2020 yılı TOKİ kura tarihi Diyarbakır-Adana-Trabzon-Konya-Sakarya-Kocaeli-Antalya-Van-Malatya-Samsun-Edirne-Konya

TOKİ kura çekimi tarihi hakkında beklenen açıklama geldi. TOKİ tarafından yapılan açıklamada Diyarbakır, Batman, Adana, Trabzon- Konya, Sakarya, Kocaeli, Antalya, Şanlıurfa, Van, Elazığ Malatya, Samsun, Edirne, Erzurum, Manisa, Ordu, Konya kura çekimi tarihine yer verildi. TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? 2020 TOKİ kuraları başlıyor. Merakla beklenen kura tarihleri ile ilgili resmi açıklama geldi. Bazı illerde başvuru sayısının az olduğundan dolayı kura yapılmayacak. Dar gelirli vatandaşlar için yatay mimari anlayışıyla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun, İstanbul başta olmak üzere 81 ilde 2+1 ve 3+1 planında yapılacak 100 bin sosyal konut için geçen yıl 16 Aralık'ta başlayan başvuru tarihi, 15 Ocak'ta sona ermişti.

Giriş Tarihi 24 Şubat 2020, 09:30 Güncelleme 24 Şubat 2020, 09:30
2020 yılı TOKİ kura tarihi Diyarbakır-Adana-Trabzon-Konya-Sakarya-Kocaeli-Antalya-Van-Malatya-Samsun-Edirne-Konya

İÇİNDEKİLER

TOKİ'ye 1 milyon başvuru yapıldı ve artık final zamanı geldi. En çok başvuruyu 375 bin 953 kişiyle İstanbul alırken, onu İzmir ve Gaziantep izledi. TOKİ 100 bin sosyal konut projesi kapsamında başvurular e-Devlet üzerinden ve belirlenen bankaların yetkili şubeleri aracılığıyla kabul edilmişti. Söz konusu proje ile 100 bin dar gelirli aile, kira öder gibi yüzde 10 peşinat, aylık 894 liradan başlayan sabit taksitlerle ev sahibi olacak. Bütün projelerin kura tarihlerine TOKİ'nin resmi internet sitesi "www.toki.gov.tr" üzerinden ulaşılabiliyor. İşte TOKİ kura tarihi Diyarbakır-Adana-Trabzon-Konya-Sakarya-Kocaeli-Antalya-Van-Malatya-Samsun-Edirne-Konya

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

TÜM ŞEHİRLERİN KURA TARİHİ

Diğer kura çekimlerinden bazılarının tarihleri şöyle:

Diyarbakır Yenişehir Projesi 2 Nisan,

Batman Merkez Projesi 3 Nisan,

Adana Sarıçam Projesi 27 Mart,

Trabzon Merkez Projesi 7 Mayıs,

Konya Selçuklu Projesi 5 Mart,

Sakarya Adapazarı Projesi 10 Mart,

Kocaeli İzmit Projesi 11 Mart,

Antalya Merkez Projesi 25 Mart,

Şanlıurfa Eyyübüye ve Karaköprü Projeleri 1 Nisan,

Van Erciş Projesi 9 Nisan,

Elazığ Projeleri 14 Nisan,

Malatya Projeleri 15-16 Nisan,

Samsun İlkadım ve Canik projeleri 30 Nisan,

Edirne Lalapaşa ve Merkez projeleri 7 Mayıs,

Erzurum Merkez Projesi 18 Mayıs,

Manisa Köprübaşı, Akhisar ve Salihli projeleri 19 Haziran,

Ordu projeleri 27-28 Mayıs,

Konya Ereğli ve Beyşehir projeleri 30 Haziran.

Bütün projelerin kura tarihlerine TOKİ'nin resmi internet sitesi "www.toki.gov.tr" üzerinden ulaşılabiliyor.

PEŞİNAT VE TAKSİT SAYISI

Söz konusu proje ile 100 bin dar gelirli aile, kira öder gibi yüzde 10 peşinat, aylık 894 liradan başlayan sabit taksitlerle ev sahibi olacak.

