SSK, Emekli Sandığı ve Bağkur'dan emekliye ayrılacaklar sistem değişiyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalara göre emekliler için reform niteliğinde çalışmalar yapılacak. Bu kapsamda emekliler için çift maaş ve çift emeklilik geliyor. Buna göre SSK, Bağkur ve emekli sandığından emekliğe ayrılacaklar. Emeklilik sistemi değişecek.

Giriş Tarihi 02 Mart 2020, 09:25 Güncelleme 08 Mart 2020, 18:25
SSK, Emekli Sandığı ve Bağkur’dan emekliye ayrılacaklar sistem değişiyor!

İÇİNDEKİLER

Emekli ve emekliye ayrılacak olanlara güzel haberler geliyor. Bu bağlamda emekliler çift maaş mı alacak? Soruları sorulmaya başlandı.
Türkiye'nin önemli gündemlerinden olan emekliler için yeni bir sistemin üzerinde çalışılıyor. Yeni sisteme göre emeklilere çift maaş ve çift emeklilik geliyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

2020 EMEKLİLİK SİSTEMİ DEĞİŞECEK!

2023 yılına doğru dünyanın en başarılı sistemini getirileceğini ifade eden Bakan Albayrak, değişikliğin reformun zaruret olduğunu ifade etti. ""2020 emeklilik sisteminde ciddi bir reform yapma zamanı. 2023'e doğru hedef bu" dedi. Ayrıca "Tüm emeklilik sistemi reformunu dünyada en başarılı gerçekleşen örneklerle bir çalışma yaparak gerçekleştireceğiz. Emeklilik sistemindeki reform İhtiyaçtan öte bir zaruriyet" dedi. Yapılacak çalışmaları Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ortaklaşa koordine edildiği ifade ediliyor.
Buna göre Sadece kıdem tazminatına endeksli bir çalışma olmadığını Türkiye'de yaşayan tüm vatandaşların daha mutlu bir yapıya kavuşacağını ifade etti.

2020 MAAŞ PROMOSYONU;

Diğer yandan 2020 emekli promosyonu için geri sayım başladı. Mart 2020 tarihinden itibaren tüm kamu ve özel bankaların sözleşmesi sona erecek. daha önce Bankalar Birliği tarafından SGK ile bir banka promosyon görüşmesinin olmadığı ifade edilmişti. Bu konuda emekliler ve emekliye ayrılacak olan vatandaşlar istedikleri bankalar ile anlaşma yapabilecekler. Bu konuda bazı bankalar promosyon tekliflerini açıkladı.

ÇİFT MAAŞ GELİYOR

Emeklilikte 3600 ve 7200 prim günüyle günümüzde emekli olunabiliyor. 1999 öncesi ve 2008 sonrası olan modellerde şartların çok ağır olduğu biliniyor. Ancak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yeni reform paketinde emekli olanlara çift maaşlı çözüm üretecek. Konu ile ilgili olarak ilk emekliliğini prim günü açısından dolduranlar yaşı beklemek içi çalışmak zorunda kalıyordu. Yeni atılacak olan bu adım ile vatandaşlar yaşı beklemek için çalıştığı o sürede 10 yıl beklemek zorunda kalanlara çift emeklilik hakkı olacak. Çift emeklilik kapsamında çift maaş da alınacak.

TEK ÇATI, 2 FARKLI SİSTEM

Emekliler, ayrıca kuruma göre farklı zam sisteminin de sona ermesini istiyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine başka, memur emeklilerine başka zam yapılması uygulamasına son verilmesi talepleri var. Enflasyona endeksli zam alan SSK ve Bağ- Kur emeklileri, memur emeklileriyle eşit zam istiyor, tüm emeklilerin zamlarının toplu sözleşmeyle belirlenmesi beklentisini taşıyor.