Kantinler yasak dinlemiyor! İşte satılması yasak olan ürünlerin listesi

Yasak olmasına rağmen kantinler, abur cubur satışlarına devam ediyor. Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Saner, çocuklarımızın sağlığını hiçe sayan işletmecileri ALO 174’e bildirin çağrısında bulundu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Mart 2020 Güncelleme 02 Mart 2020, 06:59
Kantinler yasak dinlemiyor! İşte satılması yasak olan ürünlerin listesi

İÇİNDEKİLER

Okul kantinleri yasak dinlemiyor. 16 Eylül 2019'da uygulamaya giren yönetmelik ile kantinlerde abur cubur satılması yasak. MEB bağlı resmi ve özel tüm okulların kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi işletmelerinde satılacak hazır ambalajlı gıdalarda, 'Okul Gıdası' logosu bulunması zorunluluğu bulunuyor. Ancak hemen hemen tüm kantinler bu yasağı görmezden geliyor. Her markanın çeşit çeşit abur cuburları kantinler de boy gösteriyor. Kantinciler, bu ürünleri satmazsak kira bile ödeyemeyiz derken, okul yöneticileri, kantinlerin bu durumunu bildikleri için bazı şeylere göz yumduklarını söylüyor. Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner ise, "Uygunsuz bir durumu hepimiz ALO 174'e bildirmeliyiz" dedi.

NELER SATILAMAZ?
Enerji içecekleri, gazlı içecekler, aromalı içecekler, kolalı içecekler, sporcu suları, meyve nektarı, meyve suyu konsantresi,
Kızartmalar,
Cipsler,
Tüm çikolata türleri, gofretler,
Tüm şeker ve şekerleme türleri,
10008; Kremalı, çikolata dolgulu, jöleli, kekler ve pastalar,
Hamurlu, şerbetli tatlılar,
Tatlandırıcı içeren



ÖZLEM KAMER TERCANLI