Girişimci gençlere 200 bin TL hibe! TÜBİTAK BİGG’e başvuru süresinde sona yaklaşıldı

Gençler dikkat! TÜBİTAK BİGG’e başvuru süresinde sona yaklaşıldı. Bakan Varank, ‘28 Şubat’a kadar başvurun. Kabul edilenlere 200 bin liraya kadar hibe vereceğiz’ dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Şubat 2020 Güncelleme 20 Şubat 2020, 07:04
Girişimci gençlere 200 bin TL hibe! TÜBİTAK BİGG’e başvuru süresinde sona yaklaşıldı

İÇİNDEKİLER



Gençlerin
iş fikirleri destekleniyor. TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci Programı'nın (BİGG) yeni çağrısına başvuru için tanınan sürede sona yaklaşıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK BİGG'in yeni çağrısı için başvuruların 28 Şubat tarihinde sona ereceğini belirterek, "Programa kabul edilenlere, 200 bin liraya kadar hibe vereceğiz. Gençler, böylelikle teknoloji ve yenilik odaklı fikirlerini, somut işlere dönüştürebiliyor" şeklinde konuştu.


TEMMUZ'DA TAMAM
TÜBİTAK'ın çağrısına göre; genç girişimcilerin başvuruları 23 uygulayıcı kuruluş tarafından 28 Şubat'a kadar alınacak. Akıllı ulaşım, enerji ve temiz teknolojiler, akıllı üretim sistemleri (sanayide dijital dönüşüm), iletişim ve sayısal dönüşüm, sağlık ve iyi yaşam, sürdürülebilir tarım ve beslenme olmak üzere 6 tematik alandaki iş fikri başvuruları kabul edilecek. Destek için sonuçlar ise Temmuz ayında açıklanacak.

6 tematik alanda iş fikri olan gençler, 200 bin liraya varan hibe destek içeren programa başvurusunu yapabilecek. Uygulayıcı kuruluşların listesi, TÜBİTAK'ın internet sitesinden görülebilecek.


SIFIR FAİZLİ KREDİ
Deprem
felaketinin ardından Malatya ve Elazığ'da KOSGEB'in Acil Destek Kredisi programını uygulamaya aldığını hatırlatan Varank, zarar gören KOBİ'lere 100 bin liraya kadar faizsiz ve 1 yıl geri ödemesiz kredi vermeye başladıklarını kaydetti. Her iki ilde yeni bir programı daha başlattıklarını belirten Varank, şöyle konuştu: "İmalat sanayi işletmeleri, depremden zarar görmese de KOSGEB'in İşletme Kredisi Faiz Desteği programından faydalanabilecek. Faizsiz, 1 yıl geri ödemesiz kredi imkanı olacak."