2020 yılı hangi banka öğrenciye kredi veriyor? Gelir belgesiz maaş bordrosuz kredi veren bankalar!

Öğrenciye gelir belgesiz kredi veren bankalar ile gelir belgesiz maaş bordrosuz kredi veren bankaları haberimizde araştırdık. Bu bağlamda bankalar müşterilerinin kredi taleplerini cevaplayabilmek adına kendilerinin bazı şartları yerine getirmelerini talep ederler. Bunlardan bir tanesi de gelir belgesidir. Öğrencilere özel olarak belirli düşük limitlerde kredi veren bankalar mevcuttur. Kredi almak isteyen ve kredi çekmek isteyen öğrencilerin yapması gereken bankaya başvurmak olurken, bankaya yapılacak olan başvuru sonrasında banka belirli oranda öğrenciye kredi verebilir. Gelir belgesi olmasan bankaların kredi vermesinin de belirli kriterleri bulunmaktadır.

Giriş Tarihi 12 Mart 2020, 10:33 Güncelleme 12 Mart 2020, 10:33
2020 yılı hangi banka öğrenciye kredi veriyor? Gelir belgesiz maaş bordrosuz kredi veren bankalar!

İÇİNDEKİLER

Gelir belgesi bulunmayan öğrencilere kredi veren bankalar hangileridir? Hangi banka öğrenciye kredi veriyor? Öğrenci olup kredi çekmek isteyenler için. Gerek bankacılık kurumu, gerekse mevzuat nedeniyle finansman sağlanacak olan müşterinin bir gelir kaynağı (kazancı) olmalı ve bu kazanç temerrüte düşmeden çektiği parayı ödeyebilecek seviyede olması şarttır. Bu durumda olmayan kişilere mevzuat gereğince de kredi verilemez. Fakat burada oluşan ihtiyaca yönelik gelir belgesiz kredi kullanmak için belirli şartlar bankalar tarafından oluşturulmaktadır.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Öğrenciye Kredi İmkanı Sunan Bankalar

AKBANK

HSBC

DENİZBANK

YAPIKREDİ BANKASI

TÜRK EKONOMİ BANKASI

GARANTİ BANKASI

Öğrencilere kredi veren bankalardır.

Ancak bu bankalar öğrencilere kredi verirken düşük oranlarda kredi vermekte oldukları üzere yüksek oranlarda istenen kredilere ise yanıt vermemekteler.

Gelir Belgesiz Kredi Çekilebilir mi?

Gerek bankacılık kurumu, gerekse mevzuat nedeniyle finansman sağlanacak olan müşterinin bir gelir kaynağı (kazancı) olmalı ve bu kazanç temerrüte düşmeden çektiği parayı ödeyebilecek seviyede olması şarttır. Bu durumda olmayan kişilere mevzuat gereğince de kredi verilemez. Esnaf, çiftçi ve bordrosuz çalışanlar, sürekli çalıştıkları bankalardan, hesap işlemlerinin yapıldığı, aylık belirli bir para sirkülasyonu yapılan bankalardan, bu sirkülasyon ve hesaplarında ki parayı göstererek kredi çekebilmektedirler. Bu yöntem haricinde gelir belgesiz ve bordrosuz kredi çekmek için;

İpotek tesis ettirmek

Kefil göstermek,

Ek gelir belgelemek

Gelir Belgesiz Kredi Nasıl Alınır?

Bankalar kredi kullanımında en çok gelir belgesi, maaş bordrosu gibi evrakları önemsemektedirler. Bu evraklar olmadığı takdirde kredi kullanımı oldukça zor bir konuya dönüşmektedir. Fakat burada oluşan ihtiyaca yönelik gelir belgesiz kredi kullanmak için belirli şartlar bankalar tarafından oluşturulmaktadır.

Öncelikli olarak bankalar, kredi kullanımlarınızı ve ödeme şekillerinizi detaylı olarak incelemektedirler. Bu incelemeler neticesinde eğer düzenli ödemeler gerçekleşmedi ve borçlanmalar oluştuysa bankalar kredi vermek istememektedirler.

Bir başka basamak ise incelemelerinizin yapılıyor olmasıdır. Yani bazen bankalar siz evraklarınızı getirmeseniz de resmi kanallar üzerinden çalışma durumlarınız inceleyip krediye uygunluğunuzu belirleyebilmektedir. Bu süreç sonrasında gelir belgesi talep edilmeden kredi durumu neticelendirilmiş olmaktadır.

Bazı bankalar özelinde düzenli bir sigorta dökümünüz olmasa da size gelen kira ödemeleri ya da iş ortaklığı kazancı gibi kazanç şekillerini de kredi kullanımı için yeterli bulmaktadır. Bu noktada gelir belgesiz kredi olanağından ev hanımları da yararlanabilmektedir.

Sigortası Olmayanlar İçin Kredi Var Mı?

Kredi kullanımı şartlarına uymayan müşteriler arasında yer alan sigortası olmayanlar için kredi kullanımı, bir gelir durumunun belgelenmesi ile sağlanabilmektedir. Bir yerde düzenli çalışma zorunluluğu olmadan da kredi kullanımı bu şekilde mümkün olabilmektedir.

Günümüzde dijital bankacılığın da artması ile birlikte bazı internet bankaları, şubeleri olmaması dolayısıyla evrakların birçoğunu istemeden de kredi olanağı tanıyabilmektedirler. Enpara bu alanda en çok bilinen internet bankalarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Akbank Gelir Belgesiz Kredi

Akbank internet bankacılığını indiren veya internet tarayıcısından akbank.com.tr adresine girerek online kredi başvurusu yapan vatandaşlarımız, KKB puanlamalarının yerinde olması durumunda 40.000 TL.'ye kadar gelir belgesiz kredi çekebiliyorlar. Akbank Mobil uygulamasına Akbank Direkt adı verilmekte olup, bu uygulamada aktivasyon ve şifre işlemlerini gerçekleştirdikten sonra;

Başvurular ve Nakit İhtiyaçlarım;

İhtiyaç Kredisi Başvurusu, ekranını kullanarak 40 bin lira limit ile 48 ay vadeli (4 SENE) maaş bordrosuz kredi çekebilirsiniz.

Kredi Miktarı: 30.000 TL.

Vade: 4 SENE

AYLIK TAKSİT: 867 ,76 TL.

AYLIK FAİZ %1,49

INGBank Mini Kredi

Dört bin lira civarında bir paraya ihtiyacınız var ise, INGBank mini kredi paketi tam size göre. Banka eski köye yeni adet getiren kampanyası ile 1 yıl ve 3 yıl aralığında çekilen kredinin %0,5'i oranında dosya masrafı ile herkese kredi veriyor. 36 ay vadeli gelir belgesiz kredi kullanmanız durumunda aylık 167 Türk Lirası geri ödeme yapmanız gerekiyor.

Maksimum 5.000 TL. limitlidir.
4 sene vade yapılır.
Şuan ki anlık aylık faiz %1,99 'dur.

Garanti Bankası İlk Kredim

Daha önce hiç kredi çekmediyseniz, Garanti bankasından 36 ay vadeli 100.000 TL. ye kadar bordrosuz kredi alabilirsiniz. Bu avantajdan yararlanabilmek için sicilinizin temiz olması, ihtiyaç, konut veya otomobil kredisi çekmemiş olmanız, kredi kartı borçlarınızın bulunmaması gerekiyor. İnternetten başvuru gelir belgesiz garanti kredi başvurusu sayfasından yapılıyor. Garanti Bankası ihtiyaç kredisi faiz oranları şu anda %1,09'tür.