Yeni emekliye de en az 500 lira promosyon! Zamlı promosyon emekli olacakları nasıl etkileyecek?

Zamlı promosyondan yeni emekliler de yararlanacak. Emeklilik başvurusunu yaparken bankasını seçenler, maaşla birlikte promosyona da kavuşacak. Emekli adaylarından konuyla ilgili sorular geliyor. Zamlı promosyon emekli olacakları nasıl etkileyecek? Emekli olacaklar bankasını nasıl seçip, promosyonu alabilir? Emeklinin promosyon zammıyla ilgili merak edilen soruların cevabı haberimizde.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mart 2020 Güncelleme 09 Mart 2020, 13:44
Yeni emekliye de en az 500 lira promosyon! Zamlı promosyon emekli olacakları nasıl etkileyecek?

İÇİNDEKİLER




Promosyonun
artırılması, sadece mevcut emeklileri değil, emeklilik için gün sayanları da heyecanlandırdı. Emekli adaylarından konuyla ilgili sorular geliyor. İşte merak ettikleri detaylar...



Zamlı promosyon emekli olacakları nasıl etkileyecek?
Emekli, dul, yetim aylığı bağlanan herkesin promosyon imkanı var. 2020-2023 döneminde aylık bağlanacak herkes, emekli maaşına göre 500, 625, 750 lira olarak belirlenen taban promosyondan yararlanabilecek. İsteyenler, o dönemde yürütülen kampanyaları değerlendirip daha yüksek promosyon veren bankayı da seçebilecek. Mart 2023'te taban tutarlar yine zamlanacak.


Emekli olacaklar bankasını nasıl seçip, promosyonu alabilir?
SSK veya Bağ-Kur'dan emekli olacaklar, SGK'ya emeklilik başvurusunu yaparken banka tercihinde de bulunabilir. Emekli Sandığı'ndan emekli olacaklar ise çalışmakta oldukları kuruma verecekleri dilekçede maaş ödemelerine aracılık edecek bankayı seçebilir.



Bankalar genellikle, yeni emeklileri promosyon ödemesi için taahhütte bulunmak üzere şubeye çağırıyor. Seçtiğiniz bankadan böyle bir çağrı almazsanız, siz promosyon talebinde bulunun.


Eşim emekli. Ben de bu yaz emekli olacağım. İkimiz de ayrı ayrı promosyon alabilir miyiz?
Evet. Her bir emekli kendi promosyonu için bankalarla sözleşme yapıyor. Eşiniz taahhüt süresi dolar dolmaz başvurabilir. Siz de aylık için başvururken bankayı seçebilir, ardından taahhüt vererek ödemenizi alabilirsiniz


TÜED'DEN ÇAĞRI: ŞARTSIZ YÜKSELTİN
SSK ile bankalar arasında imzalanan protokolle taban promosyon tutarı maaşa göre 500, 625, 750 liraya çıkarılırken; bazı bankalar ürün kullanma, emekli yakınını getirme gibi şartlar karşılığında daha yüksek ödeme yapıyor. Kampanyalar hızlanırken; Türkiye Emekliler Derneği'nden (TÜED) bankalara "Promosyonu şartsız yükseltin" çağrısı geldi.


Genel Başkan Kazım Ergün, birçok özel bankanın cazip promosyon teklifinde bulunduğuna dikkati çekerek, "Emeklilerimiz promosyon miktarı kadar şartlarını da dikkatlice incelesin. Bankaların emeklilerimize şartsız, anlaşılır ve yüksek tekliflerde bulunmasını istiyoruz" dedi.

YARIN: Bankaların promosyon imkanları. Tam liste...

EMEKLİYE PROMOSYON REHBERİ - 4