Bu 14 bankaya borcu olanlar dikkat! (İşBank-QNB-Denizbank-TEB-Garanti BBVA-ING)

Borcu olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren destek paketleri açıklandı. Kamu bankalarının ardından özel bankalarda kredi borcu olan vatandaşlar için destek paketlerini duyurdu. 3 ay kredi erteleme fırsatı sunan bankaların listesini haberimizin detaylarından öğrenebilirsiniz. Peki, hangi banka hangi fırsatı sunuyor?

Giriş Tarihi 31 Mayıs 2020, 10:04 Güncelleme 07 Haziran 2020, 11:20
Bu 14 bankaya borcu olanlar dikkat! İşBank-QNB-Denizbank-TEB-Garanti BBVA-ING

İÇİNDEKİLER

14 banka, kredi ve kredi kartı borçlarının faizli şekilde erteleneceğini müşterilerine iletti. Ertelemelerin faizsiz olacağını sanan vatandaşlar, bankaya müracaat ettiklerinde , erteleme sonrası borçlarının arttığını, faizli erteleme yapıldığını fark etti. Kredi borcu erteleme yapan bankalar listesi! Hangi banka hangi fırsatı sunuyor? Detaylar takvim.com.tr'de

FAİZLİ ERTELEME

14 banka, kredi ve kredi kartı borçlarının faizli şekilde erteleneceğini müşterilerine iletti. Ertelemelerin faizsiz olacağını sanan vatandaşlar, bankaya müracaat ettiklerinde , erteleme sonrası borçlarının arttığını , faizli erteleme yapıldığını fark etti.

BAŞKAN ERDOĞAN ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pandemi sürecinde özel bankaların üzerine düşeni yapmadıklarını söylemiş ve bankalara çağrıda bulunmuştu.

BERAT ALBAYRAK'TAN AÇIKLAMA

Bakan Albayrak ise bankalar ile ilgili, ""Vatandaşımızın özel bankalarla yaşadıkları sıkıntıları biliyoruz. Bu dönemde vatandaşa destek olmasını geçtik, mevduatını bozdurana, kredisini yapılandırmak isteyene fahiş maliyetler çıkarıldığını duyuyoruz. Bu asla kabul edebileceğimiz bir şey değildir. Bu konunun titizlikle üzerine gideceğimizi bilmenizi isteriz." demişti.

YENİ AÇIKLAMA GELDİ

14 bankaya borcu olan vatandaşları ilgilendiren açıklama geldi. Vatandaşlar, faizsiz erteleme, ertelemede faizin silinmesini bekliyordu. Ancak soru önergesine verilen cevapta, faizli ertelemeye ek olarak bazı bankaların ek masraflar çıkardığı ve müşterilerden yüksek ek ücretler talep ettiği bildirildi.

Özetle bankaların kredi borçlarını 3 aylık ertelemesinde faiz uygulaması yasal. Ancak ek başka ödemeler çıkarması doğru değil. Bu durum ile karşılaşan vatandaşların Ticaret Bakanlığı'na müracaat etmesi gerekmektedir.

DENİZBANK

DenizBank, Covid-19 salgınının ekonomik koşulları zorlaştırarak müşterileri üzerinde yaratabileceği kısa vadeli finansal sorunların aşılması amacıyla talep olması durumunda 30 Nisan'a kadar anapara, faiz ve taksit ödemelerinde 3 aya kadar öteleme kararı aldığını duyurdu.

ODEABANK

Odeabank, ödeme sıkıntısı çeken tüzel müşterilerin, ihtiyaç duymaları ve talep etmeleri halinde, 30 Nisan'a kadar olan anapara/faiz/taksit ödemeleri ilave bir koşul aranmaksızın 30 Haziran'a kadar öteleneceğini açıkladı.

TEB

- Kredi kullanan bireysel ve tüzel müşteriler, yaşanan salgın nedeniyle ödeme sıkıntısı çekmeleri durumunda başvuruda bulunarak, 30 Nisan'a kadar olan anapara ve faiz ödemelerini aynı koşullarla 3 ay erteleyebilecek.

ŞEKERBANK

- Sağlık sektöründe ücretli olarak çalışanların; mevcut bireysel kredi ve kredi kartı borçları talep etmeleri halinde Haziran ayına kadar ötelenecek.
- Bireysel müşterilerin kredi kartı ve kredili mevduat hesap limitlerinde, ihtiyaç duymaları halinde kullanmalarını sağlamak üzere proaktif limit artış çalışması yapılacak.

AKBANK

Akbank "Bireysel ve tüzel müşterilerimizin 30 Nisan'a kadar olan anapara, faiz ve taksit ödemeleri talep olması halinde mevcut koşullarla 30 Haziran'a kadar ötelenebilecek." açıklamasını yaptı

QNB FİNANSBANK

QNB Finansbank da akşam saatlerinde koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kişi ve kurumların yaşadıkları ekonomik sıkıntılara destek olmak amacıyla, kredi kullanan bireysel ve tüzel müşterilerine ödemeleri için erteleme imkanı sunduğunu duyurdu.

ZİRAAT BANKASI

Ziraat Bankası, 31 Mart'ta ödenmesi gereken taksit, faiz ve anaparasını ödeyemeyen firma ve bireysel müşterilerin ödemelerini öteleyecek. Banka ayrıca, personel maaşlarını Ziraat Bankası üzerinden ödeyen firmaların şubat ayı sonu itibarıyla mevcut istihdamlarını azaltmamaları kaydıyla gelecek 3 aylık personel maaş gideri kadar ilave limit imkanı vereceğini duyurdu. Ziraat Bankası, ödeme sorunu yaşayan müşterilerin mevcut kredilerinin 6 aya kadar ödemesiz dönem olmak üzere, turizm gibi dönemsel faaliyeti olan sektörlerde ise 12 aya kadar ilave süre tanınmak suretiyle uygun vadeli yapılandırma sağlayacak.

İŞ BANKASI

Türkiye İş Bankası, ülkemizde de yayılım gösteren ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen koronavirüs salgını nedeniyle devreye aldığı ekonomiye destek paketini açıkladı. İş Bankası; salgında hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine başsağlığı ve sabır, tedavi görenlere de acil şifalar diledi.