Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım? Dikkat emekli olmuş olabilirsiniz! Ne zaman emekli olurum?

Emeklilik hayali kuran vatandaşlar ne zaman emekli olabilirim ve emeklilik maaşım ne kadar olur sorularının cevaplarını arıyor. Emeklilik hesaplama robotu üzerinden elde edilen sonuçlar vatandaşların girdiği veriler doğrultusunda oluşturulduğundan emeklilik için gereken şartlar resmi kayıtlar üzerinden hesaplanıyor. Emekli aylığı hesaplaması esnasında değerlendirmeye alınan bilgiler şunlardır: Emekli maaşı hesaplaması yapılırken, sigorta için ödenen prim gün sayısı değerlendirmeye alınır. Kişilerin sigortalı olarak çalıştıkları süre, emekli maaşını doğrudan etkileyen faktörlerden bir tanesidir. Sigorta başlangıcının yapıldığı ilk tarihe göre, kişilerin emekli maaşlarının ne kadar olacağı belirlenmektedir.

Giriş Tarihi 19 Şubat 2020, 09:49 Güncelleme 19 Şubat 2020, 09:49
Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım? Dikkat emekli olmuş olabilirsiniz! Ne zaman emekli olurum?

İÇİNDEKİLER

Ne zaman emekli olurum? Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım? Soruları oldukça merak ediliyor. Devlet bu soruların cevaplarını vatandaşa sunmak için, SGK resmi internet sitesinde " Ne Zaman Emekli Olurum?" "uyg.sgk.gov.tr/nezaman/" uygulamalar ile vatandaşa emeklilik yaşını ve emekli olduğunda hak ettiği maaşı hesaplamak için olanak sağlıyor. Emeklilik hesaplama robotu üzerinden elde edilen sonuçlar vatandaşların girdiği veriler doğrultusunda oluşturulduğundan emeklilik için gereken şartlar resmi kayıtlar üzerinden hesaplanıyor. Bugün emekli olurlarsa ne kadar emekli maaşı alabileceklerini SGK'nın uygulaması sayesinde kendileri hesaplayabiliyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Ne Zaman Emekli olurum 2020

Emeklilik hesaplama robotunun istediği bilgileri girerek emeklilik yaşınızı öğrenebilirsiniz.
Hesaplamam robotuna girilmesi gereken bilgiler,

Doğum tarihi, Cinsiyet, Malüllük durumu, Erken yaşlanma süresi, İşe başlama tarihi, SSK Prim gün sayısı, Yurt dışı hizmet süresi, başka sandıklara ait varsa hizmet süresi, askerlik ve sanatçılar için borçlanma süresi, 3600 gün doldurulduğu tarih ve fiili gün sayısı.

İstenilen bilgiler girildikten sonra, emeklilik hesaplama robotu ne zaman emekli olacağımızı tarihsel bir şekilde karşımıza çıkarıyor. Peki emekli olduğumuzda ne kadar maaş alacağız?

EMEKLİ MAAŞ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYIN

SON DAKİKA EMEKLİ MAAŞI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Ne kadar emekli maaşı alacağım?

Emekli aylıkları 4/A(Sigortalı), 4/B (Bağkur) ve 4/C (Emekli Sandığı) olmak üzere belirli sınıflara ayrılmıştır. Bu sınıflardan hangisinde çalışarak prim ödediyseniz o gruptan emekli olabilirsiniz. Bu yüzde çalışma şekliniz emeklilik maaşını doğrudan etkileyen bir sebeptir.

4A Sigortalı Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır?

Emeklilik yaşı ve maaşı hesaplama robotu ile emekli olduğunuzda alacağınız emekli aylığı hesaplanıyor. Yapmanız gereken robotun istediği bilgileri sisteme girmek, bunlar SSK sicil numarası, TC kimlik no, Nüfus ili, doğum tarihi ve baba adı. Bilgiler eksiksiz girildikten sonra "sorgula" sekmesi seçilerek emekli olduğunuzda ne kadar maaş alacağınız belli olmuş olacaktır.

4B Bağkur Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır?

Eski adıyla Bağ- Kur olarak bilinen ve şimdide 4B olarak adlandırılan statü için emeklilik hesaplama E-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılmasının ardından , sistem içerisinde 4B emeklilik aylığı hesaplama menüsünden seçim yapılarak gerekli olan bilgiler giriliyor. Burada önemli olan Bağ-Kur statüsünün ne olduğunu seçmek oluyor. Tarım ve Esnaf olarak seçilen statünün ardından hesapla butonuna basarak emekli maaşı hesaplanıyor.

4C Emekli Sandığı Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır?

