Son dakika: ABD'den corona virüs nedeniyle 2 trilyon dolarlık ekonomi paketi!

Çin'de ortaya çıkan koronavirüs küresel ekonomiyi yerle bir etti. Koronavirüsten en çok etkilenen ülkelerden biri de ABD oldu. ABD Senatosu ve Beyaz Saray, Covid-19 salgınının ekonomiye olan etkisini azaltmak için büyük ölçekli ekonomik destek paketi üzerine anlaştı. Beyaz Saray yetkililerinden Eric Ueland, 2 trilyon dolar olması beklenen destek paketi görüşmelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada "Anlaştık" dedi.

Giriş Tarihi 25 Mart 2020, 14:25 Güncelleme 25 Mart 2020, 14:29
Son dakika: ABD’den corona virüs nedeniyle 2 trilyon dolarlık ekonomi paketi!

İÇİNDEKİLER

ABD Merkez Bankası da (Fed) Pazartesi günü, Covid-19 salgınından etkilenen ekonomiyi desteklemek amacıyla bu hafta boyunca toplam 625 milyar dolarlık tahvil alacağını açıkladı. Fed'den yapılan açıklamaya göre, bu hafta her gün 75 milyar dolar olmak üzere toplam 375 milyar dolarlık hazine tahvili ve her gün 50 milyar dolar olmak üzere toplam 250 milyar dolarlık konut kredisine dayalı tahvil alınacak.

Açıklamada, Fed para politikası aktarım mekanizmasının doğru çalışması için gereken miktarda tahvil alacağı, işverenlere ve hanelere kaynak sağlayacağı vurgulandı.

Fed açıklamasında, ABD ekonomisinin Covid-19 salgınının neden olduğu çok büyük bir zorlukla karşı karşıya oduğunun altı çizilerek, henahalkları, küçük işletmeler ve büyük işverenler için benzeri daha önce görülmemiş kredilerle destek sağlanacağına dikkat çekildi.