toki.gov.tr Kocaeli İzmit çekiliş sonuçları 11 Mart! TOKİ Kocaeli İzmit kura sonuçları isim listesi sorgula!

11 Mart TOKİ Kocaeli İzmit çekiliş sonuçları yoğun şekilde araştırılıyor. TOKİ Kocaeli İzmit kura sonuçları isim listesi toki.gov.tr adresinden açıklanacak. Başkan Erdoğan'ın himayesinde, Türkiye genelinde 100 bin konut yapılacağı açıklanmıştı. TOKİ'nin Kocaeli'nin İzmit ilçesinde inşa edeceği konutların sayısı toplam 1.250 olacak. Kocaeli’de yapılacak toplam 3 bin konuttan, bin 250’si İzmit’te inşa edilecek. Bin 250 konut için 17 bin 797 kişi başvuruda bulundu. Peki, TOKİ Kocaeli İzmit kura sonuçları isim listesi açıklandı mı? Çekiliş sonucuna göre ev sahibi olan vatandaşlar, kurada isminin okunmasının mutluluğunu yaşadı.

Giriş Tarihi 11 Mart 2020, 17:03 Güncelleme 11 Mart 2020, 17:31
toki.gov.tr Kocaeli İzmit çekiliş sonuçları 11 Mart! TOKİ Kocaeli İzmit kura sonuçları isim listesi sorgula!

İÇİNDEKİLER

TOKİ Kocaeli İzmit kura sonuçları isim listesi toki.gov.tr adresinden yoğun şekilde sorgulanıyor. 11 Mart TOKİ Kocaeli İzmit çekiliş sonuçları binlerce kişi tarafından araştırılıyor. Türkiye genelinde inşa edilecek 100 bin konut için heyecan dorukta. Her gün yeni bir il ve yeni bir ilçe için çekiliş gerçekleştiriliyor. TOKİ'nin Kocaeli'nin İzmit ilçesinde inşa edeceği 1.250 konut sahibini buluyor. Konutların 875'i 2+1 ve 375'i 3+1 olarak inşa edilecek. İşte, TOKİ Kocaeli İzmit kura sonuçları isim listesi!

TOKİ KOCAELİ İZMİT KURA SONUÇLARI İSİM LİSTESİ!

TOKİ Kocaeli İzmit kura sonuçları isim listesi henüz duyurulmadı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte listeleri haberimizden öğrenebilirsiniz.

TOKİ KOCAELİ 2+1 KURA SONUÇLARI İSİM LİSTESİ

TOKİ KOCAELİ 3+1 KURA SONUÇLARI İSİM LİSTESİ

TOKİ KOCAELİ ÇEKİLİŞLERİ PROGRAMI

Yarın saat 11.00'de Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde Gebze'de yapılacak 250 konut için, cuma günü ise saat 10.00'da Derince Spor Salonu'nda Körfez'de yapılacak 1500 konut için çekiliş yapılacak. İzmit'e yapılacak 1250 konut için 17 bin 797 kişi başvuruda bulundu.

TOKİ tarafından Sekbanlı-Sepetçi köyü civarında yapılması planlanan 1250 konut için 17 bin 797 kişi başvuruda bulundu. Aylık 500 lira taksit ile 875 adet 2+1, aylık 1000 lira taksitle 375 adet 3+1 konut yapılacak. 3+1 için 46 şehit ailesi, 609 engelli, 10 bin 197 kişi olmak üzere toplam 10 bin 851 kişi başvuruda bulundu. 2+1 konutlar için ise 5 şehit ailesi, 396 engelli, 6 bin 726 kişi olmak üzere toplam 7 bin 128 kişi başvuruda bulundu. Başvuruların 642'si şartlara uygun olmadığı gerekçesi ile iptal edildi.

TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ İADE EDİLECEK Mİ?

TOKİ tarafından yapılan resmi açıklama ile kura çekilişi ile ismi çıkmayan kişilere ücret iadesi için ödemelerin 5 iş günü sonrasında yapılacağı duyuruldu.

İşte o açıklama metni;

"100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi" için yedek hak sahipliği kurası çekilmeyecek olup asil olarak hak sahibi olamayan vatandaşlarımızın başvuru bedelleri kura çekiliş tarihinden itibaren 5 (beş) iş günü sonrasında iade edilecektir."

İLK TAKSİT NE ZAMAN?

50 bin sosyal konut projesinde alt gelir grubu için satışa sunulan konutlarda ilk taksit ödemesi konutların teslimine müteakip başlatılmıştı. Ancak 100 bin sosyal konut projesi kapsamında satışa sunulan konutlar için gelen açıklamada peşinat tutarının TOKİ Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalama aşamasında ödeneceği, ilk taksit ödemesinin ise imzalanan sözleşme tarihi takip eden ay içerisinde yapılacağı duyuruldu. Konu hakkında yapılan resmi açıklama şu şekilde; "Peşinat bedelleri gayrimenkul satış sözleşmesi imzalama aşamasında ilgili banka tarafından tahsil edilecek olup, taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır"

KURA ÇEKİLİŞİ

"Hak Sahibi Belirleme Kurası" noter huzurunda; Banka ve İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir.

1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10'u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

2) "En Az %40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

3) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 2 (iki) iş günü sonrasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. yetkili Şube'lerinden geri alabilecektir.

Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra İdare'ce belirlenecek tarihte "Konut Belirleme Kurası" çekilecektir.

İhale sonrası konut sayılarında azalma olması durumunda konut belirleme kurası ile birlikte ilk kurada belirlenen hak sahipleri arasından konut sayısı kadar hak sahibi belirleme kurası çekilecektir.