İstanbul Ankara İzmir şehirler arası yasak ne zaman bitecek? Seyahat yasağı ne zaman kalkıyor?

İstanbul Ankara İzmir şehirler arası yasak ne zaman bitecek? Seyahat yasağı ne zaman kalkıyor? Hem Ramazan Bayramı'nın yaklaşması hem de 4 günlük sokağa çıkma yasağının gündemde olması nedeniyle seyahat yasağının ne zaman kalkacağı merak konusu oldu. Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası seyahat yasağına ilişkin yeni kararlar alındı. Alınan kararlara göre; 9 ilde daha yasak kalktı. Daha önce 7 ilde yasak kaldırılmıştı. Böylelikle yasağın kaldırıldığı il sayısı toplam 16 oldu. Peki; seyahat yasağı ne zaman kalkıyor? İstanbul Ankara İzmir şehirler arası yasak ne zaman bitecek? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 12 Mayıs 2020, 10:59 Güncelleme 12 Mayıs 2020, 11:00
İstanbul Ankara İzmir şehirler arası yasak ne zaman bitecek? Seyahat yasağı ne zaman kalkıyor?

İÇİNDEKİLER

Seyahat yasağı ne zaman kalkıyor? 24 ili kapsayan şehirler arası yasak ne zaman bitecek? Türkiye genelinde Kovid-19 salgınıyla mücadele sürerken, normalleşme uygulamaları da yavaş yavaş hayata geçiyor. Normalleşmenin ilk adımı olarak 7 ilde giriş çıkış kısıtlaması kaldırılmıştı. İstanbul, Ankara, İzmir gibi diğer büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlar, seyahat yasağı ne zaman kalkıyor sorusuna yanıt arıyor. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde gündem normalleşme takvimi olacak. Gözler alınacak yeni kararlara çevrildi.

SEYAHAT YASAĞI NE ZAMAN KALKIYOR?

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine şehir giriş ve çıkış tedbirlerine ilişkin genelge gönderdi. Genelgeye göre Aydın, Antalya, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'da kara, hava ve deniz yoluyla giriş ve çıkış kısıtlaması kaldırıldı.

Kısıtlamanın kaldırıldığı 7 il haricindeki 23 büyükşehir ve Zonguldak için giriş çıkış kısıtlaması 19 Mayıs 2020 Salı günü saat 24.00'e kadar uzatıldı.

Başkan Erdoğan bugün yaptığı açıklamada "Geçtiğimiz hafta 7 ilimizdeki şehirler arası giriş çıkış sınırlandırmasını sonlandırmıştık. Bu haftada yaptığımız değerlendirmede 9 şehirimiz için daha şehirler arası giriş çıkış sınırlandırmasını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Bunlar; Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Tekirdağ illerimizdir." ifadelerini kullandı.

ŞEHİRLER ARASI GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI OLAN İLLER!

Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ile Zonguldak.

SEYAHAT YASAĞI KALKAN İLLER HANGİLERİ?

İçişleri Bakanlığı'ndan seyahat yasağının kaldırılmasına ilişkin genelge yayınlandı. Buna göre; Adana, Denizli, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon illerinde şehir seyahat kısıtlamaları 11.05.2020 Pazartesi günü saat 24.00'dan itibaren kaldırıldı.

Bu kapsamda, Valiler tarafından, Adana, Denizli, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon illerimizde 03.04.2020 tarihinden itibaren devam eden şehir giriş/çıkış sınırlaması tedbirlerin kaldırılmasına ilişkin ilgili mevzuatı uyarınca gerekli kararlar ivedilikle alınacak.

Normalleşme takvimi kapsamında 7 ilde daha geçtiğimiz hafta seyahat yasağı kaldırılmıştı. Seyahat yasağı kaldırılan iller, Aydın, Antalya, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla olarak açıklanmıştı.