İşyerinde 6 kurala dikkat

Çin'in Wuhan kentinden dünyaya yayılan kovid-19'dan korunmak için fabrikalarda da önlemlerin alınması gerekiyor. Peki, kovid-19'a karşı hangi önlemler alınmalı? Detaylar haberimizde.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Nisan 2020 Güncelleme 07 Nisan 2020, 07:02
İşyerinde 6 kurala dikkat

İÇİNDEKİLER

✖ ATEŞ ÖLÇÜM KURALI: 37.8 derecenin üzerinde ateşi olanlar işyeri ortamına girmemeli.
✖ TAKİP KAYIT KURALI: Çalışanlar serviste, ofiste, yemekte ve çalışma alanlarında kendileri için belirlenmiş yerleri kullanmalı.
✖ HİJYEN KURALI: İşyerlerinde sabun, dezenfektan ve kolonya gibi hijyen ürünleri tüm alanlarda bulundurulmalı. Servis hizmetlerinden faydalanan veya ortak kullanım alanlarında vakit geçiren çalışanların sık kullanılan yüzeylerle teması mümkün olduğunca azaltılmalı.
✖ 1.5 METRE KURALI: Çalışanlar arasındaki mesafe en az 1.5 metre olmalı. Üretim alanları, çalışma masaları, yemekhaneler gibi tüm alanlarda bu kural uygulanmalı.
✖ İŞ SÜREKLİLİĞİNİ SAĞLAMA KURALI: Mal ve hizmet üretimi önem sırası belirlenerek, faaliyetler kritik ve kritik olmayan olarak gruplandırılmalı.
✖ BİLGİLENDİRME KURALI: Bilgilendirici görsel ve videoların tamamı sık kullanılan alanlarda sergilenmeli.