Maaşlarda yeni dönem başladı! Emekli, memur, işçi, öğrenci hepsini kapsıyor!

Hükümetten devlet desteklerine yeni adım. Memur, işçi, emekli ve öğrenci hepsini kapsayan yeni devlet desteği yolda. Peki Memur, işçi, emekli ve öğrenci herkesi kapsayan yeni devlet desteklerinde neler var. Sizler için en yeni devlet desteklerini araştırdık. 2020 yılında araba, tatil, eğitim, çocuk ve sağlık için harcamalarda para biriktiren vatandaşlara devlet para verecek. Kısa süreli tasarruf hesaplarıyla BES, emeklilik döneminde iyi bir hayat geçirmek için devlet desteği geliyor. 2020 yılında araba, tatil, eğitim, çocuk ve sağlık için harcamalarda para biriktiren vatandaşlara devlet para verecek.

Giriş Tarihi 19 Şubat 2020, 09:48 Güncelleme 19 Şubat 2020, 09:48
Maaşlarda yeni dönem başladı! Emekli, memur, işçi, öğrenci hepsini kapsıyor!

İÇİNDEKİLER

Devlet destekleri milyonlarca vatandaş tarafından araştırılıyor. Bu bağlamda hükümetten devlet desteklerine yeni adım geldi. Memurlara, emeklilere, işçilere ve öğrencilerin hepsini kapsayan yeni devlet desteği yolda. Peki memur, işçi, emekli ve öğrenci herkesi kapsayan yeni devlet desteklerinde neler var? Evlilik hazırlığı yapanlar, ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Hem çeyiz hem de konut hesabı uygulamalarında devlet katkıları 2020 ile birlikte arttı. Bu hesaplarda düzenli ödeme tutarları ve devlet katkısı tutarları yüzde 22.58'lik yeniden değerleme oranı kadar yükseltildi. İşte memurlara, emeklilere, işçilere ve öğrencilere yeni müjde.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Biriktirene Yeni Devlet Desteği!

2020 yılında araba, tatil, eğitim, çocuk ve sağlık için harcamalarda para biriktiren vatandaşlara devlet para verecek. Kısa süreli tasarruf hesaplarıyla BES, emeklilik döneminde iyi bir hayat geçirmek için Devlet Desteği geliyor.

Konut ve Çeyiz hesabıyla aynı!

En yeni devlet desteği Konut hesapları ve çeyiz hesapları yardımı gibi yapılacak. Devlet aşamalı olarak biriktiren en az 3 yıl ve 10 yıl arası paralarda yüzde 25 destek verecek. Eskiden konut ve evlenmeye verilen destekler, Taşıt, Tatil, Eğitim, Çocuk ve Sağlık konularından hepsinde verilecek. Bunların bir örneği Çalışma Bakanlığı bugün çıkarttığı 25 Bin TL barınma yardımıyla eş değer gibi görünüyor.

Çalışma Bakanlığından Yeni Devlet Desteği!

Barınma Yardımı geldi. Aile Bakanlığına bğalı Çalışma Bakanlığından 25 bin TL barınma yardımı yapılıyor. Direk bakanlık tarafından ödenen yardımda, her il ve ilçede SYDV'ler aracılığıyla devlet yardımı alınabiliyor.

Barınma Yardımı şartları neler?

18 yaşından büyük ev geçindiren ve oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayanlar için ev yapım yardımı, prefabrik ev yapımı ve ev eşyası için nakdi yardım yapılıyor. Gelir düzeyi geçim ücretinin 1/3'ündne az olanlar için 25 bin TL devlet yardımı çıktı. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünden 10 Bin ve 25 bin Tl arasında ödemeleri alabilirsiniz.

Gözler Anlaşmalı Bankalara çevrildi!

Çeyiz ve konut hesabı devlet desteği gibi Araba, tatil, eğitim, geçim, tüketim, çocuk ve sağlık yardımları BDDK'nın çalıştığı yeni model Berat Albayrak tarafından duyurulacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı kendi birikimiyle vatandaşları kara geçirek yeni sistemi, tatilden eğitime, sağlıktan gezmeye kadar uygulatacak. Tatile gitmek isteyen vatandaş 10 ayda biriktiriği kadar paranın yüzde 25'i devlet tarafından ödenecek. Aynı şekilde yurt dışı geziler, sağlık ve geçinmek isteyenlere bile yüzde 25 devlet katkıları verilecek.

Evlenene 39.580 TL! Konut ve çeyiz hesabında devlet katkısı arttı

Evlilik
hazırlığı yapanlar, ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Hem çeyiz hem de konut hesabı uygulamalarında devlet katkıları 2020 ile birlikte arttı. Bu hesaplarda düzenli ödeme tutarları ve devlet katkısı tutarları yüzde 22.58'lik yeniden değerleme oranı kadar yükseltildi. Bankada açtığı çeyiz hesabında 3-5 yıl birikim yapıp 27 yaşından önce ilk evliliklerini yapanlara yönelik devlet katkısında üst sınır 9 bin liradan 11 bin 32 liraya çıktı. Bankada hesap açıp 3-5 yıl düzenli birikim yapanlara, ilk evini aldıklarında destek verilmesini içeren konut hesabı uygulamasında da devlet katkısı üst limiti, 28 bin 548 liraya yükseldi.

Çiftler bu desteklerden ayrı ayrı yararlanıp 79 bin 160 liraya varan devlet katkısı alabilecek.