Evlenecek gençlere devlet desteği başvuru şartları nedir? 22 bin lira hibe verilecek! Nasıl yararlanılır?

27 yaşından küçük olan ve evlenmek isteyen çiftlere devletten 22 Bin TL hibe desteği geldi. Gerekli şartların yerine getirilmesi koşullu ile evlilik hibesi alınabilecek. 2020 yılı çeyiz hesabı desteği arttı. Evlenecek gençlere devletin hibe desteği yükseldi. Peki, çeyiz hesabı nedir, nasıl açılır, çeyiz hesabı olan bankalar hangileri, evlenecek genç çiftlere devlet desteği şartları nelerdir? 3 ile 4 yıl arasında ilgili evlilik hesabına yatırılan miktarın yüzde 10'una devlet desteği sağlanmaktadır. Aynı zamanda 4 ile 5 yıl arasında gerçekleştirilen tutarın ise yüzde 15'i, 5 yılda daha uzun bir süre gerçekleştirilen para yatırma durumunda ise yüzde 20'si devlet tarafından destek sağlanmaktadır.

Giriş Tarihi 19 Ocak 2020, 09:21 Güncelleme 30 Ocak 2020, 09:15
Evlenecek gençlere devlet desteği başvuru şartları nedir? 22 bin lira hibe verilecek! Nasıl yararlanılır?

İÇİNDEKİLER

2020 yılında evlenecek olan gençlere 22 bin lira hibe verilecek. Bu bağlamda evlilik hazırlığı yapan genç çiftler başvuru şartlarını oldukça merak ediyorlar. Hibe alabilmek için ilk şart ise adayların 27 yaşından küçük olmasıdır. Aynı zamanda bu destekten yararlanmak isteyenlerin bir evlilik hesabı açarak belirli tutarda para yatırması gerekmektedir. İlgili bankalara açtıkları çeyiz hesabı ile devlet katkılı olarak toplamda 28 bin TL'ye kadar hibeden yararlanabilmekte olup özellikle uygulama ile evlenmeyi düşünen ama maddi geliri bulunmayan gençlerin yararlanması bekleniyor. Gençlerin hesaba yatırdıkları tutar üzerinden devlet katkısı hesaplanmakta ve birikime katılmaktadır.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Devlet katkılı çeyiz hesabında yararlanmak isteyen gençlerin sağlamaları gereken ilk şart ise 27 yaşından küçük olmaktadır. Aynı zamanda bu destekten yararlanmak isteyenlerin bir evlilik hesabı açarak belirli tutarda para yatırması gerekmektedir. İlgili hesap başta Ziraat Bankası olmak üzere birçok bankada açılabilmektedir. Gençlerin hesaba yatırdıkları tutar üzerinden devlet katkısı hesaplanmakta ve birikime katılmaktadır.

2020 Destek Desteği Tutarı

3 ile 4 yıl arasında ilgili evlilik hesabına yatırılan miktarın yüzde 10'una devlet desteği sağlanmaktadır. Aynı zamanda 4 ile 5 yıl arasında gerçekleştirilen tutarın ise yüzde 15'i, 5 yılda daha uzun bir süre gerçekleştirilen para yatırma durumunda ise yüzde 20'si devlet tarafından destek sağlanmaktadır.

Bu noktada ilgili hesaplara 3 yıl düzenli olarak ödeme yapılması gerekmekte olup aynı zamanda ödemeler aylık ya da 3 aylık yapılabilmektedir. Bir dönem içerisinde iki defadan fazla para çekimi yapılmaması gerekmektedir. Bu noktada 36-47 birikim için yüzde 20 devlet katkısı ve azami 7 bin 967 TL, 48-59 ay birikim için devlet katkısı oranı yüzde 22 azami katkı tutarı 9 bin 193 TL, 60 ay ve üzeri birikim için devlet katkısı yüzde 25 ve azami katkı tutarı ise 11 bin 032 TL olarak yer almaktadır.

ÇEYİZ HESABI NEDİR?

Tasarruf hesabı olan çeyiz hesabı 27 yaşını doldurmadan en az 3 sene düzenli birikim yaparak evlenilmesi durumunda hesabınızda biriktirmiş olduğunuz paranın yüzde 25'i kadar devlet katkısı alınmasını sağlan özel bir birikim yöntemidir.

ÇEYİZ HESABI NASIL AÇILIR?

Ziraat Bankası başta olmak üzere pek çok bankada çeyiz hesabı bulunmakta olup kimlik belgesi ile başvuruda bulunulması yeterlidir.

EVLENECEK GENÇLERE DEVLET DESTEĞİ 2020 YILINDA KAÇ LİRA OLDU?

Devletin evlenmek isteyen çiftlerin tasarruf etmelerini sağlamak amacı ile başlattığı konut hesabı için devlet desteği rakamı yükseldi. Açıklanan rakamlara göre;

Devlet Destekli Çeyiz Hesabı 36-47 Ay Para Biriktirenler İçin Devlet Katkısı Oranı % 20 Azami Katkı Tutarı 7.967,70 Lira

Devlet Destekli Çeyiz Hesabı 48-59 Ay Para Biriktirenler İçin Devlet Katkısı Oranı % 22 Azami Katkı Tutarı 9.193,50 Lira

Devlet Destekli Çeyiz Hesabı 60 Ay ve Üzeri Para Biriktirenler İçin Devlet Katkısı Oranı % 25 Azami Katkı Tutarı 11.032,20 Lira oldu.

Evlenecek çiftlerin her ikisinin de hesap açması durumunda evlenirken devletten alacakları çeyiz hesabı desteği 22 bin 64 lira oldu.