Korona hangi ilde var? Türkiye Corona (Korona) çıkan iller ve ilçeler!

Korona hangi ilde var? Türkiye’de Corona çıkan iller ve ilçeler vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Dünyaya kabus dolu günler yaşatan Koronavirüs, Türkiye’de de etkisini gösteriyor. Resmi açıklamalara göre şu ana kadar 18 kişide yeni tip Koronavirüs tespit edildi. Virüslü kişilerin ve yakınlarının gözlem altında tutulduğu belirtildi. Peki, Korona hangi ilde var? Coronavirus’lar (Cov), soğuk algınlığından Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS – CoV) ve Ağır Akut Solunum Sendromu (Severe Acute Respiratory Syndrome, SARS-CoV) gibi daha ciddi hastalıklara neden olan bir virüs ailesidir.

Giriş Tarihi 16 Mart 2020, 09:58 Güncelleme 16 Mart 2020, 09:58
Korona hangi ilde var? Türkiye Corona Korona çıkan iller ve ilçeler!

İÇİNDEKİLER

Korona hangi ilde var? Corona (Korona) virüsü çıkan iller ve ilçeler hakkında vatandaşlar yoğun arama yapıyor. Yeni tip Koronavirüs vakaları her geçen gün artıyor. Ülkemizde şu ana kadar 18 vaka görüldüğü bildirildi. Avrupa ve Amerika ülkelerinden gelmiş kişilerle sayı yükselirken Korona hangi ilde var sorusuna yanıt aranıyor. 31 Aralık 2019'da DSÖ Çin Ülke Ofisi, Çin'in Hubei eyaletinin Vuhan şehrinde etiyolojisi bilinmeyen pnömoni vakalarını bildirmiştir. 7 Ocak 2020'de etken daha önce insanlarda tespit edilmemiş yeni Coronavirus (koronavirüs) (2019-nCoV) olarak tanımlanmıştır.

KORONA HANGİ İLDE VAR?

Koronavirüsün hangi ilde görüldüğüne ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Açıklama yapıldığı takdirde haberimizde yer alacak.

18 KİŞİYE YÜKSELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip corona virüse (Covid-19) ilişkin, Avrupa'dan gelmiş 7, Amerika'dan gelmiş 3 vaka olduğunu bildirdi.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ilk vakanın gözlemde tutulan çevresindeki 2 kişiye tanı konulduğu bilgisini paylaşarak, "Avrupa'dan gelmiş 7, Amerika'dan gelmiş 3 vakamız var" ifadelerini kullandı.

Durumun üzücü olduğunu belirten Koca, "Tespit edilmiş her vaka, her izolasyon hepimiz için emniyettir." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Koca, toplam vaka sayısına ilişkin ise, "Az önce açıklanan ve yeni olan vaka sayısı, toplam 12'dir. Bunlardan 2'si ilk vakamızın temas çevresindendir. Şu ana kadar toplam vaka sayımızsa 18'dir. Vaka sayısı bilgisi açık, tam olarak bu şekildedir" açıklamasını yaptı.

CORONAVİRÜS BELİRTİLERİ

Bu virüs grubuna bağlı virüsler, genellikle soğuk algınlığına benzer şekilde, hafif ve orta derecede üst solunum yolu hastalığı olan insanları hasta edebilir. Corona / Covid-19 (Korona) virüsü semptomları arasında burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, muhtemel baş ağrısı ve bazen de birkaç gün süren ateş sayılabilir. Bağışıklık sistemi zayıf olan ileri yaştakiler ve çok genç olanlar için virüsün pnömoni veya bronşit gibi çok daha ciddi solunum yolu hastalığına neden olabilir. İnsanlarda ölümcül olabilecek seviyede çok az Corona / Covid-19 (Korona) virüsü vardır.

Aynı zamanda solunum problemlerine neden olan, MERS virüsü olarak da bilinen Ortadoğu Solunum Sendromu ilk olarak 2012 yılında Orta Doğu'da tespit edilmiştir. Hastalık Kontrol Merkezleri'nin verdiği bilgiye göre semptomları çok daha şiddetli olan MERS ile enfekte olan her 10 hastanın dörtte üçü ölmüştür.

NASIL BULAŞIR?

Corona / Covid-19 (Korona) virüsleri hayvanlarla insan temasından yayılabilir. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre MERS'in develer arasında, SARS'ın ise misk kedileri arasında yayıldığını düşünülüyor. Corona / Covid-19 (Korona) virüslerinin insandan insana bulaşması, genellikle sağlıklı bir insanın enfekte bir insanın vücut salgılarıyla temas etmesi sonucu mümkün oluyor. Virüs hasta insanlardan öksürme, hapşırma yoluyla ortaya saçılan damlacıklarla ve hastaların temas ettiği yüzeylerden göz, ağız, burun mukozası ve el sıkışma ile bulaşabilir. Coronaviruslar (koronavirüs) genel olarak dış ortamda dayanıklılığı olmayan virüslerdir. Ancak bugün için COVID-19'un bulaşıcılık süresi ve dış ortama dayanma süresi net olarak bilinmemektedir.