Kovid-19 tatil tercihlerini değiştirdi: Yatlara talep arttı

Yaz tatili planı yapmaya başlayanlar, Coronavirüs salgını nedeniyle izole olabilecekleri seçeneklere yöneldi. Bu yaz izole tatil planları yapanlar rotayı yatlara çevirdi. İzmir Deniz Ticaret Odası Başkanı Öztürk, ‘Talep arttı’ dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mayıs 2020 Güncelleme 17 Mayıs 2020, 07:00
Kovid-19 tatil tercihlerini değiştirdi: Yatlara talep arttı

İÇİNDEKİLER

Yaz tatili planı yapmaya başlayanlar, Coronavirüs salgını nedeniyle izole olabilecekleri seçeneklere yöneldi. Bütçesi uygun birçok kişi, kalabalıktan uzak kalmak için yat kiralamaya başladı. İzmir Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, "İzole yaşamı isteyen insan sayısı her geçen gün artıyor. Önümüzdeki günlerde gelecek olan rezervasyonlara göre, yoğunluk haritamız daha da şekillenecektir" dedi. Turizm sezonun alternatiflerini oluşturmaya çalıştıklarını belirten Öztürk, "Deniz turizmi, Türkiye turizminin neredeyse yüzde 22 payına sahip. Şu anda kruvaziyerde beklenti söz konusu değil. 2021'den sonra var olacağını düşünüyoruz. Şu anda gündemde olan, yata yönelik talep" ifadesini kullandı. Sektörün her boyuttaki rezervasyon taleplerini karşılayabilecek durumda olduğunu anlatan Öztürk, şöyle konuştu: "Vira Bismillah deyip başlayabilecek konumdayız. Bütün sektör üyelerimizle birlikte teknelerimizi hazır etmiş vaziyetteyiz ve her türlü talebi karşılarız. Her geçen gün yeni rezervasyonların alındığını duyuyor ve seviniyoruz."

'HER ŞEY DAHİL DEVAM EDECEK'
TÜROB Başkanı Müberra Eresin, "Ülkemiz, 'her şey dahil' tatil konseptini, eski sunulan hizmetlerde herhangi bir kısıtlama yapmadan uygulamaya devam edecektir" dedi.