LGS otomatik başvuru ne demek? MEB LGS başvuruları ne zaman ve nasıl yapılacak?

Lise giriş sınavına girecek milyonlarca genç, LGS başvuruları nasıl yapılacak sorusuna yanıt arıyor! MEB tarafından yapılan açıklamada LGS'de otomatik başvuru olacağı duyuruldu. Peki, LGS otomatik başvuru ne demek? LGS başvuruları ne zaman ve nasıl yapılacak? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2020 LGS başvuruları hakkında flaş bir açıklama yaptı. Bakan Selçuk; LGS başvurularının otomatik olarak yapılacağını bildirirken her şeyin planlanıp hazırlandığını kaydetti. LGS kapsamındaki merkezi sınav sadece birinci dönem müfredatından yapılacak. İşte, LGS başvuruları hakkında tüm merak edilenler...

Giriş Tarihi 31 Mart 2020, 10:08 Güncelleme 31 Mart 2020, 10:09
LGS otomatik başvuru ne demek? MEB LGS başvuruları ne zaman ve nasıl yapılacak?

İÇİNDEKİLER

LGS başvuruları hakkında flaş açıklama geldi. MEB son dakika LGS başvuru açıklamasının ardından öğrenciler LGS başvuruları nasıl yapılacak sorusuna yanıt aramaya başladı. Otomatik başvuru demek? Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk tarafından 2020 LGS başvuruları hakkında önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Selçuk, başvuruların 7 Haziran'da otomatik olarak yapılacağını duyurdu. Peki, otomatik başvuru ne demek? İşte yanıtı!

LGS'DE OTOMATİK BAŞVURU DÖNEMİ!

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, resmi Twitter hesabından LGS başvurularına ilişkin yaptığı açıklamada, "7 Haziran 2020 LGS'nin başvurularını otomatik olarak yapacağız. Korona virüs önlemleri çerçevesinde başvuru işlemlerinin uzaktan yapılabilmesi için gerekli altyapıyı hazırladık. Sınav kılavuzunu geçen yıl olduğu gibi 3 Nisan'da yayımlayacağız. Her şey planlanıyor ve yapılıyor" dedi.

LGS'DE HANGİ KONULAR SORULACAK?

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Biz sınavların zamanında yapılmasını prensip olarak doğru buluyoruz. Ama fiili bir durum oldu, zorunlu olarak ertelenme ihtiyacı doğdu, elbette biz de ulusal anlamdaki duruma bakarız. Depremden dolayı Elazığ ve Malatya'daki çocuklarımız daha erken sorun yaşadılar. O nedenle LGS'de sadece ilk dönemin konularını içerecek şekilde düzenlemek üzere bir çalışma yaptık. Hem YKS'de hem de LGS'de hangi konulardan soru çıkacağını hafta başında ilan edeceğiz" dedi.

LGS'ye bu yıl yaklaşık 500 bin fazla öğrencinin gireceğine ve bu durumun öğrenciler üzerinde stres oluşturduğuna vurgu yapan Selçuk, "Öğrencilerde şöyle bir stres oluştu. 'Geçen sene 140 bin öğrenci girmişti sınavlı okullara, bu sene daha büyük bir grup var, bizim şansımız azaldı' Hayır azalmadı. Geçen sene öğrencilerin yüzde 10'unu sınavlı okullara almıştık. Bu sene de öğrenci sayısı ne olursa olsun yine yüzde 10'unu alacağız. Dolayısıyla bir sorun yok" diye konuştu.

Daha önce de LGS müfredatıyla ilgili bilgileri paylaşan Selçuk şunları söylemişti; LGS sınav takviminde bir gecikme halinde öğrencilerin kaygılarının daha da artmasının muhtemel. Salgın dolayısıyla zor günler geçiren öğrencilerimizin kaygılarını daha da arttırmak istemiyoruz ve sınava hazırlanmak için yeterli zaman tanımak istiyoruz. Şu anki veriler ışığında, 7 Haziran'da LGS'yi ertelememizi gerektiren bir durum yok. Ancak, koronavirüs salgınının seyrine bağlı olarak Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun tavsiyelerini takip edeceğiz. Gerekirse önümüzdeki haftalarda durumu bir daha değerlendiririz. Ancak şu an için sınav tarihinde bir değişiklik gündemimizde yok. Özetle, öğrencilerimiz gönül rahatlığıyla bir yandan uzaktan eğitim derslerini takip etsinler, bir yandan da şimdiye kadar gördükleri konuları tekrar etsinler. LGS kapsamındaki merkezi sınav, sadece birinci dönem müfredatından yapılacak."