Altın fiyatları kritik seviyeyi aştı! Elinde altın olanlar satıp ev ve araba aldı! | 20 Nisan 2020 altın fiyatları

OPEC'deki gerilim ve koronavirüs petrol fiyatlarını düşürürken altın fiyatlarını tavan yaptı. Altın fiyatları son 9 yılın en büyük yükselişini yaşarken çeyrek altın ve gram altın fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Peş peşe yaşanan rekor artışları yorumlayan sektör temsilcileri ise en başından beri altında bekleyenlerin bu yükselişi fırsat bilip satışa geçtiğini ve elde ettikleri kazançlar ile ev ve araba gibi ihtiyaçlarını karşıladıklarını söylüyor.

Giriş Tarihi 20 Nisan 2020, 09:44 Güncelleme 20 Nisan 2020, 15:35
Altın fiyatları kritik seviyeyi aştı! Elinde altın olanlar satıp ev ve araba aldı! | 20 Nisan 2020 altın fiyatları

İÇİNDEKİLER

Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı, geçen hafta yüzde 4'lük artışla 378 liraya, cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 3,85'lik primle 2 bin 508 liraya yükseldi.

Bu yükseliş, piyasada iki reaksiyonu beraberinde getirdi. Düğün yapmayı planlayanlar ve altınlarını alamayanların, hem yüksek fiyat hem de salgın sebebiyle bir süre ertelemeye gittiği belirtiliyor.

Öte yandan altına yatırım yapıp kazananların da, kârlarını realize edip ev ve otomobil gibi ihtiyaçlarını almaya yöneldiği gözleniyor.

EV VE ARABA ALIYORLAR
Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Yunus Öner "Özellikle virüsün yayılmasıyla birlikte altının yükselişi, durdurulamaz bir hâl aldı. Altın normalde her yıl yüzde 15-20 gibi bir kâr bırakırdı. Biz 2020'nin sonlarında 380'i beklerken, ikinci çeyrek bitmeden buraları buldu. Bu gidişle 2020 sonu için gramda 420 liralardan bahsediliyor.

O fiyatlara çıkacağını tahmin ediyoruz. En son 2011'de böyle bir yükseliş yaşandı, sonra tekrar düştü. Birçok düğün askıya alındı, ertelendi. Umarız bu virüsün etkisi biter, fiyatlar öngörülür olur ve tekrar düğünler yapılır. Ama altının bu kriz başlamadan önceki fiyatına dönmesini de beklemiyoruz.

Bu arada en başından beri altında bekleyenler, bu yükselişi fırsat bilip satıyorlar, ev ve araba gibi ihtiyaçlarını alıyorlar. Bunu, gelen müşterilerimizden biliyoruz. Piyasada böyle bir hareketlilik var" değerlendirmesini yaptı.