2020 yılı ÖTV indirimi beklentisi arttı! ÖTV indirimi var mı?

İkinci el araba fiyatlarında ki yüksek artış, 2020 yılı ÖTV indirimi beklentisini arttırdı. Bazı ikinci el araba fiyatları sıfır araç fiyatlarını bile geçmiş durumda. Otomobil almak isteyenlere iyi haber! ÖTV indiriminde ilk adım atıldı. Otomobil almak isteyenler için 2020 ÖTV indirimi ve detaylarını sizler için hazırladık.

Giriş Tarihi 09 Mart 2020, 09:39 Güncelleme 15 Mart 2020, 16:45
2020 yılı ÖTV indirimi beklentisi arttı! ÖTV indirimi var mı?

İÇİNDEKİLER

Otomobil alacaklara büyük müjde gelecek gibi görünüyor. İkinci el otomobil fiyatlarının neredeyse sıfır otomobil fiyatlarına yaklaşması sonucunda sıfır otomobil piyasası durma noktasına geldi. Biraz daha olsa otomobil piyasasını hareketlendirecek ÖTV indirimi geliyor. Resmi gazete yayınlanan engelli indirimi sonrası ÖTV indirimi geleceği öğrenildi.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

ÖTV İNDİRİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖTV indiriminin yıl ortasına doğru yapılabileceğine işaret edilerek,, ÖTV indirimi yapılması sonrasında ikinci el araba fiyatlarının gerçek eder fiyatlarına geleceği belirtildi.

ENGELLİ VATANDAŞLAR KARARI ÇIKTI

ÖTV indiriminde ilk adım 2020 engelli indirimiyle başladı. Resmi gazetede yayınlanan haberde; Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde belirtilen yüzde 22.8'lik artış nedeniyle vatandaşların 247.000 kadar alınmayan ÖTV, 303.200 TL yükseltildi. ÖTV ve KDV dahil 303.200 TL'ye kadar ÖTV alınmayacak.Bu karar sonrası 2020 otomobil ÖTV indirimi geliyor.

ÖTV İNDİRİMİ GELİYOR!

Otomobil alacaklara büyük müjde 2020 yılında neredeyse yaprak kımıldamadığı otomobil sektörü hareketlendirecek gelişme. Geçen yıl olduğu gibi bakan Berat Albayrak, ÖTV indirimi gelecek açıklaması yapacak. Geçtiğimiz hafta mobilya, önümüzdeki hafta otomobil sektöründe ÖTV indirimi müjdesini Hazine ve Maliye bakanı Berat Albayrak duyuracak. Peki ÖTV indirimi ne zaman olacak?

İKİNCİ EL ARABA FİYATLARI SIFIR ARAÇ FİYATLARINI GEÇTİ

2019 yılı son çeyreğinde yeni otomobil pazarındaki satışlar son 2 yılın en yüksek seviyelerine çıkarken markaların ellerindeki stoklar tükenmiş oldu. Bu duruma bir de kiralama sektörünün kiradan dönen araçları satmaması ve düşük kredi faiziyle birlikte yeni otomobil bulamayan tüketicinin 2. ele yönelmesi eklenince kullanılmış otomobil fiyatları neredeyse yeni otomobil fiyatlarını geçti.