Koronavirüs fırsatçıları BOREL'e de el attı! 3 katı fiyatına satıyorlar!

Koronavirüsün hızla yayılması ile adeta karaborsaya düşen dezenfektan bu süreçte herkesin vazgeçilmezi olmuştu. Başkan Erdoğan’ın talimatıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bordan yerli bir dezanfektan üretmişlerdi. Söz konusu dezenfektan BOREL’i bazı sitelerin 3 katı fiyatına sattığı ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 20 Nisan 2020, 09:09 Güncelleme 20 Nisan 2020, 09:12
Koronavirüs fırsatçıları BOREL’e de el attı! 3 katı fiyatına satıyorlar!

İÇİNDEKİLER

Eti Maden İşletmeleri tarafından deterjanın ardından seri üretimine başlanan yerli dezenfektan BOREL, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in yaptığı tanıtımın ardından ePttAVM'de satışa sunulmuştu. Kamu iştiraki olan ePttAVM, ürünü bakanlığın tavsiye fiyatı olan 7.45 TL'den satışa sunarken, bazı e-ticaret sitelerinin yerli ürün üzerinden fırsatçılık yapmaya çalıştığı ortaya çıktı.

HAREKETE GEÇİLDİ!
Bazı platformlarda, bakanlığın 7.45 TL gibi bir fiyat önermesine rağmen ürünün 20 TL'den satışa sunulduğu görüldü. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, bakanlığın yalnızca tavsiye fiyatı belirlediğini ancak, söz konusu satış fiyatının tavsiye edilen fiyatın yaklaşık 3 katı olduğu ve bunun kabul edilemeyeceği değerlendirmesinde bulundu. Milliyet'te yer alan habere göre, Ticaret Bakanlığı da yerli dezenfektanı fahiş fiyatla satışa sunanların, geçtiğimiz günlerde koronavirüs sürecinde fahiş fiyatla mücadele için oluşturulan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nda incelenmesini kararlaştırdı. Şu an için 100 mililitrelik bir şişenin satış fiyatı 7.45 TL olarak belirlenirken, aynı ürünün 1 ile 5 litrelik şişelerinin de yakında satışa sunulacağı kaydedildi.