Milli Dayanışma Kampanyası'na iş dünyasından destek yağıyor

Başkan Recep Tayyip Erdoğan kritik kabine sonrası Milli Dayanışma Kampanyası'nın başladığını duyurmuş ve 7 aylık maaşını bağışlamıştı. Başkan Erdoğan'ın başlattığı kampanyaya bankalar ve iş dünyasından destek gelmeye başladı. İşte Milli Dayanışma Kampanyası'na verilen destekler.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Nisan 2020 Güncelleme 02 Nisan 2020, 07:03
Milli Dayanışma Kampanyası’na iş dünyasından destek yağıyor

İÇİNDEKİLER

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih: Kampanyaya 50 milyon lira katkıda bulunduk. Salgınla mücadelede tüm benliğimizle devletimizin ve milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Vakıf Katılım: Her çalışanımız adına net bir asgari ücret tutarında olmak üzere toplam 5 milyon lira bağışta bulunuyoruz.

Bursa Ticaret Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay: Bu süreci fedakarlık ve ortak hareket kültürüyle aşacağız. Milli Dayanışma Kampanyası'na Bursa iş dünyası olarak 1 milyon TL ile katkı sağlayacağız.

BMC Otomotiv: Küresel bir sorunla millet olarak mücadele ediyoruz. Cumhurbaşkanımız'ın önderliğinde başlatılan kampanyaya 1 milyon lira ile katılıyoruz.



HALKBANK: Kampanyaya 56 milyon lira destek veriyoruz.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol: Kampanya milli dayanışma açısından önemli. 20 milyon lira bağışta bulunacağız.

Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan: Kampanyaya desteğimizi konfederasyon olarak 1 milyon lirayla başlatıyoruz.

Kuveyt Türk: Kampanyaya 20 milyon lira bağışlıyoruz.

Akbank: Sağlık kuruluşları için 10 milyon liralık kaynak oluşturduk.

Doğuş Çay: 1 milyon lira bağışta bulunduk.

SPK: Başkan ve kurul üyeleri birer maaşlarını bağışladı.

BDDK: Başkan ve kurul üyeleri 1-3 maaş bağışta bulundu.

RÖNESANS'TAN 8 MİLYON TL
Rönesans Holding, Covid-19 ile mücadeleye destek olmak için 8 milyon liralık bağışta bulundu. Açıklamada, perakende sektöründe faaliyet gösteren iş ortaklarını desteklemek için ülke genelindeki 7 şehirde bulunan Optimum, Kozzy, Piazza, Hilltown ve Maltepe Park alışveriş merkezlerindeki toplam bin 850 mağazadan 20 Mart-30 Nisan dönemi için kira bedeli alınmayacağı aktarıldı.