En ucuz sigara hangisi? 18 Mayıs zam sonrası sigara fiyatları kaç TL? Hangi marka sigara fiyatlarına zam geldi?

Son düzenlemeyle bir paket sigaradaki vergi yükü yüzde 85.6'ya çıktı. En düşük sigara fiyatı 14 lira oldu. Böylece bir paket sigaranın 17 dalı vergi, geri kalan 3 dalı ise sigaranın kendisine ödeniyor. Böylece vergiyi tiryakiler sırtlıyor. Sigara fiyatları ne kadar sorusu gündeme oturdu. Tütün ürünlerine getirilen vergi oranının artırılmasıyla sigara tiryakileri de sigara fiyatlarını araştırmaya başladı. En ucuz sigara hangisi sorusuna yanıt aranıyor. Peki, hangi marka sigara fiyatlarına zam geldi? Firmalar peş peşe sigara zamlarını duyurmaya başladı. Peki 18 Mayıs zam sonrası sigara fiyatları kaç TL? En ucuz sigara hangisi? Hangi marka sigara fiyatlarına zam geldi?

Giriş Tarihi 18 Mayıs 2020, 10:25 Güncelleme 18 Mayıs 2020, 10:25
En ucuz sigara hangisi? 18 Mayıs zam sonrası sigara fiyatları kaç TL? Hangi marka sigara fiyatlarına zam geldi?

İÇİNDEKİLER

Hangi marka sigara fiyatlarına zam geldi sorusu sigara tiryakileri tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Son düzenlemeyle bir paket sigaradaki vergi yükü yüzde 85.6'ya çıktı. Son yapılan düzenlemeyle sadece asgari maktu vergi tutarı bir dal sigara için 38.99 kuruştan 45.69 kuruşa yükseltildi. Böylece en düşük sigara fiyatı 14 liraya çıktı. Geçtiğimiz hafta içerisinde sigaradan alınan asgari maktu vergi tutarındaki artışa ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, hangi marka sigara fiyatlarına zam geldi? 18 Mayıs sigara fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? Henüz fiyat artışı sigara fiyatlarına yansımadı. Bu kapsamda hangi marka sigaralara zam geldiğine dair henüz bir açıklama gelmedi.

HANGİ MARKA SİGARALARA ZAM GELDİ?

Henüz fiyat artışı sigara fiyatlarına yansımadı. Bu kapsamda hangi marka sigaralara zam geldiğine dair henüz bir açıklama gelmedi. Sigara üreticisi firmalardan açıklama yapıldığında haberimizde yer alacaktır.

MAYIS 2020 SİGARA FİYAT LİSTESİ

Philip Morris

Marlboro Edge: 16 TL
Marlboro: 18 TL
Marlboro Touch: 17 TL
Parliament: 18,50 TL
Chesterfield: 14,50 TL
Chesterfield Mode: 14 TL
L&M: 12 TL
L&M Mode: 14 TL

JTIWinston Slender: 15 TL
Winston Deep Blue & Dark Blue: 15 TL
Winston: 16 TL
Camel Slender: 14,5 TL
Camel Rework: 15 TL
Camel: 15 TL
Monte Carlo Slender: 14 TL
Monte Carlo: 14,5 TL
LD: 14 TL

British American Tobacco

Kent: 15 TL
Kent D-Range: 15 TL
Kent Swicth: 16 TL
Kent N-Range: 18 TL
Rothmans: 14 TL
Viceroy: 14,50 TL
Pall Mall: 14,50 TL

Tekel 2000: 12 TLTekel 2001: 14 TL
Samsun: 14 TL
Samsun 216: 14 TL
Maltepe: 14 TL

Violet Menthol – Slims: 15 TL
Winner Slims – Family: 13 TL
Winner Kısa – TF – Rouge: 11,50 TL
HD Blue Slims – Family: 12,50 TL
HD Katkısız RED: 12 TL
HD Blue – Kısa, Uzun: 12,5 TL
President Kısa – Uzun – Katkısız: 12 TL
President Queen Size Family: 11,50 TL
Vigor: 12 TL
Point Blue: 11,50 TL
Medley: 11,50 TL
MMC: 12 TL
Hazar: 11 TL

SİGARADA ASGARİ MAKTU ÖTV YÜKSELTİLDİ

Sigara ve bazı tütün ürünlerinde asgari maktu özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarları yükseltildi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre, "tütün içeren sigaralar, enfiye ve çiğnemeye mahsus tütün ile diğer mamul tütün ve mamul tütün yerine geçen maddeler, homojenize veya yeniden tertip edilmiş tütün ürünlerinde asgari maktu ÖTV tutarı artırıldı.

