SMS ile öğrenebilirsiniz ve anında alabilirsiniz! Yüz binlere aylık 1.460 lira ödeme!

Devlet tarafından vatandaşlara farklı destekler veriliyor. Bu destekler kapsamında aylık 1460 lira ödeme yapılıyor. Ayrıca bu ödeme için SMS ile sorgulama yapabilirsiniz. Devlet tarafından vatandaşları farklı destekler veriliyor. Bu destekler kapsamında aylık 1460 lira ödeme yapılıyor. Ayrıca bu ödeme için SMS ile sorgulama yapabilirsiniz. Konu ile ilgili olarak kontrol muayenesi ile sevk edildikleri hastanelerden temin edilen sağlık kurulu raporlarında engellilik oranı; %40'ın altında belirlenenler ile %40'ın üstünde belirlenmiş olmakla birlikte, engellilik derecesi tahsis talep tarihi itibarıyla aylığa hak kazanma şartına esas engellilik derecesinin altına düşenlerin raporları Merkez Sağlık Kuruluna gönderiliyor.

Giriş Tarihi 03 Haziran 2020, 09:31 Güncelleme 04 Haziran 2020, 09:28
SMS ile öğrenebilirsiniz ve anında alabilirsiniz! Yüz binlere aylık 1.460 lira ödeme!

İÇİNDEKİLER

Devletten aylık ödemeler yağılmaya devam ediyor. Bu anlamda devlet, evde bakıma muhtaç yaşlı ve engelli yakınına bakanlara maaş desteği sağlıyor. Buna göre evinde yüzde 50 engelli raporu olan yakınına bakan veya yaşlısına bakan kişilere aylık 1460 lira ödeme yapılıyor. Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Buna göre aylık 1460 lira ödemelerini Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak bakiye takibi yapabileceği gibi bu mesaj için operatör üzerinden 1 SMS ücreti alınmaktadır. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

AYLIK 1460 LİRA ÖDEME

Engelli olduğu için, yaşı veya hastalığı nedeniyle başkasının bakımına muhtaç olan kişilerin bakımını üstlenen kişilere devlet tarafından ödeme yapılıyor. Devlet tarafından aylık ödeme yapılıyor. Bu ödemeler kapsamında 2019 yılında 517 bin 511 kişi için toplam 7 milyar 988 milyon 803 bin lira evde bakım maaşı ödendiği açıklandı. Bakım maaşı almak isteyenlerin engelli veya yaşlı kişinin akrabası (amca, teyze, dayı, bunların çocukları ve eşleri de dahil) olması gerekiyor. Bununla birlikte bazı şartlar aranıyor ve bu şartların başında gelir yer alıyor. Evde bakım parası almak için parayı alacak kişiyle birlikte yaşayan hane halkının tüm net geliri toplanıyor ve hane halkı sayısına bölünüyor.

Bu ödemeler kapsamında Yeni yılda, memur maaş katsayısına bağlı olarak 65 yaş aylığı, engelli yardımı, engelliler için evde bakım parası başta olmak üzere tüm sosyal yardımlar zamlandı. Bu kapsamda 2019 yılında 1384 lira ödemeler bu sene aylık 1460 lira olarak ödeniyor.

SMS İLE KONTROL

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Buna göre aylık 1460 lira ödemelerini Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak bakiye takibi yapabileceği gibi bu mesaj için operatör üzerinden 1 SMS ücreti alınmaktadır.

EVDE BAKIM AYLIĞI NEDİR? KİMLERE VERİLİR?

Evde bakım aylığı Devletin özel bakım gerektiren vatandaşlara sağladığı her ay düzenli olarak ödenen bir maaş türüdür. Bu maaşın verilmesinin amacı, maddi durumu olmayan vatandaşlarımızın evde bakım maaşı sayesinde kişisel ihtiyaçlarını karşılayabilmesidir. Maaştan yararlanmak için belirlenmiş şartlar vardır.

EVDE BAKIM MAAŞI ŞARTLARI NELERDİR?

Kişinin hastalığı ne olursa olsun, isterse bir kaç aylık ömrü kalsın, eğer şartları uymuyorsa evde bakım parasından yararlanamaz. Bu hususta belirlenen şartlar şunlardır.

2 kişilik ailelerde 1.694,34 TL.

3 kişilik aile için 2.541,51 TL.

4 kişilik ailede 3.388,68 TL.

