Çeyrek ve gram altın ne kadar? Altın tarihindeki zirve rakamları gördü! 24 Mart anlık altın fiyatları...

Çeyrek ve gram altın ne kadar sorusu hakkında vatandaşların öğle saatlerinden bu yana araştırmaları hız kazandı. Altın piyasasında, en düşük 328 bin 500 lira, en yüksek 336 bin lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 3,96 artışla 330 bin 80 liradan tamamladı. Gram altın saat 14.19 itibarıyla gram altın 334.6 lira seviyesinden işlem gördü. Peki, gün sonu 24 Mart güncel altın fiyatları ne kadar oldu? İşte piyasalarda güncel durum...

Giriş Tarihi 24 Mart 2020, 17:51 Güncelleme 24 Mart 2020, 17:51
Çeyrek ve gram altın ne kadar? Altın tarihindeki zirve rakamları gördü! 24 Mart anlık altın fiyatları...

İÇİNDEKİLER

Koronavirüsünün piyasalarda etkisi aktif bir şekilde görüşürken altın fiyatlarında da son dakika hareketliliği yaşanmaya devam ediyor. Tüm dünyada etkili olan ve mücadele edilmeye çalışılan koronavirüs nedeniyle güvenli liman olarak bilinen altına talep artıyor. Bugün gram altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlenme yeniden başladı. Ons altının 1600 dolar seviyelerine yaklaşmasıyla birlikte gram altın tarafında da sert yükseliş hareketleri görüldü. İşte 24 Mart anlık altın fiyatları...

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

ALTININ KİLOGRAMI 330 BİN 80 LİRAYA YÜKSELDİ

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogramı 330 bin 80 liraya yükseldi.

Altın piyasasında, en düşük 328 bin 500 lira, en yüksek 336 bin lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 3,96 artışla 330 bin 80 liradan tamamladı.

MKTP'de, altında gerçekleşen toplam işlem hacmi 509 milyon 305 bin 563,92 lira, işlem miktarı ise 1.559 kilogram oldu. Tüm metallerdeki toplam işlem hacmi ise 516 milyon 737 bin 754,10 lira oldu.

Altın borsasında bugün en fazla işlem gerçekleştiren kurumlar Ahlatcı Döviz ve Kıymetli Madenler, Ahlatcı Metal Rafineri, Vakıf Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası ve Demaş Kuyumculuk şeklinde sıralandı.

BORSA VE ALTIN YÜKSELDİ, DOLAR GERİLEDİ

Dolar/TL yüzde 2'ye varan değer kaybıyla 6,44 seviyelerine geriledi, BIST 100 endeksi 89.000 puanın üzerini test etti

Ekonomi ve finans piyasalarına yönelik destek adımlarının peşpeşe gelmesinin pozitif etkilediği piyasalarda, hisse senetleri ve altın fiyatı yükseldi, döviz kurları geriledi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün akşam açıkladığı sınırsız parasal genişleme programı sonrası dolar diğer para birimleri ve emtialar karşısında değer kaybederken, pay piyasalarında yükselişler yüzde 7'ye yaklaştı. Altının gram fiyatı ise dolar kurundaki gerilemeye karşın ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazandı.

Fed'in dün açıkladığı açık uçlu parasal genişleme kararının ardından bugün Asya borsalarıyla başlayan pozitif hava, Avrupa ve Türkiye'de de karşılık buldu.

BIST 100 endeksi saat 17.10 itibarıyla önceki kapanışa göre yaklaşık yüzde 6 değer kazanarak 89.000 puanın üzerine çıkarken, dolar kuru yüzde 2'ye yakın düşüşle 6,4450'ye kadar geriledi.

Altının gram fiyatı ise 336 lirayı görmesinin ardından şu dakikalarda 332 lira seviyesinde dengelendi.

ANALİSTLERİN DEĞERLENDİRMELERİ

Analistler, Kovid-19 salgınına ilişkin haber akışı ve ekonomi yönetimlerinin aldığı tedbirlerin gündemin odağındaki yerini koruduğunu belirtti.

Bugün yurt içinde tüketici güven endeksi, yurt dışında ABD'de Chicago ulusal aktivite endeksi ve Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini aktararak, teknik açıdan dolar/TL'de 6,60'ın direnç konumuna geldiğini kaydetti.

Analistler, Türkiye'de Kovid-19 salgınında ölüm ve vaka sayısının artmaya devam ettiğini, buna karşılık alınan tedbirlerin de birbiri ardına geldiğini ifade etti. Salgına ilişkin haber akışının piyasalar üzerinde etkili olmaya devam edeceğini belirten analistler, bu haftanın veri gündeminde ise PMI'ların öne çıktığını bildirdi.

Analistler, yarın dünya genelinde açıklanacak imalat ve hizmet sektörü PMI verilerinin, ekonominin gidişatı ile ilgili ipuçları verebileceğini belirterek, yurt içinde ise güven endeksleri ve kapasite kullanım oranı verilerinin takip edileceğini söyledi.