Buna göre, bu ürünlerde asgari maktu ÖTV tutarı 0.3899 liradan 0.4569 liraya çıkarılırken, 0.4539 lira olan maktu ÖTV'ler ve yüzde 67 olan ÖTV oranları değiştirilmedi.

Bu kapsamda, aynı gümrük tarife istatistik pozisyonunda (GTİP) bulunan ve yüzde 80 ÖTV vergi oranına sahip, tütün yerine geçen maddelerden yapılmış purolar, uçları açık purolar,

Sigarillolar ve sigaralarda ÖTV oranı yüzde 67'ye, maktu ÖTV tutarı 0.4686 liradan 0.4539 liraya indirilirken, 0.3506 lira olan asgari maktu ÖTV tutarı 0.4569 liraya yükseltildi.

2006'dan bu yana sigaradan 325 milyar lira ÖTV alındı

Vergi uzmanı ve Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ozan Bingöl'ün yaptığı hesaplamaya göre, liradan sıfır atılan 2006 yılından bu yana sigaradan kesilen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) 325.7 milyar liraya ulaştı.

14 yılda 50 milyar lira KDV alındı

50 milyar lira Katma Değer Vergisi (KDV) de ilave edildiğinde toplam vergi 375 liraya ulaştı. Son düzenlemeyle, tütün ÖTV'sinin toplam vergiler içindeki payı yüzde 6.86'ya, tüm ÖTV vergileri içindeki payı da yüzde 27.67'ye yükseldi.

SİGARA NASIL BIRAKILIR?

Boyut olarak ufak gözükse de yarattığı olumsuz durum açısından devasa büyüklükte olan sigarayı bırakmak için birçok çözüm yolu da bulunmaktadır. İnsanın sigarayı bırakmaya kendini şartlaması, sigaranın eninde sonunda bırakılmasına yol açacaktır.

Neden sigarayı bıraktığınızın farkında olun. Sigarayı bırakmak için geçerli sebep ya da sebeplerinizi belirleyin. Kendi sağlığınıza ve ekonominize iyi gelmediği gibi, aileniz açısından da maddi ve manevi zararlara yol açabilir.

İlk günden kesin konuşmayın. Sigarayı bırakmaya karar verdiğiniz ilk günde "bu iş kesin bitti" psikolojisine bürünmeyin. Unutulmamalıdır ki, sigara içerdiği yüksek nikotinle yıllar boyunca sizi kendisine alıştırmıştır. Temkinli adım atmakta fayda vardır.

Uzmanlara danışın. Sigara bırakmada yardım almaktan çekinmeyin. Gerekirse konu ile ilgili uzmanlardan, doktorlardan yardım isteyip ilaç önerisi alın.

Psikolojik destek almaya hazır olun. Sigarayı bırakmanın maddi halden ziyade manevi yöne ilişkin bir olgu olması, sigarayı bırakma sürecinde sizi psikolojik olarak sarsıntılara açık hale getirebilir. Bu süreçte aileniz, eşiniz, dostunuz veya çeşitli uzmanlardan psikolojik yardım alabilirsiniz.

Çevrenizi sigaralardan arındırın. Çalıştığınız ofiste çekmecenizde veyahut evde masanın üstünde… Sigaranızı bırakmadan önce sigaranızı nerelere koyduğuysanız sigaraları alın ve çöpe atın. Gözünüzün önünde sigara tutmayın.
İlk problemde sigaraya dönmeyin. Günlük hayat içerisinde karşılaştığınız ilk zorlukta sigarayı çözüm yolu olarak görmeyin. Alternatifleri belirleyin.

Tespih çekmek, çekirdek çitlemek, müzik dinlemek ya da sakız çiğnemek… Doğru olanı belirleyin!

Ödül mekanizması oluşturun. Sigarayı bırakma eyleminden sonra belirli aralıklarla (her geçen hafta, her geçen ay, her geçen yıl gibi) kendinizi ödüllendirin.