Dolar ve altın yatırımı yapanlar dikkat! Bu hafta...

Dolar ve altın için yatırım yapanlar dikkat! Yeni dünya düzeni kuruluyor. Ortadoğu'da kartlar yeniden dağıtılıyor. Her ülke kendi çıkarına uygun pozisyon almaya başladı. Ekonomi uzmanları gerilen ortam dolayısıyla bu hafta finans piyasalarında aşırı oynak hareketlerin görülebileceği konusunda yatırımcıları uyarıyor.

Giriş Tarihi 17 Şubat 2020, 09:10 Güncelleme 23 Şubat 2020, 09:32
Dolar ve altın yatırımı yapanlar dikkat! Bu hafta...

İÇİNDEKİLER

Dolar ve altın fiyatları yatırımcılar tarafından her zaman yakından takip ediliyor. Bu bağlamda altın ve dolar fiyatlarında yaşanabilecek artışlar ve düşüşler önem arz ediyor. Geçtiğimiz haftalarda İran ile ABD arasında yaşanan gerilim dolar ve altının yükselişine sebep olmuştu.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

17 ŞUBAT BUGÜN DOLAR VE EURO KURU KAÇ TL?

Piyasalardan alınan bilgilerine göre dolar kuru 6.06 TL'ye yükseldi.

DOLAR KURU TAHMİNİ

Merkez Bankası tarafından yayımlanan duyuruda 2020 yılı sonunda dolar kurunun 6.41 olacağının beklendiğine, Ocak 2021 'de ise 6,43 TL olacağına yer verildi. Açıklama şu şekilde;

"2020 yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bu anket döneminde 6,41 TL olmuştur. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket dönminde 6,35 TL iken, bu anket döneminde 6,43 TL olarak gerçekleşmiştir"

ÖZELLİKLE ALTIN

Ekonomik veya siyasi krizlerin güvenli limanı haline gelen altın fiyatlarında özellikle yukarı yönlü ani sıçrayışların olabileceğini belirten uzmanlar, yatırımcıların anlık siyasi gelişmeleri yakından takip etmelerinin faydalarına olacağını belirtiyorlar.

ALTIN

XAUUSD – Tarım Dışı Sonrası 1574 Direnci Görüldü…1551 seviyelerinden bu yana kademeli olarak yükselen sarı metal, grafikte gördüğünüz birbirine paralel downtrendler ve 1551'den gelen uptrendlere uygun şekilde yükseliyor. Gün içinde 1560 ve uptrendi test eden sarı metal, buraya temas ettikten sonra hızla yükseldi ve 1574 direncine çıktı. Bu bölgenin kırılması halinde 1578 ve 1582 dirençleri gündeme gelebilir.

Olası kar satışlarında ise bugün kırılan 1569 seviyesi ilk destek olarak karşımıza çıkabilir.

Bu hareket ile birlikte Japon Yeni tarafında da bir güçlenme eğilimi bulunmakta. Ancak ABD vadeli borsa endekslerinde sınırlı bir gerileme mevcut.

Destekler: 1569 – 1564 – 1560

Dirençler: 1574 – 1578- 1582

Ekonomi uzmanları yeni haftada sivri söylemlerin gelebileceği hatta bu söylemlerin fiiliyata dönüşebileceği olasılığı ile altın ve dolar fiyatlarında aşırı oynaklığın görülebileceği, grafiklerde yukarı aşağı uzun çubukların görülebileceği konusunda uyarılarda bulunuyorlar.

ABD-İRAN Gerilimi Yerini Corona Virüsüne Bıraktı.

Geçtiğimiz haftalarda İran ile ABD arasında yaşanan gerilim dolar ve altının yükselişine sebep olmuştu. Şimdilerde ise corona virüsü piyasaları endişelendiriyor. Asya borsaları sert satış dalgaları ile karşı karşıya.