Emekliye en az 2.767 lira | 2020 en düşük memur emeklisi maaşı ne kadar olacak?

Emekliler, bu yılın ikinci maaş zammını Temmuz'da alacak. 2 milyona yakın memur emeklisine Temmuz’da en az yüzde 4 zam var. Ayrıca enflasyon farkı da var. Peki en düşük emekli aylığı ne kadar olacak? Detaylar haberimizde...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Şubat 2020 Güncelleme 27 Şubat 2020, 07:02
Emekliye en az 2.767 lira | 2020 en düşük memur emeklisi maaşı ne kadar olacak?

İÇİNDEKİLER



Emekliler
, bu yılın ikinci maaş zammını Temmuz'da alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine, bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşecek enflasyon oranında zam yapılacak.


Memur emeklilerine ise hakem kurulu kararı doğrultusunda, yüzde 4 zam ve bu yılın ilk yarısındaki TÜFE yüzde 4'ü aşarsa enflasyon farkı yansıtılacak.


Bu nedenle enflasyon verileri yakından izlenirken, yüzde 4'lük artışa göre aile yardımı dahil en düşük memur emeklisi aylığı 2 bin 661 liradan 2 bin 767 liraya ulaşacak. Bu tutar, enflasyon ile daha da yükselecek. 6 aylık enflasyon farkı belirleyecek.


2.250 TL PROMOSYON
Promosyon kampanyalarına yenisi eklendi. ING Türkiye, emekli maaş müşterilerine 2 bin 250 liraya varan promosyon fırsatı sunuyor. ING'li emekli müşteriler, kampanya kapsamında 450 TL'ye varan nakit promosyona ek, Turuncu Ekstra ile 750 TL harcama yaptıkları her ay için 50 TL nakit promosyon alacak. Böylece 3 yıl için 2 bin 250 liraya varan promosyon fırsatı sunulacak.


İKRAMİYEYE ENFLASYON AYARI
TESK Başkanı Bendevi Palandöken, "13 milyona yakın emekli vatandaşımız bayram ikramiyelerinin piyasa şartlarına göre güncellenerek verilmesini dört gözle bekliyor" dedi. Emekli ikramiyelerinin yıllık enflasyon artışı göz önünde bulundurularak güncellenmesini isteyen Palandöken, "İkramiyeler ile 13 milyona yakın emekli rahat ederken, piyasaların hareketlenmesi de sağlanacak" dedi.