Promosyonda yeni dönem! Emekli maaşı banka değişikliği nasıl yapılır? Promosyon ücretleri ne kadar?

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren banka promosyon ücretleri bu hafta netlik kazandı. Taahüt vererek promosyon ücretlerini bu kez farklı bir bankadan almak isteyen emekli vatandaşlar 'banka değişikliği' işlemi hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. En yüksek promosyon veren bankayı tercih etmek isteyenler bu kapsamda banka değişikliğinin nasıl yapılacağını araştırıyor. Peki, emekli maaşı banka değişikliği nasıl yapılır? Promosyon ücretleri ne kadar oldu? İşte merak edilenler

Giriş Tarihi 06 Mart 2020, 20:34 Güncelleme 06 Mart 2020, 20:34
Promosyonda yeni dönem! Emekli maaşı banka değişikliği nasıl yapılır? Promosyon ücretleri ne kadar?

İÇİNDEKİLER

Emekli maaşı banka değişikliği nasıl yapılır sorusu hakkındaki araştırmalar hız kazandı. Haftanın ilk günlerinde emekli banka promosyonlarının açıklanmasıyla beraber milyonlarca emekli, banka değişikliği işlemi hakkında detayları araştırmaya başladı. Emekli olan ve emekliliğe yeni hak kazanan bireyler, istekleri doğrultusunda talep ettikleri bankalardan maaşlarını alabiliyorlar. İşte bankaların promosyon ücretleri

EMEKLİ MAAŞI BANKA DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?

Maaşınızı taşımak istediğin bankaya T.C. kimliğiniz ile birlikte gitmeniz yeterli. İstediğiniz bankaya gittikten sonra maaş değişikliği yapmak istediğinizi belirtin. Maaşınızı taşımanız ve 3 yıl aynı bankadan ödeme almayı kabul ettiğiniz takdirde promosyon ödemesi alabilirsiniz.

Banka değişikliği başvurusunu yapıp maaşınızı taşıdıktan sonra ilgili bankadan alacağınız ikinci maaşa ek olarak promosyon da hesabınıza geçecektir.

E-DEVLET BANKA DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?

Maaşınızı PTT'ye ya da başka bankaya taşımak istiyorsanız e-Devlet Kapısı üzerinden de başvuruda bulunabilirsiniz. T.C. Kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile sisteme girdikten sonra 4A, 4B ya da 4C "Banka ve Adres Değişikliği" bölümüne tıklamanız gerekiyor.

Açılan sayfada ad, soyad, banka, şube ve adres bilgileriniz görünür. Sol tarafta bulunan Banka/ Şube Değişikliği kısmına tıkladığınızda yeni banka bilgilerinizin istendiği sayfa açılacaktır. Burada sırasıyla il, banka ve şube seçimi yaparak 'güncelle' alanına tıklamalısınız. Bu işlemden sonra seçtiğiniz banka ya da PTT şubesi üzerinden emekli aylığınız ödenmeye başlar.

HANGİ BANKA NE KADAR PROMOSYON ÖDEMESİ YAPIYOR?

Emekli maaşlarını 3 yıl Yapı Kredi'den alma taahhüdü veren emekliler bin liraya varan nakit promosyon kazanacak.

Yapı Kredi'nin açıklamasına göre, emekli maaşlarının yatırılması için 31 Mart'a kadar bankayı tercih eden ve 3 yıl maaşlarını Yapı Kredi'den alma taahhüdü veren emekliler 1000 liraya varan nakit promosyon alabilecek.

TEB, maaşı 999 TL'ye kadar olan emeklilere 850 TL, 1.000 TL ile 1.999 TL arasında maaş alan emeklilere 925 TL, 2.000 TL ve üzeri olan emeklilere ise 1.000 TL promosyon sunuyor. Bankaya emekli müşteri getirenlere de kişi başına 150 TL, toplamda 1.500 TL'ye varan ödeme yapıyor. Böylece promosyon 2.500 TL'ye çıkıyor.

QNB Finansbank, emeklilere 1.250 TL'ye varan nakit kazanma fırsatı sunuyor. Ayrıca emekli tanıdıklarını yönlendirenlere, emekli başına 125 TL veriliyor.

Şekerbank, maaşını taşıyan emeklilere maaş tutarlarına göre 375 ila 450 TL arasında değişen promosyon ödemeleri sunuyor. İki otomatik ödeme talimatı verenler 150 TL, emekli müşteri yönlendirenlere ise emekli başına 150 TL veriyor. Böylece toplamda 2 bin 100 TL'ye kadar promosyon sunuyor.

ING Bank, 450 TL'ye varan nakit promosyona ek olarak; Turuncu Ekstra ile 750 TL harcama yapılan her ay için 50 TL nakit promosyon veriyor. Böylece 3 yıl için ek 1.800 TL promosyon; toplamda 2 bin 250 TL'ye varan promosyon fırsatı sunuyor.Fibabanka, 450 TL'ye varan promosyon ücreti dışında, otomatik talimat verenlere ek olarak 500 TL ödeme yapıyor.

Denizbank, 450 TL'ye varan promosyon ödemesinin yanı sıra bankaya emekli müşteri kazandıranlara emekli başına 100 TL veriyor.

Halkbank'ın promosyon tutarı, 1500 TL'ye kadar brüt maaşlarda 500 TL, 1500 TL-2 bin 500 TL arası brüt maaşlarda 625 TL, 2 bin 500 TL ve üstü brüt maaşlarda 750 TL olacak.