Sokağa çıkma yasağında evlere ekmek-su ve gazete dağıtılacak

31 ilde 2 günlük sokağa çıkma yasağı bu gece başlayacak. Fırınlar ile eczaneler açık kalacak. Ekmek, su ve gazete dağıtılacak. Mahalle bakkallarının sokağa çıkma yasağında açık kalması için gözler kararı verecek İçişleri Bakanlığı'na çevrildi. TESK Başkanı 'Bakkallar açık olursa hem vatandaş hem esnaf kazançlı çıkar' dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Nisan 2020 Güncelleme 17 Nisan 2020, 06:57
Sokağa çıkma yasağında evlere ekmek-su ve gazete dağıtılacak

İÇİNDEKİLER

Hafta sonu sokağa çıkma yasağının uygulanacağı 31 şehirde mahalle bakkallarının açık kalması talebine İçişleri Bakanlığı'nın vereceği yanıt beklenirken, başvuruyu yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bakkal ve büfeler açık olursa hem vatandaşımız hem esnafımız kazançlı çıkar" dedi.

VERESİYE KOLAYLIĞI
Vatandaşların
temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için mahalle bakkallarının önemli olduğunu vurgulayan Bendevi Palandöken, "Hafta sonları 31 ilde uygulanan sokağa çıkma yasağında bakkallar ve büfeler açık kalmalı. Açık olursa, vatandaşımız telaşa kapılmaz, önem taşıyan günlük ihtiyaçlarını hızlıca giderip kasa kuyruğu beklemeden evine dönebilir. Böylece sosyal mesafe kuralı göz önünde bulundurularak vatandaşımız ve esnafımız kazançlı çıkar" diye konuştu. Palandöken, vatandaşların ve esnafın sağlığını korumak adına alınan tüm önlemlerin arkasında olduklarının altını çizdi.