kredisi Nedir?

Konut kredisi nedir sorusunun cevabı için; Bankalar müşterileri daha kısa sürede ev sahibi olsun diye konut kredisi isminde yeni bir kredi türü oluşturmuşlardır. Böylece belirli bir süreliğine bankaya olan borcunuzu öderken kendi evinizde de oturmuş olacaksınız. Fakat öncelikle konut kredisi çekeceğiniz evin krediye uygun olması gerekmektedir. Bunun nedeni ise bankalar verdikleri konut kredisine karşılık olarak evi ipotek altına alırlar. Kredinizi tamamen geri ödediğinizde ise evin üzerindeki ipotek kaldırılır. Fakat borç ödenmez ise banka borçlara karşılık eve el koyma yetkisine sahiptir. Bu şekilde bankalar müşterilerine konut kredisi verirler. Banka krediyi verirken evi ipotek altına aldığı için kefil istemez. Böylelikle daha rahat bir şekilde müşterinin kredi almasını sağlar.

Konut Kredisi Nasıl Alınır?

Konut kredisi kısa sürede birikim yapmadan ev sahibi olmak için en fazla tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Konut kredisi sayesinde çok fazla kişi ev sahibi olmuştur. Fakat bu kredi türünü kullanmak için bankanın gerekli gördüğü bazı şartları sağlamanız gerekmektedir. Öncelikle konut kredisi çekmek istediğiniz ev krediye uygun bir durumda olmalıdır. Aksi takdirde konut kredisi başvurunuz onaylanmaz. Çünkü bankalar verdikleri kredi karşılığında evi ipotek altına alırlar. Bu şartla müşteriye kredi verirler. Bankalar kredi miktarını evin belirlenen fiyatının %80'i olarak belirlemiştir. Yani asla alacağınız evin fiyatının tamamını kredi olarak çekemezsiniz. Zaten konut kredisi verileceği zaman ekspertiz eşliğinde evin değeri banka tarafından hesaplanır. Verilecek kredi miktarı da o zaman belirlenir. Diğer bir en önemli şart kredi başvurusu yapan kişinin kredi notunun iyi bir düzeyde olmasıdır. Çünkü bankaların başvuran kişiler hakkında ilk başta dikkat ettikleri nokta kredi notudur.

Taşıt kredisi nedir?

Taşıt alıp satmak oldukça yaygın bir durum olduğundan bu kredide her şey düşünülmüştür. Çoğu bankada taşıt kredisi farklı kollara ayrılır bunların başında sıfır ve ikinci el araba kredileri vardır bunun yanı sıra bazı bankalarda ipotekli taşıt kredisi dahi bulunmaktadır. Sıfır araba kredisi normal hiç kullanılmamış bir araba alacağınız zaman bankanın size temin ettiği kredi miktarıdır. İkinci el araba için bankalar size alacağınız arabanın değerini baz alarak bir rakam belirler ve bu çıkan rakamın yüzdelik olarak seksenden fazlasını size temin etmektedir. İpotekli taşıt kredisi oldukça farklıdır. İpotekli araç kredisinde ipotek ettirdiğiniz ve alacağınız aracın maddi değeri oldukça önemlidir. Örneğin ipotek ettirdiğiniz araba son model ve oldukça güzel bir markaya ait olsun alacağınız arabada eski arabanızın bir üst modeli olsun. Bu tarz bir durumda bankanın size sağlayacağı kredi miktarı oldukça yüksek olacaktır. Banka kredi miktarını ipotekli araç üzerinden daha çok belirlemektedir. Bankanın gönderdiği ekspertizin kararınca kredi miktarı belirlenir siz hiç bir talepte bulunamazsınız.

Bireysel İhtiyaç Kredisi Nedir?

Hayatımızda hepimizin anlık parasal sıkıntıları, istekleri, hayalleri olabilir. Bunların giderilmesi için bankalar tarafından sunulan bireysel ihtiyaç kredileri günümüzde; eş, dost, komşu yerine tercih edilen bir yöntemdir. Bu durumda bireysel kredi, banka ve finansal kuruluşların bireysel müşterilerine her türlü ihtiyaçları karşısında sunduğu finansal destektir. Bu kredileri kullanmak eskisi kadar zor değildir. Bankanın belli şartlarını gerçekleştirdiğiniz sürece, birçok kanal üzerinden bu başvurunuzu yapabilirsiniz. İster şubeye giderek isterseniz de telefon ve internet bankacılığı gibi yeni dönem teknolojik gelişmelerle kolayca gerçekleştirebilirsiniz.