İstanbul, Ankara, İzmir üniversiteler tatil mi? Tatil olan üniversiteler hangileri? Üniversite tatil haberleri...

İstanbul, Ankara, İzmir üniversiteler tatil mi? Tatil olan üniversiteler hangileri sorusuna vatandaşlar yanıt arıyor. Koronavirüsün Türkiye'ye gelmesinin ardından bazı üniversitelerden tatil haberleri gelmeye başladı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversitelerin tatil olmasıyla ilgili önemli bir açıklamada bulunurken, öğrenciler de tatil olan üniversiteler hangileri sorusuna yanıt arıyor. Dün yapılan açıklamalarda birçok okuldan tatil haberi gelmişti. Peki, tatil olan üniversiteler hangileri? İlkokul ve liselerin tatil olmasına ilişkin de kararın bugün netleşmesi bekleniyor.

Giriş Tarihi 12 Mart 2020, 14:18 Güncelleme 12 Mart 2020, 14:19
İstanbul, Ankara, İzmir üniversiteler tatil mi? Tatil olan üniversiteler hangileri? Üniversite tatil haberleri...

İÇİNDEKİLER

Üniversiteler tatil mi? Tatil olan üniversiteler hangileri sorusu gündeme oturdu. Üniversite öğrencisi olan binlerce genç, İstanbul, Ankara, İzmir üniversiteler tatil mi sorusuna yanıt arıyor. Ülkemizde korona virüsünün görülmesiyle birlikte, toplumsal hayatta önlemler peş peşe geliyor. İlkokul ve liselerde okulların tatil olup olmayacağına ilişkin açıklama beklenirken, üniversitelerden yeni kararlar geliyor. Peki, üniversiteler tatil mi? Tatil olan üniversiteler hangileri? Boğaziçi Üniversitesi, Senato ve Üniversite Yönetim Kurulu'nun ortak kararı ile corana virüsü önlemleri çerçevesinde 20-26 Nisan tarihleri arasında planlanmış olan bahar tatilini daha erkene çekti.

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ

İstanbul Kadir Has Üniversitesi, Türkiye'de ilk corona virüsü vakasının görülmesinin ardından eğitime ara verdiğini duyurdu.

Üniversite yönetiminin öğrenciler ve çalışanlarla paylaştığı e-posta'da, 6-10 Nisan arasında yapılacak bahar dönemi yarı yıl tatilinin, koronavirüs tedbiri nedeniyle bugün öğleden itibaren başlayarak 20 Mart'a kadar süreceği belirtildi.

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

Bahçeşehir Üniversitesi ise öğrencilerin ve akademisyenlerin kampüse gelmemesi, derslere evden online canlı yayınla katılması kararı aldı. Karar, öğrencilere ve akademik kadroya da bildirildi.

MEF ÜNİVERSİTESİ

MEF Üniversitesi, akademisyenlerini bilimsel konferans ve sunumlar da dahil yurt dışına çıkışların durdurulduğunu tüm çalışanlarına bildirdi. Yurt dışına buna rağmen çıkan akademisyenler 14 gün boyunca karantinaya alınıp, kampüse girişlerine izin verilmeyecek. MEF Üniversitesi'nin ayrıca dün hazırlık sınıflarında başladığı online eğitimi önümüzdeki pazartesi gününden itibaren tüm fakülteler yayma kararı aldı.

BOĞAZİÇİ DE KATILDI

Boğaziçi Üniversitesi, Senato ve Üniversite Yönetim Kurulu'nun ortak kararı ile corana virüsü önlemleri çerçevesinde 20-26 Nisan tarihleri arasında planlanmış olan bahar tatilini, 16-29 Mart tarihleri arasına alındığını bildirdi. Öte yandan Senato'nun, akademik takvimde yapılacak değişiklikler üzerinde çalışmakta olduğu kaydedildi.

YÖK'TEN FLAŞ AÇIKLAMA!

Konuyla ilgili açıklama yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Meselenin tatile getirilmesini doğru bulmuyorum, kararı devletin alması lazım" dedi.

KORONAVİRÜS TOPLANTISI SONA ERDİ

Yükseköğretim Kurulunda (YÖK) "koronavirüs" gündemiyle yapılan toplantı sona erdi. Yaklaşık 3,5 saat süren toplantı sonrasında bir açıklama yapılmadı.

Kuruldan alınan bilgiye göre, toplantı YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın başkanlığında, YÖK Yürütme Kurulu üyeleri, öğrenci sayısı ve yabancı uyruklu öğrenci sayısı yüksek olan bazı üniversitelerin rektörleri ve aralarında Koronavirüs Bilim Kuruluna üye enfeksiyon alanında uzmanı akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

OKULLAR TATİL EDİLECEK Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada "Koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitim sürecinin planlanmasında Sağlık Bakanlığı'yla değerlendirmelerimiz sürmektedir. Okulların tatil takvimiyle ilgili resmi kaynaklar dışında hiçbir açıklamaya itibar edilmemeli." ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir milletvekilinin "Okullarda nisan ayında bir haftalık tatilin iki hafta yapılacağıyla ilgili sosyal medyada paylaşımlar var. Bu konuda bir açıklama yapabilir misiniz?" sorusu üzerine de "Milli Eğitimle ilgili biz zaten önümüzdeki günlerde görüşmüş olacağız. Orada tartışmış oluruz." şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'DE İLK KORONAVİRÜS VAKASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gece 00.30'da yaptığı basın açıklamasında koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşın test sonucunun pozitif çıktığını bildirdi.

Koca, hastaya ilişkin "Tanı, yüksek ateş ve öksürük şikayetinin sebebinin araştırılması sonucu konulmuştur. Hastanın virüsü Avrupa teması üzerinden aldığı bilinmektedir. Dış dünyadan tamamen izole edilmiştir. Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerinin hepsi ve yakın çevresindeki tüm bireyler bu anlamda gözetim altındadır ve her biri şüpheli kabul edilmiştir" ifadelerini kullandı.