Halkbank, Ziraat, Vakıfbank bireysel ihtiyaç kredisi sorgulama nasıl yapılır? Başvurular bitti mi?

Halkbank, Ziraat, Vakıfbank bireysel ihtiyaç kredisi sorgulama işlemleri hakkındaki detaylar merak ediliyor. Dünyada binlerce kişinin ölümüne neden olan koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamında devreye alınan 5, 7.5 ve 10 bin ihtiyaç destek kredisine milyonlarca kişi başvuru yaparak parasını çekti. Hanehalkı geliri aylık 5 bin lira ve altında olan bireysel segmentte yer alan müşterilerini finansal açıdan desteklemek için başlatılan krediye başvuru yapanlar, başvuru sorgulama ekranına ulaşmak istiyor. Peki, başvurular sona mı erdi? İşte o sorunun yanıtı...

Giriş Tarihi 02 Haziran 2020, 19:23 Güncelleme 02 Haziran 2020, 19:23
Halkbank, Ziraat, Vakıfbank bireysel ihtiyaç kredisi sorgulama nasıl yapılır? Başvurular bitti mi?

İÇİNDEKİLER

Bireysel ihtiyaç kredisi başvurularının sona erip ermediği merakla araştırılıyor. Koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamında Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank tarafından geçtiğimiz aylarda temel ihtiyaç kredisi duyurulmuş ve başvurular 1 Nisan'da alınmaya başlanmıştı. Üç kamu bankası tarafından bireysel müşterilere 10 bin liraya kadar, 6 ayı ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadeli, aylık eşit taksitli kredi uygulamasına milyonlarca kişi başvurarak kredisini çekti. Peki, ihtiyaç destek kredisi başvuru sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar...

BAŞVURU SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank 36 ay vadeli 6 ay ödemesiz temel ihtiyaç desteği kredi başvuruları sonuçlanmaya başladı. Üç kamu bankası kredi başvuru sonuçlarıyla ilgili başvuru yapan kişilere SMS yoluyla bilgi veriyor. Değerlendirmenin tamamlanmasının ardından başvuruda bulunan kişilere kısa mesaj olarak gönderiliyor. Kredi için başvuru yapanlar için müşteri hizmetlerinden kredi başvurusundaki son durum hakkında bilgi veriliyor. Sonuçların açıklanması değerlendirmenin tamamlanma süresine göre değişiklik gösteriyor.

Aynı zamanda mobil uygulama ya da internet şubesi üzerinden son durumu görüntüleyebiliyorsunuz.

VAKIFBANK KREDİ BAŞVURU SONUCU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

ZİRAAT BANKASI BAŞVURU SONUCU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

HALKBANK BAŞVURU EKRANI SONUCU İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURULAR SONA MI ERDİ?

Kamu bankaları tarafından "Ekonomik İstikrar Kalkanı" tedbirleri kapsamında uygulamaya alınan Bireysel Temel İhtiyaç Destek kredisinden yaklaşık 7 milyon vatandaş istifade ederken, 40 milyar TL'ye yakın finansman imkanı kullandırıldı.

Söz konusu kredi paketi ile son 2 ayda rekor seviyede bireysel kredi kullandırımı yapıldı. Bireysel Temel İhtiyaç Destek kredisi başvuruları sona erdi.

DESTEK KREDİ ÖDEMELERİ NASIL YAPILACAK?

"Bireysel İhtiyaç Desteği Finansmanı" kapsamında başvuru kanallarının açılması ve taleplerin toplanması sonrasında, finansman kullandırılması uygun olarak değerlendirilen müşterilerin hesaplarına finansman tutarları aktarılacak. Müşteriler finansman tutarını ATM'lerden çekebilecek.

ÖDEME NASIL OLACAK?

10.000 TL kredi ödemesi nasıl olacak? İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 376 lira ödenecek.

7.500 TL kredi ödemesi nasıl olacak? İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 282 lira ödenecek.

5.000 TL kredi ödemesi nasıl olacak? İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 188 lira ödenecek.

NASIL ÖDENECEK?

"Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi" adı verilen uygulamada, temel ihtiyaçlarını uygun şartlarda finanse edebilmeleri amacıyla bireysel segment müşterileri, 10 bin liraya kadar, 6 ayı ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadeli, aylık eşit taksitli kredi kullanabilecek.

Müşterilere, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile bu krediden faydalanma imkanı da sunulacak. "Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi", bankalar tarafından ortak kriterlerle değerlendirilecek.

ÖRNEK ÖDEME TABLOSU

Kredi Tutarı (TL)

Toplam Vade

Ödemesiz Dönem

Taksit Tutarı (TL)
(Sonraki 30 ay boyunca)

10.000

36 ay

6 ay

376

7.500

36 ay

6 ay

282

5.000

36 ay

6 ay

188