Son dakika: Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık

Son dakika haberine göre Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan bugün açıklanan cari işlemler dengesi rakamlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Pekcan, "2019'da 53,7 milyar dolar hizmet ihracatı geliri elde ederek Cumhuriyet tarihi rekorunu kırdık" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 14 Şubat 2020, 14:17 Güncelleme 14 Şubat 2020, 14:35
Son dakika: Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık

İÇİNDEKİLER

Merkez Bankası 2019 yılına ait cari işlemler dengesi rakamlarını açıkladı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan verilerle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, "2019'da 53,7 milyar dolar hizmet ihracatı geliri elde ederek Cumhuriyet tarihi rekorunu kırdık" ifadelerini kullandı.

İşte Pekcan'ın açıklamaları
Hizmet ihracatında elde ettiğimiz başarıyı sürdürüyoruz. 2019 yılında 53,7 milyar Dolar hizmet ihracatı geliri elde ederek Cumhuriyet tarihi rekorunu kırdık. Hizmetler Dengesi 31,5 milyar Dolar fazla vererek Cari İşlemler Dengesine olumlu yönde katkı sağlamaya devam etti. Hizmet hracatçılarımızın gayretleri ve dünyanın dört yanına ulaşan hizmetlerimiz sayesinde daha nice rekorların kırılacağına olan inancımız tamdır. Bakanlık olarak hizmet ihracatına verdiğimiz destekler ve bu alanda yürüttüğümüz çalışmalar en etkili şekilde devam edecektir.