Emekliye promosyon kazancı! 2020 SSK, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine promosyon rehberi

Milyonlarca emekli banka promosyonlarını almaya hazırlanıyor. Banka promosyonlarında 2 bin 500 liraya varan tutarlar ortaya çıkarken, emekliler kazançlı çıkmak, fırsatları kaçırmamak için pek çok soruya cevap arıyor. İşte sorularınızın yanıtları...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Şubat 2020 Güncelleme 18 Şubat 2020, 07:04
Emekliye promosyon kazancı! 2020 SSK, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine promosyon rehberi

İÇİNDEKİLER



NE ZAMAN BAŞVURABİLİRİM?

3 yıllık taahhüt sürenizin dolmasının ardından mevcut bankanıza ya da başkasına başvurabilirsiniz. Süre dolmadan başka bankaya geçecekseniz, mevcut bankanız kalan sürenin promosyon tutarını ister.


BANKALAR EN AZ NE KADAR ÖDÜYOR?
Taban promosyonda artış yapılmadı. Maaşı bin liranın altında olanlara 300, bin ile 2 bin lira arasında olanlara 375, 2 bin lira ve üzeri olanlara 450 lira ödeniyor.


REKLAMI YAPILAN TUTARI ALIR MIYIZ?
Bazı bankalar maaşın taşınması bazıları herhangi bir bankacılık ürünü kullanılması bazıları da bankaya emekli müşteri getirilmesi halinde daha yüksek promosyon vaad ediyor.


3 şartı arayan da var. Bu yüzden bankanın şartlarını iyice okuyun, öyle kararınızı verin. Mevcut kampanyalara bakıldığında, bir ya da iki bankacılık ürünü kullanan bin 250 liraya varan ödeme alabiliyor. Tutarı 2 bin 500 liraya kadar çıkarmak için ayrıca 10 emekli yakınınızı getirmeniz gerekiyor.


MAAŞ NASIL TAŞINACAK?
T.C. kimlik numaranızı gösteren kimliğinizle birlikte seçtiğiniz bankanın size en yakın şubesine gitmeniz yeterli. e-Devlet'ten de banka değişikliği işleminizi yapabilirsiniz.


BAŞKA FIRSATLAR ÇIKARSA?
İkinci promosyonu aldıktan sonra daha cazip fırsat çıkarsa, bunu değerlendirmeniz mümkün. Bunun için aldığınız promosyonu iade etmeniz gerekiyor. İade tutarı, taahhüdün tamamlanmasına kalan süre üzerinden hesaplanır.