TOKİ'li olma heyecanı yarın başlıyor! İlk 3 kura İzmir'de çekilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın destekleriyle başlatılan 100 bin sosyal konut projesinde 2019 yılı başvurularının kura çekim yarın İzmir ile başlıyor. Dar gelirli vatandaşlar için yapılacak konutlara başvuruların ardından heyecanlı döneme giriliyor.1 milyon 211 bin 518 kişinin başvuru yaptığı 100 bin konutun sahipleri yarından itibaren netleşecek.

İnternet sitesinden yayınlanacak

İzmir Karabağlar projesi ile başlayacak heyecan, 25 Şubat Salı günü İzmir/Seferhisar, 26 Şubat Çarşamba günü İzmir/Aliağa, 27 Şubat Perşembe günü İzmir/Kemalpaşa ve 28 Şubat Cuma günü Muğla ile devam edecek. Sonuçlar TOKİ'nin internet sitesinden sorgulanabilecek. İsteyen vatandaşlar ise yine TOKİ'nin internet sitesinden kuranın yapılacağı yerleri öğrenip kura çekimini yerinde takip edebilecek.

İstanbul'da ilk çekiliş 16 Mart'ta

İstanbul'da 375 bin 953 kişinin başvurduğu toplam 3 projede yapılacak 10 bin konut için de takvim netleşti. Tuzla kura töreni 16 Mart Pazartesi, Arnavutköy'deki tören 18 Mart'ta ve Başakşehir'deki 500 konut için yapılacak çekiliş ise 20 Mart'ta gerçekleşecek.

KURASIZ EV SAHİBİ OLACAKLAR

Ucuz konut başvurusunda inşa edilecek konut sayısının altındaki ilçelerde ise başvuru sayısı az olduğundan hak sahibi belirleme kurası çekilmeyecek. İşte kuraya gerek kalmadan ev sahibi olunacak il ve ilçeler, Aksaray Merkez, Antalya Akseki, Aydın Çine, Batman Gercüs ve Sasan, Bingöl Yedisu, Bursa Orhaneli, Çankırı Şabanözü, Denizli ili Acıyapam, Baklan ve Bekilli ilçeleri, Erzurum Pasinler, Eskişehir ili Günyüzü, İnönü, Mihalgazi ve Sarıcakaya, Gümüşhane Arzularkabaköy, Hatay Payas, Kayseri ili Melikgazi, Gazeteciler Cemiyeti ve Otosanatkarları, Kırklareli pınarhisar, Kilis Polateli, Konya Emirgazi, Manisa Kırkağaç, Mardin ili Yeşilli ve Savur, Nigde Çiftlik, Sakarya Alandüzü, Siirt Eruh, şanlıurfa ili Akçakale ve Viranşehir, Şırnak ili Bettüşşebap, Çalışlan, Güçlükonak, Karalar, Uzungeçit, Van ili Başkale ve Çatak, Yozgat ili Doğankent ve Boğazlayan.

TOKİ konutları hangi illere yapılacak?

Konutların illere göre dağılımında birinci sırada yer alan il 10 bin konutla İstanbul.

Peki, sosyal konut projesi Ankara'da nerelerde yapılacak?

Sosyal konut projesi, Ankara'nın Sincan, Nallıhan, Bala, Çubuk ve Haymana ilçelerinde yapılacak. Ankara'ya kaç konut yapılacak? Ankara'ya sosyal konut projesi kapsamında 4 bin konut yapılacak.

En fazla konut İstanbul'a yapılacak

Sosyal konut projesinde en fazla konut İstanbul'da inşa edilecek. İstanbul'a "Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi" kapsamında 10 bin konut yapılacak.

İstanbul'dan sonra en fazla konut 5 bin 200 adetle Gaziantep'te yapılacak. Ankara ve Konya'da 4 bin, Balikesir, Denizli, İzmir . ve Şanlıurfa'da 3 bin 500, Bursa'da 3 bin 200, Kocaeli, Kayseri ve Eskişehir'de 3 bin konut TOKİ tarafından yapılacak.

TOKİ konutları kaç metrekare?

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında, vatandaşlara, 2+1 ve 3+1'lik seçenekler sunulacak. Konutların, adet, brüt metrekare, net metrekare ve fiyat bilgileri ihale sonrası kesinlik kazanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, projenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 2+1 konutların brüt 75-85 metrekare, 3+1 konutların ise brüt 100 metrekare olarak projelendirileceğini açıklamıştı.