5 kişilik aile 4.235,85 TL.

6 kişi gelir toplamı 5.83,02 TL,

7 kişi için 5.930,19 TL.

EVDE BAKIM AYLIĞI BAŞVURUSU NE ZAMAN SONUÇLANIR?

Başvurunun SHÇEK İl Müdürlüğü'ne ulaşmasını takiben, özürlü ve ailesi hakkında, sosyal çalışmacı, doktor, fizyoterapist, çocuk gelişimci, hemşire, sağlık memuru ve sosyolog unvanına sahip en az üç kişiden oluşan bakım hizmetleri değerlendirme heyeti, özürlüyü ve ailesini ikametinde ve ikamet adresinde yaşamıyorlarsa fiilen yaşadıkları yerde gerekli incelemeleri yaparak bakım raporu hazırlar. Bakım raporunun hazırlanması sürecinde, acil durumlar haricinde, yukarıdaki belgelerin SHÇEK İl Müdürlüğü'ne ulaşması ile başvuru sahibinin oturduğu yer dikkate alınarak işlem sıralaması yapılır. Başvurunun sonuçlanması, normal süreçte 3-6 aylık bir süre aldığı belirtilmektedir.

SHÇEK NEDİR?

Osmanlı Devleti zamanında temeli atılan, o zamanlarda bir devlet kurumu olmayıp bir dernek olan kurumdur. Günümüzde devletin bir kurumudur ve 1980 yılından beri böyledir. Herhangi bir bakanlığa bağlı olmayıp doğrudan Başbakanlığa bağlıdır. Amacı ülkemizdeki yoksul ve korunmaya muhtaç durumda olan çocuklara ve ailelere destek vermektir. Bu destek kültürel, sosyal destek biçiminde de olabilir maddi ve manevi şekilde de… Ayrıca söz konusu çocukların ve ailelerin sağlık ve eğitim ihtiyaçlarını da bu kurum karşılamaktadır.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

2020 yılında evinde hasta, engelli ya da yaşlı vatandaşlara bakan 1. derecedeki yakına ödenen evde bakım maaşlarına zam geldi. 2022 engelli aylıkları; Yüzde 40-69 engeli olanların aylığı 509 liradan 536, yüzde 70 üstü engeli olanların da 763 liradan 804 liraya ulaşabilecek. 1.384 lira tutarındaki evde bakım desteği, 1.457 liraya çıkabilecek. Engelli bir bireyin maaş alabilmesi için maddi durumunun kötü olması yani fakir olması, muhtaç ve kimsesiz olması gerekmektedir. 2022 aylığı olarak bilinen engelli maaşları için başvurular Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakıflarına yapılmaktadır.

2022 engelli aylıkları; Yüzde 40-69 engeli olanların aylığı 509 liradan 536, yüzde 70 üstü engeli olanların da 763 liradan 804 liraya ulaşabilecek. 1.384 lira tutarındaki evde bakım desteği, 1.457 liraya çıkabilecek.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım maaşı nasıl sorgulanır: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın E-Devlet kapısında yer alan sayfası üzerinden görüntülenebilen evde bakım maaşı ödeme bilgileri, aynı zamanda Ziraat Bankası üzerinden de SMS ile sorgulanabiliyor.

Maaşlarını Ziraat Bankası üzerinden alanlar, büyük harflerle BAKIYE yazıp 4747'ye göndererek maaşlarının yatıp yatmadığı hakkında bilgi sahibi olabiliyor.

Maaşlar ne zaman yatıyor: Evde bakım yardımı her ay yatırılmakta olup, normal dönemde her ayın 15'i ile 31'i arası hesaplara aktarılmaktadır.

Adres değişikliği yaparken aman dikkat: Engellinin ikametgah adresinin değişmesi halinde, yeni ikametgah adresinin akrabası tarafından en geç on beş gün içinde il müdürlüğüne bildirilmesi zorunludur. Aksi takdirde sorumlular hakkında hukuki veya idari işlem yapılır.

Evde bakım yardımını alamayan ne yapacak: Evde Bakım Yardımına ilişkin iş ve işlemler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından yürütülmektedir. Yardımın güncel durumu İl Müdürlüklerinden öğrenilebilmektedir.

Bununla birlikte süreli raporu bulunanlar için rapor süresinin dolması, adres değişikliği, gelir durumu değişikliği gibi sebepleri olabilmektedir