Gözler yeni ayda! Emekliye promosyon zammı var mı? İşte banka ödeme tutarları

Milyonlarca emekli için güzel haberler gelmeye devam ediyor. Bu bağlamda promosyon ödemeleri karara bağlanacak. Bankalar ise promosyon ödemeleri konusunda yarışa girmiş durumda. Halkbank, ING, Akbank, Denizbank, Fibabanka ve TEB bankaları ücretlerini belirledi.

Giriş Tarihi 14 Şubat 2020, 09:56 Güncelleme 21 Şubat 2020, 14:23
Gözler yeni ayda! Emekliye promosyon zammı var mı? İşte banka ödeme tutarları

İÇİNDEKİLER

Bankaların promosyon rekabeti kızıştı. Emeklilerin büyük bölümü Mart'tan itibaren ikinci promosyonu almaya hazırlanırken, bankaların rekabeti tutarı artırdı. Promosyon bin 250 liraya kadar çıktı. 10 müşteri getirene bin 250 TL daha var. Peki bankalar hangi avantajları sunuyor? Emekli promosyonlarıyla ilgili detaylar haberimizde....

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

TEB'den emeklilere 2 bin 500 TL'ye varan promosyon

Türk Ekonomi Bankası (TEB), yeni kampanyası ile emekli maaşını taşıyan ve 10 emekliyi TEB Emekli Bankacılığı ailesine katan müşterilerine 2 bin 500 TL'ye varan promosyon verecek.

TEB'den yapılan açıklamaya göre, banka, emekliler için yeni bir kampanyayı daha hayata geçiriyor.

TEB'in, 10 Şubat itibarıyla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklisi olup emekli maaşını taşıyan müşterilerine yönelik başlattığı kampanya kapsamında, maaşı 999 TL'ye kadar olan emekliler 850 TL, 1000 TL ile 1999 TL arasında maaş alan emekliler ise 925 TL promosyon avantajından yararlanacak. Emekli maaşı 2 bin TL ve üzeri olan emekliler ise 1000 TL promosyon alabilecek. TEB'in kampanyasından yararlanmak isteyen emeklilerin en az 2 adet yeni otomatik fatura ödeme talimatı vermesi ve ayrıntılı bilgi için TEB şubelerine başvurması gerekiyor.

Ayrıca TEB, yakınlarına tavsiye ederek TEB Emekli Bankacılığı ailesine katan müşterilerine de kişi başına 150 TL toplamda 1500 TL'ye varan ödeme yapıyor. Böylelikle emeklilerin alabileceği promosyon 2 bin 500 TL'ye kadar çıkıyor.

Emekli müşterileri için özel müşteri hizmeti hattı da kuran TEB, emeklilerin bu hattan ve internet bankacılığından yapacakları EFT ve havale işlemlerinden ücret almıyor. TEB şubelerinde öncelikli hizmet, kredi kartı ücret muafiyeti, günlük nakit çekim imkanı sunan Marifetli Hesap ile birikimlerine yüksek faiz ve ATM'lerden yüksek çekim limiti, TEB'in emeklilere özel paketinde yer alan diğer hizmetler arasında yer alıyor.

Şubat ayı içerisinde TEB Emekli dünyasına katılan müşteriler ayrıca, TEB kredi kartlarına başvuru yapması durumunda onaylanan kredi kartları ile yapacakları market harcamalarında 150 TL'ye varan indirime de hak kazanıyor.

BANKALARDAN PROMOSYON AÇIKLAMASI

TBB'den emeklilere promosyon ödemesi görüşmeleri açıklaması: Türkiye Bankalar Birliği (TBB), emeklilere promosyon ödemesi görüşmesine ilişkin herhangi bir çalışma veya görüşmesi yapılmadığını belirtti.

TBB'den yapılan açıklamada, emeklilere ödenecek promosyon rakamının belirlenmesi amacıyla ilgili kurum ve kuruluşların TBB ile görüşmeler yaptığına ilişkin basın kuruluşlarınca haberler yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada, Türkiye Bankalar Birliği'nin bu konuda herhangi bir çalışması veya görüşmesi bulunmadığı bildirildi.

REKABET KATKISI

Uygulamanın başladığı Mart 2017'de ödeme alan emekliler, ikinci promosyon için gün sayıyor. Milyonlarca emekli Mart 2020'den itibaren yeniden ödeme almaya hazırlanırken, tutara zam beklentisi taşıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bankalarla masaya oturarak taban promosyonda artışa gitmesi beklentisi bulunuyor.

Ayrıca bazı bankaların rekabetle promosyonda 700 liranın üstüne çıkması bekleniyor.

2020 HANGİ BANKA NE KADAR EMEKLİ PROMOSYON ÖDEMESİ YAPACAK?

2020 emekli promosyon ödemeleri için bankalar son tekliflerini birer birer oluşturmaya başladı. Yeni yılda emekli promosyon tekliflerinin yanı sıra yakınını getirene de ek ödeme teklifi hazırlayan banklar, yeni dönemde emeklilerle yeni sözleşme imzalamaya hazırlanıyor.

EMEKLİ PROMOSYON ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

AKBANK: 450 liraya varan ödeme yapıyor. Tüm ATM'lerden ücretsiz para çekme, bedava havale ve EFT, bireysel kredilere özel faiz oranı gibi imkanlar sunuyor. Emekliler, maaşları yatmadan 2 gün önce hesaptan para çekebiliyor.

FİBABANKA: Maaşa göre 330, 415, 500 lira promosyon ödemesi yapıyor.

DENİZBANK: 450 liraya varan ödeme yapıyor. Emekli maaşı müşterisi kazandıranlara da 100 lira veriyor. Alışveriş ve faturalarda indirim, özel faizli kredi gibi uygulamaları var.

ING: 450 liraya varan ödemeye ek olarak emekliler, 2 otomatik fatura talimatı vererek 250 lira, bir emekli arkadaşını ING'ye getirerek 150 ve ING Mobil kullanarak 50 lira ek nakit promosyon kazanabiliyor.

İŞ BANKASI: 450 liraya varan ödeme yapıyor. Kredi kartı ücreti almıyor, özel faiz, ücretsiz havale ve EFT imkanları sağlıyor.

HALKBANK: 1.000 TL altında emekli maaşı alanlara 300 TL, 1.000 TL ile 2.000 TL arasında emekli maaşı alanlara 375 TL, 2.000 TL üzerinde emekli maaşı alanlara ise 450 TL tutarında promosyon ödemesi yapılıyor.

Emekliler promosyondan nasıl yararlanıyor?

Emekli maaşı bağlanan herkes seçtiği bankaya '3 yıl maaşımı sizden alacağım' taahhüdünü vererek alabiliyor..

İkinci promosyon ne zaman ödenecek?

Emekliler için promosyon 2017'nin Şubat ayı sonunda hayata geçti. Bu tarihte başvurup promosyonu alanların 3 yıllık taahhüt süresi bu yıl doluyor. Yani Şubat sonundan itibaren ödemeler başlayacak. Emekliler, taahhüt süreleri dolar dolmaz yeni promosyon için başvurabilecek. Örneğin; 20 Şubat 2017'de bankayla protokol imzalayan emekli 20 Şubat 2020'den, 15 Mart 2017'de taahhüdünü veren ise 15 Mart 2020'den itibaren yeniden 3 yıllık taahhüt verip yeni promosyonu alabilecek.