Otobüs yolculuğu son dakika yasak mı? Şehirlerarası otobüs seferleri iptal mi? Hangi iller yasaklandı?

Otobüs seyahatleri yasaklandı mı? Başkan Recep Tayyip Erdoğan saat 22:00'de açıklama yaptı. Bu bağlamda Başkan Recep Tayyip Erdoğan:'' Şehirler arası seyahatler izne bağlanmıştır'' şeklinde konuştu. Artık şehirlerarası yolculuk için Valiliklerden alınacak. Gündeüz saatlerinde ise, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada "Bu akşam bir tedbir daha getiriyoruz. Otobüs seyahatlerini kısıtlıyoruz." ifadelerini kullanmıştı. Bu anlamda şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşlar kısıtlama hakkında araştırma yapmaya başladı. Hangi illere yasaklanma geldi? Sorusunun cevabı da merak ediliyor. Ayrıca Bakan Soylu: "Bu geceden itibaren tüm Türkiye'de geçerli olmak üzere, cumartesi-pazar, piknik alanları, ormanlar ve sahil kenarları yasaklanacak." şeklinde konuşmuştu. Otobüs seyahatleri yasaklandı mı? Otobüs yolculuğu yasak mı?

Giriş Tarihi 27 Mart 2020, 20:41 Güncelleme 27 Mart 2020, 22:49
Otobüs yolculuğu son dakika yasak mı? Şehirlerarası otobüs seferleri iptal mi? Hangi iller yasaklandı?

İÇİNDEKİLER

Şehirlerarası otobüs seferleri iptal mi? Hangi iller yasaklandı? İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere koronavirüs tedbirleri kapsamında araç muayeneleri ile ilgili yeni bir genelge daha gönderildi. Genelgede, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 34'üncü maddesinde; trafiğe çıkarılacak motorlu araçların teknik şartlara uyup uymadığının belirli zamanlarda muayene edileceği, muayenesi yapılmamış bir araçla trafiğe çıkılması hâlinde araç sahibine idari para cezası ve süre verileceği, verilen süre sonunda muayene yaptırılmazsa araçların trafikten men edileceği hüküm altına alındığı hatırlatıldı.

Başkan Erdoğan son dakika Koronavirüs kararları! Hangi tedbirler alındı?

1- Şehirler arası seyahatler izne bağlanmıştır.

2- Kamuda olduğu gibi özel sektörde de minimum personelle esnek çalışmaya geçilecek.

3- Toplu taşımada seyrek oturma uygulanacak

4- Piknik alanları, tören alanları gibi yerle haf sonları kapalı olacak.

5- Askerlerimiz 14 gün karantina şekline uygun olarak celp ve terhis uygulamasına tabi tutulacak

6- Yurt dışı uçuşlar tamamen kaldırılacak.

7- Tüm illerimizde valilerin başkanlığında pandemi kurulu oluşturularak gerektiğinde ilave tedbirler kararlaştırılacaktır.

İŞTE KARARIN GEÇERLİ OLDUĞU BÜYÜKŞEHİRLER

ADANA

DENİZLİ

KAYSERİ

İZMİR

KONYA

ANKARA

DİYARBAKIR

KOCAELİ (İZMİT)

İSTANBUL

VAN

ANTALYA

ERZURUM

MALATYA

MUĞLA

SAMSUN

AYDIN

ESKİŞEHİR

MARDİN

KAHRAMANMARAŞ

ŞANLIURFA

BURSA

GAZİANTEP

MANİSA

SAKARYA

TRABZON

BALIKESİR

HATAY

MERSİN

ORDU

TEKİRDAĞ

OTOBÜS SEFERLERİNE KISITLAMA

Bakan Soylu "Bu akşam bir tedbir daha getiriyoruz. Otobüs seyahatlerini kısıtlıyoruz." ifadelerini kullanan Soylu, "Tüm otogarlardaki otobüs seyahatleri izne bağlı, mücbir sebep olmadan sefer yaptırmayacağız." dedi.

OTOBÜS SEFERLERİ İPTAL Mİ EDİLDİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konu hakkında yaptığı açıklamada "Tüm otogarlardaki otobüs seyahatleri izne bağlı, mücbir sebep olmadan sefer yaptırmayacağız." şeklinde konuştu.

YÜRÜMEK KOŞMAK SPOR YAPMAK

Bakan Soylu: "Bu geceden itibaren cumartesi, pazar mesire alanları ören yerleri ormanlar piknik alanları sahil kenarları yürümek koşmak spor yapmak dahil olmak üzere balık tutmak dahil olmak üzere yasaklıyoruz. Tüm Türkiye'de bu geceden itibaren geçerli. Pazartesiden itibaren ilgili valiler isterlerse kendilerine bu yasağı yayabilecekler. Cumartesi pazar özellikle yasaklanacak. Komşu ülkelerden bir tanesi ikinci yükselişini bu tip bir tatil beldesi etrafından oluşan süreçte haftasonu gitmesinden kaynaklı yayılmadan dolayı uyarıyorlar."

SAHİL KENARLARI, ORMANLAR VE PİKNİK ALANLARINA GİRİŞ YASAK MI?

Bakan Soylu: "Bu geceden itibaren tüm Türkiye'de geçerli olmak üzere, cumartesi-pazar, piknik alanları, ormanlar ve sahil kenarları yasaklanacak."

12 BELDE VE KÖY KARANTİNADA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüsle mücadele kapsamında, toplam 12 belde ve köyün karantinada olduğunu bildirdi. Koronavirüsle mücadele kapsamında açıklamalarına devam eden Bakan Soylu şu sözlere yer verdi;

211 BİN 670 İŞ YERİ KAPATILDI

"Türkiye'de şu anda bizim tespitlerimize göre hayat yüzde 80 durmuş durumda.. Şu ana kadar kapattığımız iş yeri sayısı 211 bin 670. "

İçişleri Bakanı Soylu'dan 'sokağa çıkma yasağı' ile ilgili ise "Gerek yok demem. Bulaşıcılığın hangi ölçekte ve nasıl yayılacağı konusunda bugünden bir şey söyleyebilmek sadece tahmindir" dedi.

Koronavirüsü korkusu otobüs seferlerini iptal ettirdi

Tokat'ta şehirlerarası seyahat eden yolcu sayısının düşmesi sonucu bazı firmalar seferlerini tamamen iptal ederken, diğer firmalar da birçok ile düzenledikleri seferleri kaldırdı.

Tokat'ta korona virüs korkusu ulaşımı durma noktasına getirdi. Tokat'ta şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan bir firma tamamen seferlerini iptal ederken, diğer firmalarda sefer yaptıkları il sayısında düzenlemelere gitti. Yolcu sayısının büyük oranda düştüğü görülen Tokat Belediyesi şehirlerarası otobüs terminalinde birçok otobüs parka çekildi.

Bir seyahat firması sahibi Erkut Dizman ise seferlerinin çoğunu kısıtladıklarını belirterek, "İnsanların mağdur olmaması, mecbur yola gidecek olan yolcuların gidebilmesi için Ankara, İstanbul gibi birkaç hattımızı tutuyoruz. En azından Tokat'tan Antalya, Bursa gibi farklı illere gidecek olan yolcularımızı Ankara'ya kadar götürelim, oradan da bulabileceği hatlarla aktarmalı olarak seyahatlerini tamamlasın istiyoruz. Neticede ulaşım bir ülkenin kalbidir, ulaşım durursa her şey durur" dedi.