E-Devlet üzerinden yine giriş kontrolleri gerçekleştirilmesinin ardından 4C Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplaması yapılıyor. Memurların sıklıkla hesaplamalar yaptıkları emeklilik maaşları sistem üzerinde kolayca hesaplanabiliyor. Memurların Emekli Sandığı statüsünde yapacakları emeklilik maaş hesaplama farklı bilgilerin girilmesi ile elde ediliyor.

Memur emeklilerinin maaş hesaplamalarında aşağıdaki bilgilerin eksiksiz girilmesi isteniyor. Bu bilgileri,

Ek Gösterge,
Makam+ Görev Tazminat Göstergeleri,
İkramiye Yılı,
Kıdem,
Pay/Payda,
Maaş Tarihi,
Hizmet Yılı,
Hizmet Ayı,
Ek Göstergeler

Bu bilgilerin eksiksiz girilmesi ve ardından "Hesapla" seçeneğinin aktif edilmesi ile Emekli Sandığından Emekli olacak memurlar alacakları emeklilik maaşlarını hesaplayabiliyor.

EMEKLİ MAAŞI HESAPLARKEN DİKKATE ALINMASI GEREKENLER

Emekli aylığı hesaplaması esnasında değerlendirmeye alınan bilgiler şunlardır: Emekli maaşı hesaplaması yapılırken, sigorta için ödenen prim gün sayısı değerlendirmeye alınır. Kişilerin sigortalı olarak çalıştıkları süre, emekli maaşını doğrudan etkileyen faktörlerden bir tanesidir. Sigorta başlangıcının yapıldığı ilk tarihe göre, kişilerin emekli maaşlarının ne kadar olacağı belirlenmektedir. Emekli olmak için hak kazanılan ilk tarihe göre, emekli maaşı limitinde artış yaşanacaktır.

NORMAL ŞARTLARDA NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM?

Yoğun stres ve tempoda uzun yıllardır sürdürdüğünüz çalışma hayatınızda herkeste olduğu gibi sizin de doğal olarak en büyük arzunuz rahat ve yaşam kalitesi yüksek bir emeklilik hayatıdır.

Eğer emekliliğiniz için şimdiden planlamalar yapıyorsanız, ne zaman emekli olacağınızı önceden bilmediğinizde/hesaplamanızda fayda var. Böylelikle emeklilik hayatınızdaki koşulları değiştirebilecek adımlar geç kalmadan atabilirsiniz. Ne zaman emekli olabileceğinizi Sosyal Güvenlik Kurumu'nun e-Devlet Kapısı üzerinde hizmete sunduğu "Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olabilirim" ekranından kolayca öğrenebilirsiniz.

Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olabilirim ekranına ulaşarak, ne zaman emekli olabilirim öğrenmek için yapmanız gerekenlerse;

• E-Devlet Kapısı sayfasına girin (turkiye.gov.tr.).

• E-Devlet sistemine giriş yapın (e-Devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı ve internet bankacılığı).

• Sistemde e-hizmetler sayfasına girin.

• E-hizmetler sayfasında Sosyal Güvenlik Kurumu listesine ulaşın.

• Sosyal Güvenlik Kurumu listesinde bulunan "Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olabilirim" uygulamasına tıklayın.

Ne Zaman emekli olurum sayfasında bulunan sigorta kolu kısmından (4A/4B/4C) seçimini yapın.

SGK hizmete bağlama tarihini girin.

Bu işlemlerin ardından birkaç saniye içerisinde sigorta kolu ve hizmete başlama tarihine göre normal olarak "emeklilik yaşı", "hizmet süresi" ve "emeklilik prim gün sayısı" bilgilerini öğrenebilirsiniz.


SGK Ne Zaman Emekli Olabilirim Sorgulama Nasıl Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi internet sayfası üzerinden mevcut sigortalılık bilgileriniz üzerinden hangi tarihte emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Ancak ne zaman emekli olabilirim sorgulamalarında alacağınız sonuçlar ile SGK resmi verileri arasında farklılık olabileceğinden, kesin sonuç olmadığına dikkat etmelisiniz. Yine de buradan yapacağınız sorgulamalarda emeklilik tarihinizi kolayca hesaplayabilmeniz mümkündür.

• SGK ne zaman olabilirim uygulamasına ulaşarak, emeklilik tarihi sorgulamanızı yapabilmek için "e.sgk.gov.tr" adresine erişim sağlamalısınız.

• E-SGK sayfasında "Vatandaş" kategorisine giriş yapmalısınız.

• Vatandaş kategorisinde yer alan e-hizmetler arasında sigortalılık durumunuza göre 4A/4B/4C ne zaman emekli olabilirim uygulamalarından sizin için uygun olanını seçmelisiniz.